رویداد۲۴ انتشار گزارش «تزریق واکسن پاکبانان به مدیران و کارکنان شهرداری منطقه ۶ تهران» بازتابهای فراوانی در میان رسانههای داخلی و خارجی داشت؛ شورای شهر تهران بلافاصله به موضوع ورود کرد و در نهایت پیروز حناچی در صحن علنی شورا حاضر شد و موضوع را تایید کرد و توضیح داد که افرادی که حتی رابطه استخدامی با شهرداری تهران نداشتهاند، از واکسن کرونا استفاده کردند.
بخش مهم سخنان پیروز حناچی در صحن علنی فرافکنی در مواجهه با این اتفاق بود و به جای آنکه پاسخگوی اقدام غیرانسانی و غیراخلاقی در سایه ضعف مدیریتی زیرمجموعه خود در شهرداری باشد، بار ماجرا را به دوش رسانه رویداد۲۴ انداخت که موضوع را افشا کرده بود و با کنایهای نالازم و البته کذب گفت که «سایتی که خبر را منتشر کرده، برای مذاکره با مرکز ارتباطات شهرداری تهران ارتباط برقرار کرده اما ما نیازی به جلسه ندیدیم و کار خودمان را انجام دادیم.»
مشابه این جملات شب گذشته در کلاب هاوس عنوان شد و حناچی برای بار دیگر ادعایی کذب و ناروا علیه رویداد۲۴ عنوان کرد که این رسانه قبل از انتشار خبر درخواست مذاکره داشته است. در حالیکه این موضوع کاملا دروغ بود و از اساس حقیقت نداشت. این رسانه در رفتاری کاملا حرفهای و به دلیل اهمیت بالا و احتمال بازتاب فراگیر موضوع چندساعت قبل از انتشار گزارش با مدیر رسانهای شهردار تماس گرفته و درخواست کرده اگر شهرداری تا قبل از انتشار مطلب برای ساعت ۱۲ شب توضیحی دارد اعلام کند تا توضیحات در گزارش اعمال شود.
این رسانه تحت هیچ عنوان و شرایطی در خواست هیچگونه جلسه، دیدار، ملاقات یا مذاکرهای به صورت مستقیم و غیرمستقیم به هیچ فرد یا مقامی در شهرداری تهران نداده است. پس از حواشی به وجود آمده مدیر ارشد تیم رسانهای شهردار در چت واتسآپ به صراحت اعلام کرده که این رسانه درخواست هیچ جلسه یا مذاکرهای نکرده و صرفا موضوع را به رئیس مرکز ارتباطات شهرداری تهران منتقل کرده است. رویداد۲۴ حاضر است برای شفافیت بیشتر آن را منتشر کند. با این حال مدیران رسانهای شهرداری برای کاهش بار فشاراز روی خودشان نسبت ناروایی به یک رسانه دادهاند تا از این طریق مشکل را حل کنند.
رویداد۲۴ نه اکنون و نه در هیچ زمان دیگر قرارداد رسانهای یا رپرتاژ و کلا هیچ مراوده مالی با شهرداری تهران نداشته است و بسیار عجیب است که یک رسانه منتقد که طی تمام این سالها ارتباطی با شهرداری نداشته، اکنون که دوماه به عمر این دوره مدیریت شهری مانده، بخواهد اعتبار خود را اینگونه بفروشد.
مدیران شهری هر بار پس از انتشار یک گزارش در این رسانه از همین نسبت ناروا و غیراخلاقی استفاده کردهاند تا مثلا مشکل را برای خودشان حل کنند؛ چنانچه در قبال انتشار سلسله گزارشهایی درباره سازمان سرمایه گذاری و مشارکتهای مردمی، اینگونه پاسخ دادند که رویداد۲۴ با مدیر آن سازمان مشکل شخصی دارد؛ حال آنکه برای خود آنها روشن بود که چنین نسبتی کاملا دروغ است؛ چنانچه نه تنها در دوره شکرالله بنار که در دوره مدیریت قبلی سازمان (علی نیازی) هم این رسانه منتقد قراردادهای مبهم آن سازمان بود و در دوره مدیریت جدید هم انتقادات وجود داشت.
اما اگر فرض محال را هم در نظر بگیریم که مشکل شخصی وجود داشته، سوال اینجاست که چرا به حجم تخلفات روی داده در آن مجموعه رسیدگی نشده است؟ فقط به خاطر آنکه تصور مدیران شهرداری بر این بوده که مشکل شخصی وجود داشته، چشمشان را بر هر تخلف بستهاند؟ رفتار مدیران شهرداری شبیه فردی است که گفتهاند «فرزندش را میکشد تا داغ روی دل همسایه بگذارد!» مگر میشود آن حجم اتفاقات عجیب و غریب و نامههای مستمر سازمان بازرسی را نادیده گرفت، فقط چون آقایان تصورشان این بوده که مشکل شخصی وجود دارد؟ اگر مدیران شهرداری تصورشان بر مشکل شخصی بوده، پس درباره هشدارهای سازمان بازرسی کل کشور چه باید گفت؟ آیا آنهم به خاطر مشکل شخصی با رویداد۲۴ بوده است؟
مدیران شهرداری تهران مجموعه تحت مدیریت خود را ملک خصوصی انگاشتهاند و منتقدان را با انگهای مختلف حذف میکنند و شهردار تهران نیز در همین فضای غیراخلاقی گام برمیدارد. اگر فرض آنها درست باشد، پس به این ترتیب رویداد۲۴ با رئیس سازمان بازنشستگی شهرداری، مدیرعامل سازمان عمران کارکنان شهرداری، مدیرعامل سازمان سرمایه گذاری شهرداری، شهرداران مناطق مختلف چه در دوران قالیباف چه در دوران افشانی و نجفی و حناچی، معاونت منابع انسانی، معاونت شهرسازی، معاونت فرهنگی، معاونت امور مناطق و ... همگی مشکل شخصی داشته زیرا در تمام این موارد اسنادی که در اختیار رویداد۲۴ بوده یا نقدهایی که وجود داشته، به صورت سلسه گزارش منتشر شده است. بنابراین اینکه مدیران شهرداری به چنین شیوه مذبوحانهای بدترین واکنش را در قبال انتشار گزارشهای مختلف داشته باشد که فلان رسانه مشکل شخصی دارد، وقیحترین جملهای است که میتوان انتظار آن را داشت؛ آنهم از مجموعهای که خود را نماد اتاق شیشهای میداند.
اتفاقا این همان واکنشی است که شهرداری تهران در دوره قالیباف داشت و در مقابل انتشار اسناد املاک نجومی، رسانه را به باجخواهی متهم کردند و خبرنگاران و پیگیرکنندگان فساد را به زندان انداختند. بی شک اگر مدیران کنونی شهرداری، قدرت نظامی شهردار اسبق تهران را داشتند، اکنون به جای اینکه در صحن علنی یا در کلاب هاوس علیه یک رسانه به دروغ لجنپراکنی کنند، حتما ترجیحشان آن بود که مدیران آن رسانه را در بازداشت ببینند. فعلا این قدرت نظامی در اختیار آنها نیست بنابراین از شیوه لکهدار کردن نام رسانه و خبرنگار استفاده میکنند تا از این طریق هم خودشان را توجیه کنند هم ظاهر ماجرا را حفظ کنند.
آنچه در ادامه میخوانید قسمت دردناک ماجراست که نه تنها رویداد۲۴ مطلقا هیچ درخواست جلسهای نداشته، بلکه این مدیران ارتباطات و همچنین یکی از معاونان شهردار تهران بودند که چندین بار درخواست جلسه داشتند.
بهتر است رئیس مرکز ارتباطات شهردار تهران از رئیس دفتر خود بپرسد بنا به چه دلیل به دفتر کاری مدیر مسئول این رسانه مراجعه کرده است؟ یا چرا یکی از مالکان مالهای بزرگ تهران که طرف قرارداد سازمان سرمایه گذاری شهرداری تهران است با پیشنهادهای اغوا کننده به تحریریه رویداد۲۴ آمد؟ یا بهتر است سوال شود حضور بلافاصله مدیران شرکت سرمایه گذاری شهرداری تهران که مدعی وجود «مشکل شخصی» هستند بعد از جلسه بینتیجه مالک یکی از مجتمعهای تجاری بزرگ تهران در دفتر سایت خبری رویداد۲۴ با چه هدفی بوده است؟ مدیران رویداد۲۴ هیچگاه این موارد را رسانهای نکردند، اما اینک ظاهرا باید چوب آن را بخوریم که چرا همان موقع چنین پیشنهادهایی را رسانهای نکردند. ماجرا اکنون به ضرب المثل «نگیرم دزد، گیرد مرا دزد» شبیه شده است.
عجیب آنکه در فرآیندی کاملا مزورانه شهرداری تهران اعلام کرده از رسانههایی که فساد را افشا کنند، تقدیر خواهد شد. در تظاهری دیگر حناچی در توییتر از رسانه به خاطر پیگیری تشکر میکند اما در عالم واقع وقتی در صحن علنی شورا حاضر میشود، دروغهایی به رسانه نسبت میدهد که وقاحتی بیپایان است و همین سخن را در کلاب هاوس تکرار میکند و زمانی که به او میگویند سخنانش دروغ است، تنها به این جمله بسنده میکند که «این اطلاعاتی است که به من دادهاند!» به این ترتیب شهردار تهران بی آنکه از سخنش یقین داشته باشد یا پیگیری بیشتری بکند که بداند آیا چنین اتفاقی افتاده یا آنکه اطرافیانش هزار دروغ و مهمل را سر هم کرده و تحویل او دادهاند، او نیز طوطیوار همان دروغهای بیشرمانه را تکرار میکند.
این مطلب قرار بود روز حضور حناچی در شورای شهر منتشر شود، اما بهتر دیدیم که سکوت کنیم اما سخنان شب گذشته شهردار تهران در کلاب هاوس و تکرار ادعای دروغ، روشن کرد که چقدر به خطا رفتیم که همان روز مطلب را منتشر نکردیم و اینگونه به ما آموخت «ترحم بر پلنگ تیز دندان، ستمکاری بود بر گوسفندان». پیروز حناچی به جای تکرار ادعای دروغ، اطلاعات اطرافیان خود را بررسی کند نه آنکه هر «رطب و یابسی» که به خورد او میدهند را تکرار کند.
روند متظاهرانه شهرداری آنقدر کژ و ناراست است که سخت است خودشان آن را باور کنند؛ چنانچه همان روزی که از شفافیت در ماجرای واکسن سخن میگویند، فردای آن متوجه میشوند اگر چنین اطلاعاتی منتشر شود، آبروریزی بسیار گستردهتر از آنی خواهد شد که اکنون وجود دارد، بنابراین فقط بخشی از اطلاعات را منتشر میکنند که به هیچ کاری نمیآید (شهرداری تهران فقط کد ملی کسانی که واکسن دریافت کردند را منتشر کرده، در حالیکه قرار بود اسامی با سمت رسمی دریافت کنندگان منتشر شود چراکه خود مدیران شهرداری میدانند، انتشار یک کد ملی تا چه اندازه به سخره گرفتن شفافیت است)
در رفتار متظاهرانه دیگر شهردار در کلاب هاوس اعلام کرده از رسانهها در دوره او نباید شکایت شود. این سخنان در حالی مطرح میشود که در حال حاضر فقط هفت شکایت از شهرداری تهران علیه رویداد۲۴ ثبت شده و یک شکایت نیز توسط اداره حقوقی شهرداری تهران به نمایندگی از«پیروز حناچی» علیه این رسانه انجام شده است. جالب آنجا که شهردار تهران از شکایت خود نامی به میان نمیآورد و درباره شکایت سازمان سرمایه گذاری هم، آن را شکایت شخصی مینامد، در حالیکه این شکایتها کاملا حقوقی و توسط وکلای شهرداری و با پول و هزینه بیت المال انجام شده است، بنابراین ادعای حناچی کاملا عاری از حقیقت است.
همانگونه که در کلاب هاوس نیز گفته شد این رسانه حق شکایت از شهردار بیاخلاق تهران را در نسبت دادن این دروغ کثیف برای خود محفوظ میداند تا به «پیروز حناچی» یاداور شود در دنیای امروز دوران «بزن در رو» تمام شده است.