صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

دوشنبه ۰۹ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 July 31
کد خبر: ۲۶۰۰۰۸
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۵ - ۰۷ ارديبهشت ۱۴۰۰

پیش بینی مسیر حرکت بازار‌های مالی در روز‌های آینده

دنیای اقتصاد در گزارشی به بررسی وضعیت بازارهای مهم داخلی پرداخته است.

رویداد۲۴ یکی از روش‌های پیش‌بینی قیمت‌ها، نگاه به روند گذشته آن‌ها است. بر این اساس در این صفحه روند‌های قیمتی بازار‌های مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شده‌اند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمت‌ها براساس شواهد موجود پیش‌بینی شده‌اند.

بازار سهام

در انتظار بهبود بورس

بورس سومین روز معاملاتی هفته را همسو با روز‌های گذشته منفی آغاز کرد، اما رفته‌رفته افزایش محسوس تقاضا در کلیت بازار و نماد‌های شاخص‌ساز موجب شد تا شاخص‌کل تنها با ۰۸/ ۰ درصد واحد افت و قرارگرفتن روی رقم یک‌میلیون و ۱۸۶ هزار واحد به‌کار خود پایان دهد. درحالی‌که روند کاهشی و روزافزون بورس باعث شده است که سهامداران در انتظار پیداکردن راه‌حلی توسط مسوولان برای این وضعیت باشند، گمانه‌زنی‌ها پیرامون کاهش نرخ سود بانکی، اصلاح نرخ تسعیر ارز بانک‌ها توسط بانک مرکزی و همچنین ورود نقدینگی حمایتی به بازار از سمت دولت و از محل منابع صندوق توسعه ملی به بهبود شرایط بازار و تقویت تقاضا کمک کرد. با این حال کارشناسان معتقدند تا زمانی‌که سروسامانی به قوانین محدودکننده که نقدشوندگی را به نازل‌ترین حد ممکن رسانده است، داده نشود نمی‌توان امیدی به اتمام روند اصلاحی بازار داشت.

بازار سکه

واگذاری کانال حمایتی

قیمت سکه و طلا از ابتدای سال‌جاری تاکنون گرفتار موج نزولی شده و همزمان با تغییرات اونس‌طلا در بازار جهانی و نوسانات نرخ ارز در داخل، کاهش قیمت و گاه افزایش را نیز تجربه می‌کند. اما روند سکه نشان می‌دهد که ریزش ۵/ ۹ درصدی سکه از ابتدای سال بیشتر ناشی از پیچیدگی مذاکرات وین که بر قیمت دلار موثر است، بوده است. در ادامه کاهش‌های سکه و مسکوکات طلا این فلز گرانبها کانال ۱۰ میلیونی را که مرز حساسی برای سکه بود واگذار کرد. به باور کارشناسان با سیگنال احتمالی وین کانال‌های پایین‌تر نیز برای سکه محتمل است. این فلز زرد رنگ از تیر ۹۹ تنها یک‌بار زیر مرز ۱۰ میلیون نوسان کرده و روز گذشته نیز مجددا به محدوده ۹ میلیونی سقوط کرد و هر قطعه سکه تمام‌بهار آزادی به قیمت ۹ میلیون و ۹۹۰‌هزار تومان فروخته شد که کاهش ۱۸۰‌هزار تومانی را نشان می‌دهد.

بازار طلای جهانی

سرنخ‌های روند طلا

در معاملات روز دوشنبه، طلا در بازار جهانی تحت‌تاثیر افت ادامه‌دار ارزش شاخص‌دلار و روند افزایشی شیوع ویروس جدید کرونا و مبتلایان آن که باعث ایجاد تقاضا برای خرید مس و سایر فلزات ارزشمند شده موجب شد نرخ اونس طلا با نوساناتی مواجه شود و در ادامه‌روز بهای طلای جهانی (تا ساعت ۲۰ به وقت تهران) به ۱۷۷۹ دلار رسید. همچنین توجه سرمایه‌گذاران این بازار معطوف به هرگونه اظهارنظر احتمالی درخصوص کاهش اقدامات محرک مالی از سوی اجلاس بانک مرکزی است که بتوانند سرنخ‌هایی‌در رابطه با آینده اقتصادی آمریکا به‌دست آورند. عده‌ای از فعالان بازار طلا اعتقاد دارند که حتی ممکن است با ریزش بیت‌کوین، معامله‌گران ارز‌های دیجیتال، به‌سوی بازار طلا روانه شوند و قیمت اونس طلا را دچار تغییرات افزایشی کنند.

بازار اوراق مسکن

روند تسه‌ها صعودی شد

اوراق تسهیلات بانک مسکن به‌رغم ریزش‌های پیاپی شاخص‌های کل بورس و فرابورس روز‌های سبزپوش را پشت‌سر می‌گذارد در حالی‌که در هفته‌های پیشین روند نزولی را دنبال می‌کرد. با توجه به اینکه اوراق تسهیلات‌مسکن، علاوه‌بر متقاضیان دریافت وام خرید مسکن، از سوی سازندگان و متقاضیان دریافت تسهیلات ساخت‌مسکن نیز مورداستفاده قرار می‌گیرد، به‌نظر می‌رسد افزایش تقاضای خرید این اوراق عمدتا می‌تواند به دلیل افزایش سقف وام ساخت مسکن باشد که به ۴۵۰ میلیون تومان رسیده است. بر این اساس هر فقره از تسه ۹۸۱۲ روز دوشنبه با ۵/ ۲ درصد افزایش به قیمت ۵۲ هزار و ۸۰۰ تومان رسید. از آنجاکه اوراق تسهیلات مسکن صادره در فروردین ۱۴۰۰ در روز‌های اخیر با نماد معاملاتی تسه ۰۰۰۱ وارد بازار سرمایه شده، با فروش ۲۲ هزار برگه و متوسط قیمت ۵۲ هزار و ۴۶۷ تومان به یکی از پرفروش‌ترین اوراق روز گذشته تبدیل شد.

بازار نفت

نفت در هیاهوی کرونا

در اولین روز معاملاتی بازار‌های جهانی، بهای هر بشکه نفت وست‌تگزاس اینترمدییت آمریکا با افت ۱/ ۱ درصدی به قیمت ۶۱ دلار و ۲۰ سنت کاهش یافت. اوپک و متحدانش در نشست اخیر خود با توجه به چشم‌انداز بهبود تقاضا، توافق کردند که تولید نفت تا ماه ژوئیه به‌طور تدریجی به مقدار ۲ میلیون بشکه در روز افزایش یابد؛ لذا دلیل رشد نسبی قیمت نفت در معاملات روز گذشته را می‌توان بهبود چشم‌انداز احتمالی تقاضا در بازار دانست. در مقابل بالاگرفتن تعداد مبتلایان کرونا در هند و ژاپن باعث ایجاد موجی از ترس و ناامیدی در بازار‌های جهانی شد تا شاهد فشار فزاینده کاهشی روی قیمت نفت در معاملات روز گذشته باشیم. به گفته تحلیلگران بازار نفت، میزان فعالیت‌های بین‌المللی در این حوزه تا پایان سال به حداکثر ظرفیت خود خواهد رسید.

نظرات شما