صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

چهارشنبه ۱۶ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 07
کد خبر: ۲۶۱۵۳۸
تاریخ انتشار: ۰۷:۱۳ - ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۰
تعداد نظرات: ۱ نظر
رویداد۲۴ افشا می‌کند؛

پشت پرده فروش پروژه گود برج میلاد به روایت اسناد/ شهرداری تهران چگونه شهرفروشی می‌کند؟

بررسی‌ها نشان می‌دهد ادعای سازمان سرمایه‌گذاری شهرداری تهران درباره فروش گود برج میلاد به بانک شهر در قالب پروژه مشارکتی، ایرادات مبنایی جدی دارد. رویداد۲۴ با اسناد نشان داده پشت پرده ماجرا چه بوده است.

رویداد۲۴ در دوره شهرداری محمدباقر قالیباف ۵ هکتار از اراضی شمالی برج میلاد که در حاشیه بزرگراه همت و جنب مرکز همایش‌های برج میلاد قرار دارد، جهت سرمایه‌گذاری و در قالب پروژه مشارکتی به بنیاد تعاون ناجا واگذار شد. هرچند گود برداری این پروژه با دو کاربری اداری و تجاری انجام شد، اما اجرای آن به دلیل برخی اختلاف‌ها از مشکل مالی گرفته تا طراحی و غیره، متوقف ماند و بنیاد تعاون ناجا نیز از ادامه ساخت آن سرباز زد.

تا همین چندی پیش مسئله ایمنی گود کنار سالن همایش‌های برج از سوژه‌های داغ مورد پیگیری رسانه‌ها بود که تا آنکه معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران اعلام کرد که ایمن‌سازی و نیلینگ آن دوباره انجام شده، اما باید هرچه زودتر تکلیف آن مشخص شود.

بعد از تصویب طرح جامع برج میلاد و تعریف کاربری فرهنگی و هنری، خبری از تعیین تکلیف این گود نبود تا آنکه شکرالله بنار رییس سازمان سرمایه‌گذاری شهرداری تهران طی خبری اعلام کرد که؛ «پروژه میلاد یا همان گود برج میلاد بالاخره پس از ۱۰ سال با فسخ قرارداد بنیاد تعاون ناجا تعیین تکلیف و به بانک شهر فروخته شد.»

فروش گود برج میلاد در کنار پرسش‌های زیادی که برای افکار عمومی ایجاد کرد؛ از ممنوعیت فروش اراضی عباس‌آباد تا بی‌خبری شورا از این اقدام، بار دیگر موضوع شهر فروشی را به میان کشید. مدیریت شهری در این دوره بار‌ها و بار‌ها اعلام کرده که هیچ کارنامه‌ای در شهر فروشی از محل فروش تراکم ندارد، موضوعی که هرچند صحت صدرصدی آن در حوزه ساخت و ساز در هاله‌ای از ابهام است، اما تغییر چهره شهرفروشی از تراکم‌فروشی به دارایی فروشی، مورد انتقاد برخی از اعضای شورای شهر تهران بوده است.

محمد جواد حق‌شناس رییس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران در زمان بررسی بودجه سال ۱۴۰۰، دارایی فروشی را تطهیر واژه شهرفروشی دانسته و اعلام کرد که درآمدزایی از راه آسان و بی‌دغدغه چه با فروش تراکم و چه از طریق فروش دارایی‌ها، اقدامی نادرست و به ضرر منافع شهر و شهروندان است.

تعبیر خام‌فروشی به پروژه مشارکتی!

آیا شهرداری با فروش گود برج میلاد به بانک شهر، عملا شهر فروشی کرده؛ پرسشی است که شکرالله بنار در گفت‌وگویی به آن پاسخ داده است. پاسخ‌هایی که ایرادات مبنایی جدی دارد. او گفته «مشارکت بانک شهر در پروژه میلاد شهرفروشی نیست و در شرایط کنونی راهی جز استفاده از منابع بخش خصوصی برای توسعه شهر وجود ندارد و باید فضا برای مشارکت بخش خصوصی فراهم شود.»

اما پرسشی که در اینجا مطرح می‌شود این است که آیا واگذاری خام پروژه به بانک شهر به معنای مشارکت است؟ مطابق با اسنادی که به دست رویداد۲۴ رسیده، سازمان سرمایه‌گذاری شهرداری تهران طبق توافقی با بانک شهر، بنا دارد چند قطعه از زمین‌های اطراف برج و گود میلاد را در قبال اقاله پروژه آبنوس که چند سال پیش به بانک شهر واگذار شده، به دلیل ورود سازمان بازرسی کل کشور به نحوه واگذاری متوقف شده، بفروشد. موضوعی که مشارکتی بودن فروش گود را به طورکل منتفی نشان می‌دهد.

سند فروش گود برج میلاد در ازای اقاله پروژه آبنوس 

درصورتی این واگذاری شهر فروشی محسوب نمی‌شود که سهم بانک شهر به عنوان سرمایه‌گذار جهت اجرای طرح مصوب بهره برداری از فضا‌ها و ابنیه در پروژه باشد، اما اگر این سرمایه‌گذاری در قبال تملک تمام یا بخشی از اراضی و یا ابنیه طرح باشد معنایی جز شهر فروشی برای آن نمی‌توان متصور بود.

ادعای عجیب برگزاری چندین باره فراخوان

بنار همچنین گفته که چندین بار جهت مشارکت در این پروژه فراخوان داده شده، اما فقط بانک شهر به میدان آمده است. ادعایی که بررسی اسناد رسیده به این سایت خبری نشان می‌دهد، چندان به واقعیت نزدیک نیست و این سازمان فقط در تاریخ ۲۷ اردیبهشت‌ماه سال گذشته فراخوان داده که آن هم پیش از فسخ قرارداد با بنیاد تعاون ناجا بوده است. این در حالی است که طبق قانون حداقل باید ۲ بار فراخوان داده و اگر سازمان یا فردی اعلام آمادگی نکرد، آن وقت مصوبه ترک تشریفات خواهد گرفت.

سند برگزاری فراخوان 

اسناد تداخل تاریخ اقاله و برگزاری فراخوان قبل از اقاله

بنار در بخش دیگری از مطالب خود مدعی شده است «پروژه گود میلاد و برج میلاد جدا از هم هستند.» این ادعا اگر از روی بی‌اطلاعی باشد هم نشانه بدی از وضعیت مدیریتی حاکم بر این سازمان محسوب می‌شود چرا که طبق همه طرح‌هایی که در دهه ۷۰ برای برج میلاد تهیه شده زمین‌های موصوف به «گود فاز۲ برج میلاد» محل اجرای بخش‌های تکمیلی مجموعه برج میلاد بوده، اما در مقطعی با یک تصمیم مدیریتی به جای تکمیل طرح، این اراضی از مجموعه جدا شده و برای آن طرحی مستقل تهیه می‌شود. این تصمیم به معنای نادیده گرفتن تمامی مطالعات، برنامه‌ریزی‌ها و سرمایه‌گذاری‌های قبلی، تهدید و تحدید سازه اصلی برج میلاد محسوب می‌شود.

در کنار ادعا‌های عجیب بنار؛ اسناد و مدارک نشان می‌دهد که بعد از انتشار خبری مبنی بر فروش گود سالن همایش‌های برج میلاد به بانک شهر و انتقاد‌هایی که در آن متوجه شهرداری و سازمان سرمایه‌گذاری شده است؛ بنار مدیرعامل این سازمان دستور داده که نامه قیمت‌گذاری چند ملک به علاوه گود توسط کارشناسان را تغییر داده و در سر برگ فقط بحث فروش گود درج شود.

 

 

 

سند قیمت‌گذاری چند ملک در کنار گود میلاد برای فروش به بانک شهر 

بانک شهر مجاز به تغییر کاربری نیست

 

محمود میرلوحی رییس کمیته اقتصادی شورای شهر تهران به خبرنگار حوزه شهری رویداد۲۴ می‌گوید:  شهرداری نه پول دارد و نه صلاح است که وارد بحث گود میلاد شود. او با طرح این پرسش که چه کسی می تواند در این شرایط چنین رقمی به شهرداری بدهد؟ با ا اشاره به ارزش ۴ تا ۵ هزار میلیاردی گود برج میلاد، اضافه می‌کند: اولا که باید مسئله گود به دلیل ایمنی هرچه زودتز حل شود، دوم آنکه اگر شرایط مهیا بود، سرمایه‌دار خارجی و داخلی مشارکت می‌کردند، اما فعلا اوضاع مساعد نیست.

عضو شورای شهر تهران با اشاره به بدهی سنگین شهرداری به بانک شهر، اضافه می‌کند: روزانه ۱۰ میلیارد تومان به بانک شهر سود پرداخت می‌کنیم. باید این روند متوقف شود، عمده بدهی ما به بانک شهر است و بانک‌های دیگر نیز مجاز نیستند که به کار ملک وارد شوند و فقط بانک شهر به دلیل میزان طلبش می‌تواند ورود کند.

میرلوحی همچنین اضافه می‌کند: بانک شهر نمی‌تواند کاربری مورد نظر خود را در آن جا بسازد و باید همان کاربری که برمبنای طرح جامع برج پیش‌بینی شده را بسازد.

در کنار تمام ادعا‌هایی که مطرح شد؛ موضوعی که روشن است راحت خواری شهرداری در تامین منابع درآمدی است. یکبار با فروش تراکم شهر را اداره می‌کنند و بار دیگر با فروش ملک و دارایی، در اصل ماجرا تفاوتی نیست، هر دو اقدام به ضرر منافع شهر و شهروندان است. آنچه که باید اتفاق بیفتد استفاده از سایر ظرفیت‌های درآمدزایی است که به قطع حتی در دوران شیوع پاندمی و تحریم نیز، بارقه‌هایی از آن وجود دارد و می‌توان با فعال کردن آن‌ها، شرایط بهتری را برای شهر رقم زد، اقدامی که به پیگیری، علم و قدرت عمل بالا نیاز دارد و مدیران شهری فعلا بنای مبادرت به آن‌ها را ندارند.

 

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
۱۳:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۲/۲۱
الان می گم بیچاره مردم که اینها براشون مدیریت می کنند.
ولی بزودی بیچاره کسانی که با سوء مدیریت حق الناس رو رعایت نکردند.
خواهد آمد آن روز ....
نظرات شما