رویداد۲۴ مطابق با شرع و قانون، تامین هزینههای زندگی و پرداخت نفقه زوجه بر عهده زوج است؛ حتی اگر زن تمکن مالی داشته یا کار کند و درآمد هم داشته باشد. البته زن میتواند به میل و اراده خود، بخشی از درآمدش را در زندگی مشترک هزینه کند اما خرج کردن درآمد زن در زندگی مشترک، اختیاری است و الزامی برای زن محسوب نمیشود.
با اشاره به شرایط کنونی جامعه، در بسیاری از زندگیهای مشترک فعلی، به دلایل مختلف از جمله دلیل اقتصادی، هم زن و هم مرد مجبور هستند تا با فعالیت بیرون از خانه، معاش خود را در حد نیازهایی که دارند، تامین کنند.
در چنین شرایطی بدون شک، حرف و حدیث و اختلاف پیرامون درآمد زن و شوهر در زندگی مشترک و اینکه زن چقدر در خانه هزینه کرده است یا مرد، افزایش مییابد.
بیشتر بخوانید: مشاوره حقوقی آنلاین/ شرایط تصنیف اموال مردچیست؟
باور نادرستی در بین مردان وجود دارد که تصور میکنند نسبت به زن خود و اموال او مالکیت دارند و میتوانند در اداره امور اموال همسرشان نیز دخالت داشته باشند.
طبق ماده ۱۱۱۸ قانون مدنی، زن حق دارد در دارایی خود بطور مستقل، هرگونه تصرفی داشته باشد. به طور مثال زن میتواند سهمالارث پدریاش را به سایر ورثه یا دیگران ببخشد و شوهر حق مداخله در این امور را ندارد.
این ماده از قانون، زن را مالک دارایی خودش میداند و این دارایی میتواند شامل ارث و درآمد حاصل از کار در بیرون از منزل باشد.
در نهایت اگر رسانهها بتوانند به عنوان موثرترین عامل تاثیرگذار در تمام اقشار جامعه، این مساله را فرهنگسازی کنند، شاید باور نادرست بسیاری از افراد که قانون به نفع مردان تمام حقوق را در نظر گرفته است از بین برود.
البته تعامل مثبت زن و شوهر و یاری آنها برای اداره امورات زندگی مشترک و فرزندان؛ در درجه اول اولویت از لحاظ اخلاقی قرار دارد.
یکی از مشکلات این روزهای مردم روند طولانی مراجعه به مراکز حقوقی برای دریافت مشاوره است؛ برای رفع این مشکل میتوان از مشاوره حقوقی آنلاین استفاده کرد.