صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

يکشنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 18
کد خبر: ۲۵۸۸۱۳
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۴ - ۳۰ فروردين ۱۴۰۰
تعداد نظرات: ۱ نظر
رویداد‌۲۴ گزارش می‌دهد؛

چرا ضرغامی دعوت شورای ائتلاف برای انتخابات ۱۴۰۰ را رد کرد؟

عزت الله ضرغامی در نامه‌ای به شورای وحدت درخواست آن‌ها برای ارسال برنامه‌های انتخابات ۱۴۰۰ را رد کرده و گفته بنای ورود به سازوکار‌های مرسوم را ندارم. رویداد۲۴ این موضوع را بررسی کرده که دلیل اقدام ضرغامی چیست؟

رویداد۲۴ روز گذشته شورای وحدت نام ده نامزد مورد نظر خود را منتشر کرد. منوچهر متکی سحنگوی شورای وحدت خبر داده که نامه‌هایی از سوی این نهاد به کاندیدا‌های ریاست جمهوری ارسال شده  است. او گفته این نامه‌ها با امضای آیت‌الله موحدی‌کرمانی ریاست شورا و برای دریافت برنامه‌های کاندیدا‌ها به این افراد ارسال شده است.

متکی همچنین گفته «پیش از این از ارسال نامه به آقایان سیدابراهیم رئیسی، محسن رضایی، محمدباقر قالیباف، سعید جلیلی، رستم قاسمی و امیرحسین قاضی‌زاده و علی نیکزاد خبر داده بودیم اما در روز‌های اخیر این روند با ارسال نامه به آقایان سعید محمد، حسین دهقان و عزت‌الله ضرغامی تکمیل شده و ما منتظر پاسخ این ده نفر به شورای وحدت و ارسال برنامه‌ها و تیم انتخابی‌شان هستیم.»

تا پیش از این و در زمان حیات آیت الله مهدوی کنی، رسم بر این بود که اصولگرایان خودشان به دیدار دبیرکل جامعه روحانیت بروند و با توجه به جایگاه او، از این نهاد و دیگر روحانیون تاثیرگذار آن کمک بخواهند اما به مرور نقش این نهاد کمرنگ شد؛ تا جای که در انتخابات ۱۴۰۰ این چهره‌های جامعه روحانیت هستند که از کاندیداهای اصولگرایان درخواست می‌کنند.

شورای وحدت همچنان با شورای ائتلاف اختلاف دارد و هر کدام از آنها معتقدند چهره نهایی اصولگرایان باید توسط آنها انتخاب شود، به همین دلیل لیست ۱۰ نفره شورای وحدت اما و اگرهای بسیاری دارد و در اتفاقی جالب برخی چهره‌های سیاسی حتی دعوت این نهاد را نپذیرفته‌اند. از جمله عزت الله ضرغامی!


بیشتر بخوانید: عزت الله ضرغامی و انتخابات ۱۴۰۰/ اصولگرایان به گزینه دست چندم خود اعتماد می‌کنند؟


خروج ضرغامی از شورای وحدت

مهمترین نکته فهرست شورای وحدت، موضع ضرغامی به آن بود. رئیس اسبق سازمان صدا و سیما با انتشار عکس‌نوشته‌ای در کانال اطلاع‌رسانی خود اعلام کرده که «ضمن احترام به همه نامزدها، رقبا، تشکل‌های سیاسی و تشکر از تلاش آنان برای مشارکت هر چه پرشورتر مردم در همه انتخابات، بنای ورود به سازوکار‌های مرسوم را ندارم.»

ضرغامی شیفته احمدی نژاد است و حالا می‌خواهد یک کپی دست‌چندم از او باشد. یک روز شعار‌های پوپولیستی می‌دهد و یک روز برای دیده شدن، خاطره خریدن لباس‌های زیر تعریف می‌کند یا تصویر چه‌گوارا را در سایتش قرار می‌دهد و از او تمجید می‌کند یا شعار «نان، مسکن، آزادی» کمونیست‌ها را به عنوان شعار انتخاباتی‌اش بیان می‌کند.

به گزارش رویداد‌۲۴ دوره قبل، در انتخابات مقدماتی جمنا، ابراهیم رئیسی، زاکانی، بذرپاش، قالیباف و حاجی بابایی به عنوان ۵ نامزد نهایی معرفی شدند. نفر بعدی نیکزاد بود و نفر بعدی ضرغامی. از این جمع، ابراهیم رئیسی به قوه قضائیه رفت و سایرین در مسئولیت‌های کلیدی مجلس یازدهم قرار گرفتند. اما دست ضرغامی از همین هم خالی ماند و شاید از همین رو ضرغامی می‌گوید که این شورا را قبول ندارد.

اصولگرایان معتقدند شرایط در سال ۱۴۰۰ به گونه‌ای است که حتما قدرت را به دست خواهند. آن‌ها ابراهیم رییسی و لاریجانی و سعید جلیلی و محسن رضایی را دست به نقد دارند که احتمال اجماع بیشتری دارند، به این ترتیب بعید است کسی به سمت ضرغامی برود. با این سناریو، خوشبینانه‌ترین مقام برای ضرغامی در حد «وزارت ارشاد» یا «سخنگویی دولت» است.

برخی اصولگرایان معتقدند تاسیس جمنا اساسا به خاطر کنترل رفتارهای مشابه ضرغامی بوده است: «جمنا برای مدیریت رفتار‌های یک‌جانبه افرادی مثل ضرغامی و سعید جلیلی و سایر نامزد‌های منفرد اصولگرا تاسیس شده است.»

عزت الله ضرغامی پیش از این در سال ۹۲ نیز با  «گفتمان سوم تیر» به میدان آمد؛ سوم تیر روز پیروزی احمدی نژاد در انتخابات ۸۴ بود اما این شعار هم نتوانست برای او خوش‌یمن باشد و او بدون سر و صدا فعالیت انتخاباتی خود را پایان داد.

ضرغامی پس از آن تلاش کرد با ایده «اعتدال اصولگرایی» ادامه دهد و برای جا انداختن این نگاه برنامه «صبحانه‌های سیاسی» را راه انداخت تا نشان دهد با همه سلایق سیاسی می‌تواند همکاری کند. دیدارهای او با محمدعلی ابطحی، محمدتقی کروبی، عماد الدین باقی و ... بخشی از همین شوی تبلیغاتی بود که البته کسی آن را باور نداشت؛ چه آنکه برای مخاطبان رفتار ضرغامی در دوره مدیریت او بر صداوسیما ملاک بود نه دوره‌ای که سمت سیاسی نداشته است. به همین دلیل است که اصلاح طلبان برنامه‌های صداوسیما در سال ۸۸ (دوره مدیریت ضرغامی) را فراموش نمی‌کنند

ضرغامی برای انتخابات ۹۶ خود را به جریان عدالتخواه نزدیک کرد و در سال ۱۴۰۰ تمام کمپین انتخاباتی خودش را بر پایه تبلیغات چهره‌های تاثیرگذار این جنبش طراحی کرده است. شعارهای انتخاباتی او نیز بر پایه همان دیدگاه بود، بلکه بتواند محبوبیتی به دست بیاورد. البته ضرغامی بر خلاف احمدی نژاد محبوبیتی ندارد. این را می‌توان از تعداد کم دنبال کنندگان او در شبکه‌های اجتماعی (نسبت به سایر شخصیت‌های هم‌سطح) فهمید. در حالی که خودش تلاش دارد با انتشار اخبار از دیدار با سلبریتی‌های سیاسی، رفتار‌های به اصطلاح لایک‌خور انجام دهد. نامه خروج از شورای وحدت هم احتمالا در همین راستاست.

فقط ۶۰ روز به انتخابات باقی مانده و اصولگرایان حداقل یک لیست ده نفره شورای وحدت و یک لیست ده نفره نامزد‌های ناراضی دارند. پیچیدگی‌های انتخابات، پیش بینی آن را غیر ممکن کرده است، اما حالا همه می‌دانند این انتخابات، شروع اختلاف‌های شدید میان آنان خواهد بود...

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲
ناشناس
۱۷:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۱/۳۰
اصلاح طلبان برنامه‌های صداوسیما در سال ۸۸ (دوره مدیریت ضرغامی) را فراموش نمی‌کنند
شما اصلاح طلبان یک عده زباله سیاسی هستید که باید مچاله کرد ودور انداخت .راه رسم اصولگرایی که روشنه معلومه چی میگه وچی میخواد.ولی شما شیاد هستیدو از حق وحقوق وخواسته های مردم میخواهید نمدی برای کلاه خودتون درست کنید..چاپ کن بدون سانسور
نظرات شما