رویداد۲۴ اصلاحطلبان قصد داشتند در این انتخابات با اجماع روی اسحاق جهانگیری به صحنه بیایند. بعد که شایعاتی درباره رد صلاحیت او مطرح شد، اما به سوی پزشکیان رفتند و در همه این مدت احتمال دیگری مبنی بر ائتلاف با لاریجانی نیز مطرح بود. بعد از اعلام نظر شورای نگهبان و مشخص شدن نامزدها نهایی، اما همه برنامههایشان بهم ریخت و حتی آذرمنصوری سخنگوی جبهه اصلاحات در صفحه توییتر خود از سلب شدن امکان مشارکت گفت. در گام بعدی، اما خبرگزاری فارس به بیانیه پایانی جلسه دیروز جبهه اصلاحات و حمایت از مهرعلیزاده اشاره کرد. با این وجود اختلافاتی میان اصلاحطلبان درباره نحوه مواجهه با این انتخابات وجود دارد و معلوم نیست که به کدام سو خواهند رفت. تحریم انتخابات، استفاده از الگوی سال ۹۸ و یا حمایت از دو گزینه باقی مانده؟!
به گزارش نامه نیوز، عباس سلیمینمین تحلیلگر اصولگرا معتقد است که طیفهای مختلف اصلاحطلبی در این باره نظرات مختلفی دارند و باید دید که نهایتا به چه تصمیمی میرسند.
وی در گفتوگویی گفت: «برای پیشبینی رویکرد اصلاحطلبان در این انتخابات باید بین طیفهای مختلف آن تفکیک قائل شد چراکه آن طیفی بیشتر به جریانات بیرونی تنه میزند یک گرایش افراطی دارد و از ابتدا هم خیلی قصد اصلاح و اثرگذاری نداشته است و سایر طیفها نظرات دیگری دارند».
این فعال سیاسی اصولگرا با بیان اینکه من برای پاسخ به اینکه اصلاحطلبان چه رویکرد در پیش خواهند گرفت، جواب دقیقی ندارم، گفت: «فقط میتوانم بگویم که آقایان اصلاحطلب حاضر در لیست هفت نفره ممکن است که نامزد برجستهای نباشند و یا در مقابل آقای رئیسی یک سر و گردن پایینتر باشند، اما امیدواریم مورد حمایت قرار بگیرند البته اگر مسائل ملی بر مسائل حزبی و گروه غلبه پیدا کند باید چنین شود. در این شرایط است که فضای انتخابات میتواند یک فضای رشد دهنده باشد. آرزوی قلبی من این است که در انتخابات تنوع سلایق داشته باشیم و همه صاحبان سلایق بتواند دیدگاههای خود را عرضه کنند و انتخاباتی که باید موجب رشد شود، فراهم آید».
بیشتر بخوانید: برای رئیسی هم این آرایشبندی انتخاباتی مطلوب نیست/ برای جریان اصلاحات نامزدی نمانده است
وی در پاسخ به اینکه آیا کارگزاران و احزاب نزدیک به آن با حمایت از گزینههای موجود وارد عمل میشوند؟ گفت: «به نظر من کارگزان قطعا این کار را میکند. برخی جریانات دیگر هم نیز چنین میکنند. البته فعلا بحثهایی جدی در محافل داخلی جریان اصلاحات وجود دارد، اما امیدواریم که نهایتا طیف میانی نیز همین رویه را پیش گرفته و خودش را از فرصت حضور در انتخابات محروم نکند».
سلیمینمین افزود: «طبیعتا آقای همتی هم عنصری است که میتواند این جریان را نمایندگی کند. او قدرت بیان خوبی دارد و در برخی زمینهها اشراف دارد. او کسی نیست که خیلی نیازمند تقویت شدن باشد. او شخصیتی است که میتواند دیدگاهها مختلف را در عرصه سیاست، اقتصاد و حتی بینالملل عرضه دارد لذا اصلاحطلبان نباید این فرصت را از دست بدهند».
این فعال سیاسی اصولگرا در پاسخ به اینکه شانس مهرعلیزاده برای برخورداری از حمایت اصلاحطلبان بیشتر است یا همتی، گفت: «فکر میکنم که احتمال حمایت از همتی بیشتر است. به هرحال اصلاحطلبان با حضور از عرصه انتخابات خودشان را محروم خواهند کرد و عاقلانه نیست که چنین کنند. اکنون دو گزینه دارند که همتی یکی از آنان است».
وی افزود: «فرض کنید که آقای معاون اول تایید صلاحیت شده و وارد رقابت میشد. اصلا حرف او شنیده نمیشد. یعنی با توجه به تنفری که مردم اکنون از دولت روحانی دارند و برداشت منفی که در عموم جامعه وجود دارد، کسی به حرف جهانگیری توجه کرد. حتی او با حضور در صحنه تلویزیون بیشتر تنفر جامعه را برمیانگیخت، اما همتی چنین حالتی را ندارد. او به اندازه جهانگیری پاسخگوی عملکرد دولت روحانی نیست لذا این فرصت خوبی است اصلاحطلبان با حمایت از او دیدگاه و نظرات خود را بیان کند و امیدوارم که چنین کنند».
سلیمینمین درباره واکنش احتمالی اتحادملت و اعتماد ملی نیز گفت: «این دو حزب البته خیلی متاثر از نیروهای تندرو هستند، اما امیدوارم که عقلانی عمل کرده و این فرصت را از دست ندهند».