صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 15
کد خبر: ۲۵۸۸۵۳
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۴ - ۳۰ فروردين ۱۴۰۰

آمار جستجوی کرونایی ایرانی‌ها در اینترنت

بررسی یک مرکز پژوهشی از میزان جستجوی ایرانیها در گوگل درباره کرونا، نشان می دهد که به فاصله ۲۰ تا ۲۵ روز پس از افزایش میزان سرچ کاربران، شاهد موج مرگ و میر ناشی از این بیماری در کشور هستیم.

رویداد۲۴ یک مرکز پژوهشی مطابق با آمار سرچ کلمات که از طریق گوگل ترندز در اختیار عموم قرار دارد به بررسی جستجوی عبارات «علائم کرونا» و «علایم کرونا» توسط کاربران ایرانی پرداخته و نمودار مربوط به این جستجو را استخراج کرده است.

بررسی و مقایسه این نمودارها با نمودارهای مرگ و میر ناشی از کرونا در ایران (که از سایت www.worldometers.info منتشر شده است)، نشان از رابطه معناداری دارد.

به نحوی که در فاصله ۲۰ روز قبل از سه پیک (قله) مرگ و میر کرونایی قبلی، یک قله در نمودار سرچ عبارات «علائم کرونا» مشاهده می‌شود. البته این نتیجه جدای از قله اول سرچ و جستجو درباره کرونا است که به فاصله ۲۵ روز قبل از اولین قله مرگ و میر رخ داده است. چرا که به نظر می‌رسد علت آن، جستجوی مردم به دلیل ناآگاهی و اضطراب اولیه در برخورد با ویروس بوده باشد که البته طبیعی بوده و در این بررسی از آن صرف نظر شده است.

نکته مورد توجه این است که در حال حاضر، ایران همزمان با ورود به موج چهارم کرونا در حال رسیدن به قله سرچ و جستجو عبارات «علائم کرونا» و «علائم کرونا» توسط کاربران است. (هنوز به قله نرسیده‌ایم) و احتمالاً در فاصله بیست روز بعد از قله، روزهای ناخوشایند کرونایی در انتظارمان خواهند بود.

در نمودار زیر جستجوی عبارات مذکور در گوگل قابل مشاهده است که در آخرین موج در حال رسیدن به قله هستیم.

آمارها موید افزایش تعداد مرگ و میر و تعداد مبتلایان در ایران است. تعداد مبتلایان در حال افزایش بی سابقه بوده (هر چند مرگ و میر هنوز پایین است) ولی به طور قطع بخشی از این مبتلایان بیست روز پس از قله موجِ سرچ (جستجو در گوگل)، متأسفانه قله موج مرگ و میر را تشکیل خواهند داد و احتمالاً این عدد رکورد مرگ ناشی از کرونا در ایران را بشکند.

نتیجه این بررسی‌ها نشان می‌دهد که قله‌های ایجاد شده در سرچ عبارات «علائم کرونا» و «علائم کرونا» (جمعاً روی هم) در گوگل، می‌تواند نشانه‌ای از ابتلای افراد جامعه به بیماری مذکور و کنجکاوی و اضطراب در مورد علائم آن باشد.

لذا این ایده به ذهن می‌رسد که احتمالاً سرچ و جستجوی عبارات مذکور در گوگل، رابطه معناداری با مرگ و میر و ابتلاء داشته باشد.

سایت گوگل ترندز نمودار سرچ این عبارت توسط مردم ایران را در یک سال اخیر به نمایش گذاشته است (نمودار سیاه رنگ) که در آن ۴ قله مشاهده می‌شود.

اگر به نمودار مرگ و میر ایرانیان نیز رجوع کنیم (بر اساس آمار سایت www.worldometers.info ) ، متوجه می‌شویم که در هر قله ایجاد شده در نمودار سرچ، به فاصله ۲۰ الی ۲۶ روز بعد، در نمودار مرگ و میر شاهد یک پیک فوت هستیم.

بحث به طرز شگفت انگیزی دقیق است (به جز موج اول سرچ که بیشتر به دلیل اضطراب مردم به دلیل ناآگاهی بوده است نه لزوماً ابتلاء). نکته آنکه تا ۲۸ فروردین در نمودار جستجوی کاربران ایرانی، در حال رسیدن به یک قله هستیم و می‌توان این پیش‌بینی را کرد که در آینده ۲۰ روزه یک قله در مرگ و میر داشته باشیم که احتمالاً در همین روزها یا اوایل اردیبهشت است.

منبع: مهر
نظرات شما