رویداد۲۴ برای پیش بینی بورس امروز – چهارشنبه اول اردیبهشت- به روند بازار سهام در روز گذشته نگاه میکنیم. در روز سهشنبه شاخص کل بورس ۲ هزار و ۸۲۴ واحد رشد کرد و به رقم یک میلیون و ۲۱۹ هزار واحد رسید. شاخص کل هموزن نیز ۹۹ واحد پائین آمد و در رقم ۴۳۱ هزار و ۶۷۳ واحد ایستاد. همچنین شاخص کل فرابورس ۴ واحد رشد کرد و به رقم ۱۷ هزار و ۷۸۴ واحد رسید.
در پایان معاملات روز سهشنبه، ۴۹ نماد رشد قیمت و ۲۵۹ نماد کاهش قیمت داشتند، به عبارت دیگر، ۱۱ درصد بازار رشد قیمت داشتند و ۵۸ درصد بازار افت قیمت داشتند.
روز سهشنبه در بورس شرکتهای سرمایهگذاری توسعه صنایع سیمان (سیدکو)، بانک ملت (وبملت) و بانک پارسیان (وپارس) بیشترین افزایش قیمت را ثبت کردند. در فرابورس نیز شرکتهای هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو)، فولاد هرمزگان (هرمز) و پلیمر آریا ساسول (آریا) بیشترین افزایش قیمت را داشتند.
در بورس نمادهای کروی (توسعه معادن روی ایران)، فاسمین (کالسیمین) و افق (فروشگاههای زنجیرهای افق کورش) در روز سهشنبه بیشترین کاهش قیمت بازار را داشتند و در معاملات فرابورس شرکت کشت و صنعت شریف آباد (زشریف)، سرمایهگذاری مس سرچشمه (سرچشمه) و توسعه مولد نیروگاهی جهرم (بجهرم) بیشترین کاهش قیمت را داشتند.
بیشتر بخوانید: بورس به وضعیت بحرانی رسیده است؟
عرضه و تقاضای بورس در انتهای معاملات روز سهشنبه، علامتی کارآمد برای پیش بینی عرضه و تقاضای بازار سهام در روز چهارشنبه است. در پایان معاملات روز سهشنبه بازار با مازاد عرضه ۳ هزار و ۸۲۱ میلیارد تومانی بسته شد.
در پایان معاملات سهشنبه ۳۵۱ نماد صف فروش و ۵ نماد صف خرید داشتند. ارزش صفهای خرید نسبت به پایان روز دوشنبه ۲۶ درصد کاهش یافت و در رقم ۵۱ میلیارد تومان ایستاد. ارزش صفهای فروش نیز ۱۰ درصد کاهش یافت و ۳ هزار و ۸۷۲ میلیارد تومان شد.
در روز سهشنبه شرکت پگاه گیلان (با نماد معاملاتی غگیلا) با صف خرید ۳۴ میلیارد تومانی در صدر جدول تقاضای بازار قرار گرفت. پس از غگیلا، شصدف (صنعتی دوده فام) و فنوال (نورد آلومینیوم) بیشترین صف خرید را داشتند.
روز گذشته بیشترین صف فروش نیز به کویر (فولاد کویر) تعلق داشت که در پایان معاملات صف فروش ۱۷۴ میلیارد تومانی داشت. پس از کویر، بنو (بیمه تجارت نو) و سمگا (سرمایهگذاری میراث فرهنگی) بیشترین صف فروش را داشتند.
روز گذشته شاخص بورس پس از چهار روز صعود کرد تا در آخرین روز کاری فروردین ماه از سقوط به کانال ۱.۱ میلیونی فاصله بگیرد. بنابراین روندهای درونی بازار دیروز امیدوارکنندهتر از روزهای قبل بود و ۳ نکته مهم برای سهامداران داشت. نکته اول اینکه دیروز رقم مازاد عرضه نسبت به روز دوشنبه ۴۲۱ میلیارد تومان کاهش یافت. در پایان معاملات دیروز ارزش صفهای فروش نسبت به روز پیشین ۱۰ درصد کاهش یافت.
دومین نکته مهم معاملات دیروز کاهش خروج پول حقیقی از بازار بود. به طوری که میزان آن ۱۹۳ میلیارد تومان معادل ۴۰ درصد کمتر از روز دوشنبه بود. روز گذشته ارزش تغییر مالکیت حقیقی به حقوقی بازار به ۲۸۵ میلیارد تومان رسید.
سومین نکته نیز به رونق نسبی معاملات برمیگردد. دیروز ارزش معاملات خرد با افزایش ۴۶ درصدی نسبت به روز قبل به رقم ۳ هزار و ۷۰۵ میلیارد تومان رسید تا روند نزولی روزهای پیشین متوقف شود و بازار با رونق نسبی همراه باشد.
بنابراین فعلا نکات امیدوارکنندهای در بازار دیده میشود تا سهامداران امیدوار باشند بورس در آخرین روز کاری هفته، که با اولین روز ماه اردیبهشت مصادف است، به صعود ادامه دهد.