رویداد۲۴ اوایل سال ۱۳۹۸ بود که اخباری مبنی بر بدهی کلان سایپا به بیمه گران مطرح شد. آن جا مشخص شد که سایپا با وجود دریافت نقدی حق بیمه شخص ثالث از خریداران خودرو، این مبالغ را به حساب بیمه گران واریز نمیکرده است. ماجرا چنان شدت یافت که بیمه گران علیه سایپا اجماع کرده و صدور بیمه نامه برای خودروهای صفرکیلومتر را خودشان بر عهده گرفتند.
این موضوع زمانی جدیتر شد که مشخص شد رویه نپرداختن حق بیمه دریافتی از بیمه گزاران به بیمه گران توسط سایپا، دست کم دو سال طول کشیده است و اتفاقا بیمه گران نیز تلاش چندانی برای دریافت پول خود نکرده اند.
اندکی بعد اعلام شد که برخی بیمه گران برای دریافت طلب خود از سایپا به توافق رسیدهاند اما این موضوع درباره همه شرکتهای بیمه صادق نبود. به عنوان مثال، شرکت بیمه تعاون که یکی از طلبکاران عمده سایپا بود علیه این شرکت اقامه دعوا کرد.
بیشتر بخوانید:نحسی سودهای موهومی در صنعت بیمه / سود شرکتهای بیمهای چقدر واقعی است؟
چندی بعد سایپا اعلام کرد که به جای بدهی خود حاضر است بخشی از سهام یا املاک در اختیارش را به بیمهگران واگذار کند. این اقدام گرچه مورد استقبال بیمهگران قرار گرفت اما با عتاب شدید بیمه مرکزی مواجه شد. نهاد ناظر معتقد بود بیمهگران باید مطالبات خود را به صورت نقدی از سایپا وصول کنند.
گرچه هنوز اطلاعات کاملی از وضعیت نهایی بدهی سایپا به بیمهگران در دست نیست اما به تازگی انتشار فصلنامه سندیکای بیمهگران ایران نشان داد که ارتباط این نهاد با سایپا وارد فاز جدیدی شده است.
فصلنامه سندیکای بیمهگران ایران با عنوان «صنعت بیمه» که نخستین شماره آن بهار امسال منتشر شده است، پشت جلد خود را به آگهی «کارگزاری رسمی بیمه مستقیم سایپا» تخصیص داده است.
این کارگزاری که شعار «مطمئن برای انتخاب» را یدک میکشد، در حالی وارد مراوده مالی با سندیکای بیمهگران شده است که مشخص نیست این رویه تا چه اندازه مورد تایید شرکتهای بیمهگر است.
انتشار این فصلنامه که علی جباری مدیرعامل بیمه رازی، ابراهیم کاردگر مدیرعامل بیمه دانا، مسعود بادین مدیرعامل بیمه آسیا و حجت بهاریفر مدیرعامل بیمه ما به همراه محمد کریمی دبیرکل سندیکای بیمهگران ایران اعضای شورای سیاستگذاری آن هستند، حتی در سایت سندیکای بیمهگران ایران نیز بازتاب رسانهای نداشت و مشخص نیست بایکوت شدن این نشریه چه دلیل داشته است؟