رویداد۲۴ برای پیش بینی بورس امروز –سهشنبه ۳۱ فروردین- به روند بازار سهام در روز گذشته نگاه میکنیم. در روز دوشنبه شاخص کل بورس ۸ هزار و ۸۸ واحد رشد کرد و به رقم یک میلیون و ۲۱۶ هزار واحد رسید. شاخص کل هموزن نیز ۷۱۴ واحد پائین آمد و در رقم ۴۳۱ هزار و ۷۵۰ واحد ایستاد. همچنین شاخص کل فرابورس ۴۰ واحد افت و به رقم ۱۷ هزار و ۷۸۰ واحد رسید.
در پایان معاملات روز دوشنبه، ۲۲ نماد رشد قیمت و ۲۳۴ نماد کاهش قیمت داشتند، به عبارت دیگر، ۴ درصد بازار رشد قیمت داشتند و ۵۲ درصد بازار افت قیمت داشتند.
روز دوشنبه در بورس شرکتهای آلومینیوم ایران (فایرا)، سیمان داراب (ساراب) و نفت سپاهان (شسپا) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکتهای فولاد هرمزگان (هرمز)، فولاد ارفع (ارفع)، نفت ایرانول (شرانل) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.
در بورس نمادهای ونیکی (سرمایهگذاری ملی ایران)، برکت (داروسازی برکت) و شتران (پالایش نفت تهران) در روز دوشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت پتروشیمی تندگویان (شگویا)، ذوب آهن اصفهان (ذوب) و پتروشیمی قائد بصیر (شبصیر) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.
عرضه و تقاضای بورس در انتهای معاملات روز دوشنبه، علامتی کارآمد برای پیش بینی عرضه و تقاضای بازار سهام در روز سهشنبه است. در پایان معاملات روز دوشنبه بازار با مازاد عرضه ۴ هزار و ۲۴۲ میلیارد تومانی بسته شد.
بیشتر بخوانید: چرا بورس مثبت نمیشود؟
در پایان معاملات دوشنبه ۳۶۲ نماد صف فروش و تنها ۵ نماد صف خرید داشتند. ارزش صفهای خرید نسبت به پایان روز یکشنبه ۲۵ درصد افزایش یافت و در رقم ۶۹ میلیارد تومان ایستاد. ارزش صفهای فروش نیز ۱۵ درصد کاهش یافت و ۴ هزار و ۳۱۱ میلیارد تومان شد.
در روز دوشنبه شرکت پگاه گیلان (با نماد معاملاتی غگیلا) با صف خرید ۴۰ میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از غگیلا، ساراب (سیمان داراب) و شصدف (صنعتی دوده فام) بیشترین صف خرید را داشتند.
روز گذشته بیشترین صف فروش نیز به کویر (فولاد کویر) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش ۲۲۷ میلیارد تومانی داشت. پس از کویر، بنو (بیمه تجارت نو) و سمگا (سرمایهگذاری میراث فرهنگی) بیشترین صف فروش را داشتند.
روز گذشته شاخص بورس باز هم نزول کرد و تعداد نمادهای قرمزپوش بیش از سبزهای بازار بود. اما با این حال کل بازار در وضعیت بحرانی قرار ندارد و نشانههای مثبت نیز در معاملات روزانه بورس دیده میشود. روندهای درونی معاملات دیروز نشان از ۲ علامت منفی و ۲ علامت مثبت دارد.
در معاملات روز دوشنبه بورس تهران هم شاخصهای کل نزولی بودند و هم شاخصهای قیمت ریزش داشتند. شاخص فرابورس نیز ۴۰ واحد کاهش یافت. همچنین تعداد نمادهایی که کاهش قیمت داشتند بیش از ۱۰ برابر بیشتر از نمادهای سبزرنگ بازار بود و سمت فروش بازار از خریدها سنگینتر بود.
علاوه بر این روند خروج پول حقیقی برای چهارمین روز متوالی ادامه یافت و ارزش خالص تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی بازار ۴۷۸ میلیارد تومان بود. مجموع خروج پول حقیقی ۴ روز کاری گذشته به ۲ هزار و ۶۳ میلیارد تومان میرسد که با توجه به ارقام پائین ارزش معاملات خرد، میزان پول حقیقی خروجی چشمگیر است. میانگین ارزش معاملات سهام در ۴ روز کاری گذشته ۲ هزار و ۵۹ میلیارد تومان بوده است.
پس از آن که ارزش معاملات خرد در روز یکشنبه به رقم هزار و ۱۵۱ میلیارد تومان رسید که کمترین میزان در ۱۶ ماه گذشته بود، در روز دوشنبه ارزشی معادل ۲ هزار و ۵۳۶ میلیارد تومان داشت که نسبت به روز قبل ۱۲۰ درصد افزایش یافته است. بنابراین دیروز از رکود بازار کاسته شد و نقدشوندگی افزایش یافت.
همچنین در پایان معاملات دیروز ارزش صفهای فروش ۱۵ درصد کاهش یافت و ارزش صفهای خرید ۲۵ درصد افزایش پیدا کرد. در نتیجه رقم مازاد عرضه بازار ۱۶ درصد کاهش یافت و به ۴ هزار و ۲۴۲ میلیارد تومان رسید. بنابراین معاملات دیروز برای سهامداران هم علامتهای مثبت و هم علامتهای منفی داشت.