صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

يکشنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 04
کد خبر: ۲۶۲۳۰۳
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۰ - ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۰

تروریسم در افغانستان

ناآرامی‌ها در افغانستان پس از انفجار یک خودرو بمبگذاری شده مقابل مدرسه سیدالشهدا در جنوب کابل که منجر به کشته و زحمی‌ شدن ده‌ها دانش آموز شد، همچنان ادامه دارد.

ولایت لوگر که در جنوب کابل پایتخت افغانستان واقع شده، لوگر در چند سال اخیر شاهد ناآرامی‌های زیادی بوده 

رویداد۲۴ مژده کریمی: عصر روز شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ انفجار یک خودرو بمبگذاری شده مقابل مدرسه سیدالشهدا جان بسیاری را گرفت. این مدرسه در منطقه برچی در شهر پل علم مرکز ولایت لوگر در غرب کابل قرار دارد.

ده‌ها غیرنظامی افغان، که گفته می‌شود بیشتر آن‌ها دانش آموزان کنکوری و کودکان بودند قربانی این حادثه شدند. در جریان این اتفاق شماری از زخمیان روانه بیمارستان شدند.

خودروی منفجر شده مقابل درب ورودی مدرسه سیدالشهدا در منطقه دشت برچی کابل

این حادثه هولناک ۸۵ نفر کشته و ۱۴۷ نفر زخمی برجای گذاشت. اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان روز سه شنبه ۲۱ اردیبهشت را عزای عمومی اعلام کرد.

به گزارش گاردین به نقل از خبرگزاری رویترز نجیبه آرین سخنگوی وزارت معارف (آموزش و پرورش) افغانستان در مصاحبه‌ای گفته است، مدرسه سیدالشهدا در منطقه برچی یک مدرسه مشترک برای دختران و پسران است.

این دو گروه دانش آموز در سه شیفت تحصیل می‌کنند که شیفت دوم آن دخترانه است. انفجار روز شنبه در شیفت دختران به وقوع پیوسته است.

به گزارش رویداد۲۴ به نقل از گاردین تصاویر منتشر شده از صحنه حادثه کیف و کتاب‌های خونین دانش آموزان را در کنار جاده نشان می‌دهد.

برخی والدین در بیمارستان‌های شهر در لیست تلفات به دنبال کودکانشان می‌گردند و بعضی بر بالین جسد فرزند خود با صدای بلند ضجه می‌زنند.

خانواده های افغان در حال شناسایی جسد فرزندانشان

به گزارش رسانه‌های خبری اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان گفت که نیرو‌های طالبان این جنگ غیرقانونی را تشدید کرده اند.

اما گروه شورشی طالبان مسئولیت این بمبگذاری تروریستی را بر عهده نگرفته است و داعش را مقصر این انفجار خوانده است. از زمانیکه گروه افراطگرای طالبان انجام عملیات خود را در افغانستان آغاز کرد تاکنون و اخیرا بطور مکرر شهروندانی از اقلیت‌های مذهب شیعه افغانستان قربانی حملات تروریستی شده‌اند.

مدارس، سالن‌های ورزشی و یا مکان‌های دیگر بدون هرگونه فعالیت نظامی محصلان، ورزشکاران و دیگر شهروندان افغانی که در مکان‌های مختلف حاضر بودند مورد حمله گروه‌های تروریستی قرار گرفتند.

چندی پیش روز جمعه ۱۰ اردیبهشت ۱۴۰۰ نیز یک مهمانخانه ویژه دانش آموزان کنکوری روستا منفجر شد.

گفته می‌شود پیرمرد میانسالی که خود را مامور موسسه خیریه معرفی می کند با یک خودرو نوع دیانا وارد حیاط مهمانخانه می شود.

او ساعت ۶:۴۰ دقیقه در وقت افطار خودرو حامل هندوانه را که از مواد منفجره پر بوده است را در وسط حیاط مهمانخانه منفجر می کند.

در این حادثه دست کم ۲۴ نفر جان خود را از دست دادند. و ۱۱۰ نفر هم زخمی شدند.

بیست و سه تن از جان‌باخته‌گان رویداد، از اهالی قریه اکبرخیل شهرستان ازره ولایت لوگر بودند، یک پیرمرد با صدای انفجار دچار ایست قلبی شد و جان باخت

سال گذشته هن در همین مکان در دشت برچی لوگر به یک زایشگاه حمله شد و شماری از نوزادان، مادران و زنان باردار در محل بیمارستان کشته شدند.

هیچ گروهی مسئولیت این حمله تروریستی را عهده دار نشد. هر چند آمریکا نیرو‌های داعش را مقصر این حملات دانست.
این روز‌ها کابل پایتخت افغانستان در معرض خطرات جدی است چراکه روزنامه نگاران، فعالان و دیگر رهبران اجتماعی هدف حمله تروریست‌ها هستند.

اتحادیه اروپا تنفر شدید خود را نسبت به این عمل نیرو‌های تروریستی بیان کرد. مامور اتحادیه اروپا در افغانستان این عمل مطرود تروریستی را محکوم کرد.

نگرانی و ترس مردم افغانستان برای آینده کشورشان زمانی آغاز شد که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان باید تا پیش از بیستمین سالگرد حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ میلادی به پایان برسد.

جو بایدن رئیس جمهور آمریکا نیروهای نظامی آمریکا و ناتو باید تا 11 سپتامبر از افغانستان خارج شوند

 

آمریکا روز شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ (۱ می ۲۰۲۱) بطور رسمی آخرین مرحله خروج نظامیان این کشور از افغانستان را با حرکت دادن ۲۵۰۰ تا ۳۵۰۰ نیروی نظامی آمریکایی که هنوز در خاک افغانستان بسر می‌برند را آغاز کرد.

خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان

 

سال گذشته طالبان و واشنگتن طی توافقی در ماه فوریه ۲۰۲۰ با تاریخ اول ماه می ‌سال ۲۰۲۱ برای خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان موافقت کرده بودند.

آخرین مرحله خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان برای ایالات متحده به معنای پایان جنگ ۲۰ ساله است، اما این اتفاق برای افغانستان با توجه به نفوذ گسترده طالبان در این کشور می‌تواند سرآغاز دوره‌ای نامعلوم باشد.

سال گذشته پس از مذاکرات طالبان با آمریکا در دوحه و مشخص کردن ۴ محور این گفتگوی سیاسی، که یکی از آن‌ها توافق بر سر خروج نیرو‌های خارجی از کشور افغانستان در طول ۱۴ ماه بود، گروه طالبان از حمله مستقیم به نظامیان خارجی خودداری کرده است.

با اینحال این گروه به حملات خود علیه نیرو‌های دولتی افغانستان ادامه داده است.

فرمانده ارشد ارتش آمریکا روز یکشنبه یعنی یک روز بعد از وقوع حادثه تروریستی مدرسه سیدالشهدا در دشت برچی کابل گفت: با خروج نظامیان آمریکایی، نیرو‌های دولت افغانستان در مقابله با نیرو‌های شورشی طالبان آینده نامعلومی دارند و نتایج بدی به همراه خواهد داشت.

برچسب ها: عکس روز ، تصاویر روز
نظرات شما