رویداد۲۴ اخیراً فیلمی در مورد ورود غیرمجاز واکسن کرونا فایزر به کشور در فضای مجازی منتشر شد که صحت و سقم آن مشخص نیست و گفته می شود که ممکن است این کلیپ در کشورهای همسایه ضبط شده باشد.
علاوه بر این همراه با شروع موج چهارم کرونا اختلاف نظر هایی در خصوص اثربخشی واکسن های کرونا بوجود آمده و لازم است تا مسئولان بهداشت و درمان کشور در این زمینه توضیحات و اطلاعات بیشتری در جهت اعتمادسازی مردم انجام دهند.
وزیر بهداشت نقشی در ورود واکسن روسی کرونا نداشت است
دکتر محمدرضا هاشمیان، فوق تخصص مراقبت های ویژه بیمارستان مسیح دانشوری در مورد شایعاتی مبنی بر ورود برخی واکسن های خارجی به کشور به خبرنگار اجتماعی رکنا ابراز داشت: برای ما عجیب است و به نظر می رسد که این واکسن ها در خارج از کشور هستند، ضمناً معلوم است که DHL به ایران نمی آید ولی می تواند در یک ظرف قرارگیرد و از آن طریق به ایران بیاید. اکنون برای ما هم سوال است که آیا این واکسن ها در ایران هستند یا خیر؟
وی در مورد افرادی که به جای پاکبان ها در آبادان اقدام به تزریق واکسن کرونا کردند، گفت: اگر از ابتدای پروژه در اولویت تزریق واکسن دقت می کردیم، این اتفاقات نمی افتاد، مثلاً وزیر بهداشت نیز از فرزند خود برای آزمایش واکسن کرونا استفاده کرد، حال آن که همان یک واکسن هم حق کادر درمان بود. از روز اولی که واکسیناسیون شروع شد، مسائل اخلاقی رعایت نشد، چنین حرکاتی غیر منطقی است. اینکه بگوئیم جناب وزیر برای جلب اعتماد مردم به پسرش واکسن کرونا تزریق کرد نیز اشتباه است زیرا ایشان نقشی در تحقیقات و حتی ورود واکسن روسی کرونا نداشته اند.
بیشتر بخوانید: مقصر اوضاع آشفته کرونا؛ مردم یا مسئولین؟
اولویت تزریق واکسن کرونا با کادر درمان باشد
هاشمیان در مورد ترتیب در اولویت قرار گرفتن افراد برای تزریق واکسن کرونا گفت: در همه کشورها وقتی بنا به تحقیقات خودشان به یک واکسن دسترسی پیدا می کنند، برای جلب اعتماد و آزمایش از افراد برجسته استفاده می کنند، اکنون جناب دکتر مخبر خودشان در روند تحقیقات واکسن ایرانی دخیل بودند و اولین دوز واکسن را نیز به دخترشان تزریق کردند که امری قابل پذیرش بود. با این حال تاکید می شود که اولویت تزریق واکسن حتی برای جلب اعتماد نیز باید با کادر درمان باشد.
فوق تخصص مراقبت های ویژه بیمارستان مسیح دانشوری در خصوص نحوه اطلاع رسانی ها در خصوص روند درمان و نحوه استفاده از داروهای درمانی کرونا گفت: اختلافات زیادی در خصوص اثربخشی واکسن ها، داروها و اقلام درمانی دیگر وجود دارد، به عنوان مثال هنوز از ما سوال می کنند که آیا واکسن آسترازنکا باعث لخته شدن خون می شود؟ یا مثلاً قبل از تزریق یک واکسن خاص باید فلان قرص را مصرف کنیم؟ این موارد نشان دهنده ضعف اطلاع رسانی در مورد اخبار کروناست. وزارت بهداشت از ابتدا باید برنامه ریزی می کرد تا کارشناسانی که نظرات متفاوت می دهند را مدیریت کند. در خصوص فیلمی که از واکسن کرونا فایزر منتشر شده، اطلاعی در دست نیست و صحت آن تایید نشده است.
پیک چهارم کرونا، پیک کرونای سلبریتی هاست
محمدرضا هاشمیان در مورد کمبود یخچال برای نگهداری واکسن روسی کرونا اظهار داشت: در این خصوص باید مسئولان وزارت بهداشت اظهار نظر کنند و اکنون بیش از قبل باید اعتمادسازی شود تا به اعتماد از دست رفته کادر درمان در مورد واکسن کرونا آسترازنکا بازگردد. تا وقتی اعتماد به واکسنی مثل آسترازنکا برقرار نشود، فایده ای ندارد.
وی در ارائه پیشنهادات مبنی بر جلب اعتماد مردم و کادر درمان برای تزریق واکسن کرونا آسترازنکا ابراز داشت: بهترین شیوه اعتمادسازی مردم برای تزریق واکسن کرونا این است که از افراد علمی، دانشمند و صاحب نظر در این حوزه درخواست شود تا برای مردم از محتوای این واکسن و آسیب های احتمالی آن بگویند. بنابراین بایوتکنولوژیست ها موظفند که در مورد محتویات و جزئیات واکسن های کرونا اظهار نظر کنند.
هاشمیان در پایان و در خصوص موج چهارم کرونا گفت: اینجانب موج چهارم کرونا را پیک سلبریتی ها و هنرمندان می نامم، زیرا میزان ابتلا و بستری این افراد مانند سایر مردم بیشتر از قبل شده است، مثلاً افراد سینمایی و هنری به دلیل دورهمی ها و ارتباطاتی که با یکدیگر داشتند، اکنون به شدت درگیر شده اند.