رویداد۲۴ به گزارش از پایگاه خبری هلث، بر اساس این تحقیقات که با استفاده از مدلهای محاسباتی و حقایق به دست آمده و در جریان پاندمی کنونی انجام گرفته است، مشخص شد در طول ۱۰ سال آینده و ایجاد ایمنی جمعی در سطح جهان، شدت بیماری کووید ۱۹ کاهش مییابد.
در واقع به اعتقاد محققان علت کاهش شدت بیماری، تغییر در رویه ویروس کرونا نیست، بلکه سازگاری سیستم ایمنی بدن ما با این ویروس است.
در این تحقیقات سه مکانیزم ارتباط میزان ویروس وارد شده به بدن و شدت بیماری، پایین بودن احتمال بروز عوارض شدید بیماری در کودکان و محافظت بزرگسالان در برابر بیماری با واکسیناسیون مورد توجه قرار گرفت و محققان با مدل سازی سناریوهای مختلف نشان دادند این سه مکانیزم در کنار هم شرایطی را ایجاد میکنند که نسبت فزایندهای از جمعیت در بلندمدت مستعد ابتلا به نوع خفیف بیماری میشوند و در این حالت بیماری کووید ۱۹ تنها به یک ویروس فصلی دیگر تبدیل می شود.
بیشتر بخوانید: کشف نوعی جدید از ویروس کرونا/ یک همهگیری جدید در راه است؟
ویروس کرونا عامل بیماری کووید ۱۹ از اواخر سال ۲۰۱۹ در شهر ووهان چین مشاهده و در مدت کوتاهی در همه جهان منتشر شد؛ به طوری که سازمان بهداشت جهانی در اسفند ۹۸ (فوریه ۲۰۲۰) بروز پاندمی (همهگیری جهانی) این بیماری را تأیید کرد.
ویروس کرونا با دست آلوده یا عطسه، سرفه و حتی قطرات تنفسی از طریق دهان، بینی و چشم به افراد منتقل میشود. تنگی نفس، خستگی و بدن درد، اختلال در بویایی و چشایی و مشکلات گوارشی از جمله علائم بیماری کووید ۱۹ است. بیش از ۸۰ درصد مبتلایان به ویروس نیز دچار بیماری خفیف میشوند.
جهش ویروس کرونا در انگلیس، بزریل، هندوستان و آفریقا که موجب افزایش سرایت، بیماریزایی و مرگ و میر آن شده، نگرانیهای جدیدی را در جهان به وجود آورده است.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Viruses منتشر شده است.