صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 08
کد خبر: ۲۶۴۰۹۱
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۳ - ۰۵ خرداد ۱۴۰۰

چرا بیت کوین سقوط کرد؟

در بازار سرمایه‌ای مانند بیت‌کوین با توجه به اینکه ابزارهای نظارتی و کنترل مدیریتی حاکمیتی وجود ندارد، نوسانات بسیار زیاد است. به همین دلیل از زمانی که این موضوع در سطح جامعه شروع شد و به آن پرداخته شد، به مخاطرات بازار اشاره کردیم، هرچند تریبونی نداشتیم اما به مردم اخطار دادیم که این بازار بسیار پرریسک و مخاطره‌انگیز است و نمی‌توان بدون دانش به آن وارد شد.

رویداد۲۴  محمدرضا شرفی با اشاره به نوسانات موجود در هر بازار سرمایه بیان کرد: در بازار سرمایه‌ای مانند بیت‌کوین با توجه به اینکه ابزارهای نظارتی و کنترل مدیریتی حاکمیتی وجود ندارد، نوسانات بسیار زیاد است. به همین دلیل از زمانی که این موضوع در سطح جامعه شروع شد و به آن پرداخته شد، به مخاطرات بازار اشاره کردیم، هرچند تریبونی نداشتیم اما به مردم اخطار دادیم که این بازار بسیار پرریسک و مخاطره‌انگیز است و نمی‌توان بدون دانش به آن وارد شد.

وی ادامه داد: تبلیغات و زور رسانه‌ای کسانی که از این بازار منفعت می‌بردند، بیشتر از ما بود و طبیعتا آن‌ها هزینه هم کردند، در حالی که ما در انجمن امکانات کمی داشتیم. با وجود این از همه نهاد‌هایی که می‌توانستند اطلاع‌رسانی کنند، کمک خواستیم. برای اینکه مردم آگاه باشند حرکت در بازار سرمایه همیشه صعودی نیست، طبیعتا زمانی این بازار اصلاح می‌شود و قیمت همیشه یکنواخت حرکت نخواهد کرد.

بازار رمزارز‌ها قابل پیش‌بینی نیست

رئیس کارگروه استخراج رمزارز انجمن بلاک‌چین خاطرنشان کرد: فارغ از بازار سرمایه رمزارز‌ها و بورس و سایر بازار‌های جانبی در کشور، یک قانون کلی وجود دارد و آن اینکه هرکسی که می‌خواهد وارد بازار سرمایه شود، باید یک سری اطلاعات اساسی زیربنایی را کسب کرده باشد. ما باید اطلاعات این بازار را به‌صورت تخصصی کسب کنیم و حداقل با الفبای حضور در بازار آشنا شویم. اما آیا در کشور ما کار رسانه‌ای و اطلاع‌رسانی کافی درباره رمزارز‌ها انجام شد یا خیر؟ آیا تا کنون به این فکر کردیم که باید قسمتی از رسانه ملی ما به این موضوع بپردازد یا خیر؟

شرفی با بیان اینکه در هر بازاری از جمله بازار رمزارز‌ها نداریم، چنین رفتاری را در جامعه به دلیل عدم فرهنگ‌سازی و عدم ایجاد آگاهی لازم شاهد خواهیم بود، افزود: ما باید این موضوع را به‌صورت بنیادی و ریشه‌ای بررسی و یک بار برای همیشه این موضوع را حل کنیم. بازار بورس و رمزارز، مسکن و املاک، بازار طلا و ارز تفاوتی ندارد. اگر علم اقتصاد سرمایه‌گذاری و مدیریت سرمایه را به مردم آموزش ندهیم و آن‌ها را در بازار رها کنیم، در انتها یک سری مالباخته می‌مانند که دارایی‌شان ارزش خود را از دست داده است.

وی ادامه داد: حتی رمزارز‌ها هم تا حدودی رسمیت‌هایی دارد، اما ما شاهد بودیم که در بحث نتورک مارکتینگ چه بلا‌هایی سر مردم آمد؛ بنابراین ما نیازمند موضوع آموزش و توجه رسانه ملی به بحث آگاهی‌بخشی به مردم هستیم؛ بنابراین باید مردم را آگاه کنیم که این بازار مخاطراتی دارد، ریسک‌هایی دارد. هرچند در بازار رمزارزها، ما دیگر اهرم‌های مدیریت بازار بورس را نداریم. یعنی اینطور نیست که اگر بازار کاهش یا افزایش پیدا کرد، کسی باشد که از این اهرم‌ها بهره بگیرد و بازار سود و زیان را مدیریت کند.


بیشتر بخوانید: جزئیات تیراندازی به ماموران توانیر در استان مرکزی/ در مزارع استخراج رمزارز چه خبر است؟


بازار بیت‌کوین نوسانات زیادی دارد

رئیس کارگروه استخراج رمزارز انجمن بلاک‌چین با اشاره به هشدار‌هایی که پیش از این درباره بازار رمزارز‌ها مطرح شده بود، بیان کرد: این بازار به هیچ عنوان قابل پیش‌بینی نیست و هیچ کس نمی‌تواند ادعا کند که می‌داند روند بازار به چه سمت حرکت می‌کند. همین بیت‌کوین که۴۰ درصد ارزش خود را از دست داده می‌تواند تا ۲۰ درصد هم کاهش پیدا کند، همانطور که ممکن است تا ۱۰۰ درصد هم افزایش پیدا کند. تضمینی برای این بازار نیست و باید این اخطار را باید به مردم بدهیم که این بازار هنوز نابالغ است و نوسانات زیادی دارد.

شرفی ادامه داد: تنها چیزی که می‌شد پیش‌بینی کرد این بود که وقتی قیمت بیت‌کوین با آن شدت به سمت بالا حرکت کرده، باید منتظر یک برگشت باشیم. هرچه این سرعت بیشتر می‌شود، شما باید احتیاطتان را بیشتر کنید. باید محتاط‌تر باشید و سرعت عمل بالایی داشته باشید برای اینکه به این تغییر روند واکنش سریع نشان دهید. اما یک اصل کلی این است که ما باید بدانیم در بازار سرمایه، سرمایه‌مان را چطور مدیریت کنیم. اصل اول، علم مدیریت سرمایه است. دومین اصل، استراتژی معاملاتی برای ورود و خروج به بازار سرمایه است و در اصل سوم به تحلیل بازار می‌رسیم.

وی با تاکید بر اهمیت تاثیر اخبار و موضع‌گیری حاکمیت‌ها در بازار رمزارز‌ها بیان کرد: این تاثیرات بسیار پردامنه و پرنوسان هستند و در بازار، تاثیر بسیار آنی می‌گذارند. اگر فردا یکی از حاکمیت‌هایی که دارای قدرت اقتصادی در جهان است، موضع مثبتی درباره بیت‌کوین اتخاذ کند، این بازار می‌تواند برعکس روند این روزها، روند مثبتی به‌خود بگیرد. برای مثال یک خبر مثبت از سمت بانک مرکزی آمریکا که موضع‌گیری‌هایش روی ادامه این روند تاثیر مستقیمی دارد، می‌تواند اثر مثبتی بر بازار رمزارز‌ها داشته باشد.

ایلان ماسک از بازار بی‌نظارت رمزارز‌ها سوءاستفاده کرد

رئیس کارگروه استخراج رمزارز انجمن بلاک‌چین با اشاره به اظهارات ایلان ماسک درباره مشکلات محیط زیستی بیت‌کوین اظهار کرد: ایلان ماسک در بحث مالی، بی‌اخلاق و خارج از چارچوب‌های پذیرفته‌شده عمل کرد. ایلان ماسک بازاری را پیدا کرده که هنوز از نظارت نهاد‌های رگولاتور خارج است. او با توییت‌هایش مشخصا با هدف کسب سود از یک بازار بکر وارد این بازار شد و از محبوبیتی که داشت، کمال سوءاستفاده را برای کسب منفعت از دیگران کرد.

شرفی با بیان اینکه اگر ایلان ماسک می‌خواست این کار را در بازار بورس آمریکا انجام دهد، رگولاتور چنین اجازه‌ای به او نمی‌داد، افزود: به همین دلیل او بازاری را شناسایی کرد که هنوز نظارتی روی آن نیست و نهاد‌های قانونی وارد نظارت به آن نشدند. ایلان ماسک با چند توییت، منافع بسیار زیادی برای خود ایجاد کرد و انسان‌ها را ملعبه دست خود کرد. کارشناس‌ها و متخصصان بلاک‌چین در سراسر دنیا اذعان دارند که توکن دوج یا دوج‌کوین ارزش تکنولوژیکی ندارد و برخلاف سایر رمزارزها، کابردی نیست که روی این کوین استخراج شده و پیاده شده باشد.

وی ادامه داد: ایلان ماسک بازی اولش را با دوج کوین شروع کرد، با شیب ادامه داد و سراغ کوین اول بازار یعنی بیت‌کوین آمد. ایرادی که ایلان ماسک درباره بیت‌کوین مطرح کرد، موضوع جدیدی نیست، اینکه استخراج بیت‌کوین انرژی زیادی مصرف می‌کند،، اما ما مصرف انرژی این صنعت را با چه چیزی قیاس می‌کنیم؟ مصرف انرژی این صنعت با مصارف خانگی قابل مقایسه نیست و تناسب و سنخیتی بین این سنجش‌ها وجود ندارد.

نظرات شما