صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

يکشنبه ۰۴ دی ۱۴۰۱ - 2022 December 25
کد خبر: ۲۶۵۴۰۱
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۰ - ۱۴ خرداد ۱۴۰۰

ماجرای تزریق واکسن کرونا و آهنربایی شدن/ دلیل واقعی مغناطیسی شدگی بدن چیست؟

این روز‌ها تصاویر بسیاری از چسبیدن قاشق، سکه یا فلزات به بدن افراد پس از تزریق واکسن کرونا منتشر شده است که آن را بررسی کرده ایم.

رویداد۲۴  علیرضا ناجی عضو کمیته ملی واکسن کرونا و رییس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: بعد از ورود کرونا شاهد اخبار عجیب و غریب زیادی هستیم و تصاویر بسیاری از خارج و داخل می‌بینیم که اشیای فلزی به بازو و سینه افراد می‌چسبد، اما اگر کمی بررسی کنیم می‌بینیم که رکورد‌های گینس هم در این زمینه ثبت شده است.

او تاکید کرد: پدیده مغناطیسی شدن ربطی به واکسن کرونا ندارد و این شایعات را برخی افراد در جامعه منتشر می‌کنند تا ذهن مردم را نسبت به عوارض واکسن مشغول کنند و این افراد به دنبال واکسن هراسی هستند.

ناجی ادامه داد: در گذشته از موادی به نام بیومرسال به عنوان ماده نگهدارنده در واکسن‌ها استفاده می‌شد، اما باید دانست مقدار جیوه و آلومینیوم به قدری در واکسن‌ها جزئی بود که نمی‌تواند باعث جذب اشیا شود و امروز ترکیبات واکسن‌ها هیچکدام دارای ترکیبات مغناطیسی بسیار قوی نیستند.

عضو کمیته ملی واکسن کووید ۱۹ ادامه داد: به طور کلی اغلب عناصر موجود در جدول تناوبی نظیر طلا، مس، نقره، جیوه، بیسموت و کربن جزو مواد دیامغناطیسی هستند و در دما‌های بسیار پایین این مواد به ابر رسانا تبدیل می‌شوند و تمام میدان مغناطیسی خارجی را از خودشان عبور می‌دهند.

او بیان کرد: در تزریق هر ویال واکسن حدود ۰،۳ تا نیم سی سی یا نهایت یک سی سی ماده مایع وارد بدن می‌شود و میزان این ترکیبات در واکسن‌ها آنقدر کم است که نمی‌تواند باعث ایجاد خاصیت مغناطیس شدگی شود.

عضو کمیته ملی واکسن کووید ۱۹ با اشاره به روشی برای تست وجود مواد آهنربایی در واکسن‌ها گفت: می‌توان اشیا مغناطیسی را به ویال‌های واکسن چسباند و دید که در واکسن‌های کرونا هیچ ترکیب آهنی وجود ندارد که واکسن جذب میدان مغناطیسی شود و ممکن است در برخی واکسن‌ها ترکیبات جیوه‌ای یا آلومینیومی به میزان بسیار اندکی وجود داشته باشد.

چرا بدن برخی افراد مغناطیس می‌شود؟

ناجی با بیان اینکه مغناطیس شدن وجود دارد و نباید مغناطیس شدن را انکار کرد، گفت: برخی افراد این ویژگی را دارند و رکورد گینس هم برای چسبیدن قاشق به بدن هم ثبت شده است و این مورد می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد و عواملی مانند می‌تواند کشش سطحی بین دو جسم، میزان و جنس و سطح تماس دوجسم، میزان گلبول‌های قرمز و میدان پارامغناطیسی قلب می‌تواند موجب مغناطیس شدن افراد شود و کسانی که رکورددار گینس هستند از همین واقعیت‌های فیزیکی استفاده می‌کنند.

او عنوان کرد: به طور کلی ما نمی‌توانیم انکار کنیم که میدان مغناطیسی در بدن افراد وجود دارد. قلب میدان مغناطیسی ایجاد می‌کند و موجب تپش می‌شود و برخی افراد هم گلبول قرمز بالایی دارند و می‌توانند تحت تاثیر میدان مغناطیسی قرار گیرند.

ناجی گفت: حتی اگر واکسن‌ها حاوی جیوه و آلومینیوم باشند که اکنون این گونه نیست این مواد باید تحت تاثیر میدان مغناطیسی قرار بگیرند و خود آهنربا نیستند که بتوانند فلزات را جذب کنند و ویال واکسن را می‌توان تحت آزمایش قرار داد و دید که جذب آهنربا نمی‌شود.


بیشتر بخوانید: واکنش حریرچی به آهنربا شدن بدن بعد از تزریق واکسن


واکسن نزده‌ها مغناطیس می‌شوند

عضو کمیته ملی واکسن کووید ۱۹ بیان کرد: اگر در بین افراد جامعه بررسی کنیم می‌بینیم که بدن برخی افرادی که واکسن دریافت کرده اند، اشیای فلزی را جذب نمی‌کند، اما برخی افراد که واکسن نزده اند اشیای فلزی جذب بدن آن‌ها می‌شود و این موضوع ارتباطی به واکسن کرونا ندارد.

او با تاکید بر اینکه چسبیدن فلزات به بدن افراد ربطی به واکسن ندارد، گفت: من واکسن آسترازنکا و همسرم واکسن اسپوتنیک وی ترزریق کرده ایم، اما بدن ما خاصیت مغناطیسی ندارد، درحالی که دخترمان که واکسن نزده است خاصیت مغناطیسی دارد و اشیای فلزی به بدن او می‌چسبد؛ بنابراین هیچ ارتباطی با چسبیدن اشیای فلزی با بدن و واکسیناسیون وجود ندارد.

عاطفه عابدینی دبیر کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ درباره مباحث مطرح شده در فضای مجازی در زمینه مغناطیسی شدن بدن پس از تزریق واکسن کرونا بیان کرد: روز گذشته در این زمینه گفته شد که باید فرصت بدهید تا جواب علمی و قانع کننده ارائه شود که طبق تحقیقات صورت گرفته، شواهدی مبنی بر اینکه واکسن کرونا (هر برند واکسن) باعث ایجاد این خاصیت در انسان‌ها می‌شود، وجود ندارد. مردم عزیز به هیچ وجه نگران این شایعات نباشند و خبر‌ها را فقط از منابع معتبر و سایت وزارت بهداشت دنبال کنند و به مطالب غیرعلمی منتشر شده در فضای مجازی توجهی نکنند.

او ادامه داد: چسبیدن فلزات به بدن در برخی افراد ممکن است رخ دهد و در بسیاری افرادی که واکسن کرونا دریافت نکرده‌اند نیز مشاهده شده است؛ بنابراین به هیچ وجه نمی‌توان چنین چیزی را به تزریق واکسن کرونا نسبت داد.

عابدینی گفت: مواردی مانند چربی پوست، رطوبت یا تکیه گاه بودن قسمتی از بدن در این زمینه ممکن است موثر باشد و نباید این مباحث را به موضوع مهم واکسیناسیون کرونا نسبت داد.

دبیر کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ گفت: جهان بیش از یک سال و چهار ماه است که با بیماری کووید ۱۹ مبارزه می‌کند و در این مسیر سخت، فرآیند واکسیناسیون در کشور ما نیز آغاز شده و ادامه پیدا کرده است. برخی افراد غیرعلمی با مقاصد نامعلوم و بهره گیری از مباحث نادرست، در همه این بازه زمانی حساس، موارد غیرعلمی را مطرح کرده‌اند که مورد تایید نبوده و مورد اخیر نیز یکی از همین موارد محسوب می‌شود که ارتباطی به واکسن کرونا ندارد.

آهن در واکسن‌ها وجود دارد؟

حمید سوری رئیس کمیته کشوری اپیدمیولوژی کووید ۱۹ با اشاره به اینکه خبر‌های عجیب و غریب در مورد واکسن تمامی ندارد، بیان کرد: در مورد کلیپ‌هایی که آهن یا آهن ربا را روی پوست کسانی که واکسن زده‌اند می‌گذارند و نمی‌افتد، چند نکته قابل توضیح است؛ اول آنکه آهن‌ربا همانطور که از اسمش پیداست آهن را جذب می‌کند و هیچکدام از واکسن‌های موجود تولید شده اصلا آهن در ترکیب خود ندارند. دوم هم آنکه برای این که چنین جذبی صورت گیرد لااقل حدود یک گرم آهن، نیکل یا کبالت لازم است تا از زیر پوست یا داخل عضله بتواند این جذب صورت گیرد.

او افزود: همچنین از مجموع فلزات مقدار بسیار بسیار ناچیزی از ترکیبات آلومینیوم در برخی واکسن‌ها وجود دارد که آن هم به هر مقدار جذب آهن ربا نمی‌شود. از طرفی مقدار کم آهن در بدن انسان وجود دارد که می‌تواند آهن ربا را جذب کند.

بدن برخی افراد فلزات را جذب می‌کند

سوری ادامه داد: بدن برخی افراد می‌تواند تا حدودی فلزات به خصوص آهن را به خود جذب کند که ربطی به واکسن ندارد. قبل از آمدن واکسن کرونا هم از این کلیپ‌ها در اینترنت مشاهده شده است و این در حالی است که گاه چسبیدن فلزات به پوست بدن ناشی از رطوبت بدن یا شیب بدن است و آهن ربایی در بدن وجود ندارد.

او افزود: در تهیه آهن‌ربا باید ویژگی‌های آن را شناخت. وقتی که ماده‌ای در یک میدان مغناطیسی خارجی قرار می‌گیرد پس از حذف میدان خارجی، مقداری از مغناطیس خود را حفظ می‌کند. به این مغناطیس باقیمانده در ماده، پسماند مغناطیسی گفته می‌شود. هرچه پسماند بزرگتر باشد آهنربا قوی‌تر است. حرکت الکترون‌ها می‌توانند باعث مغناطیس شوند.

مغناطیس بدن چیست؟

سوری ادامه داد: البته چیزی هم به نام مغناطیس بدن انسان داریم. مغناطیس انسانی به توانایی مورد ادعای برخی از اشخاص اطلاق می‌شود که در آن، اجسام به پوست بدن آن‌ها جذب می‌شود. به افرادی که به گفته خودشان دارای چنین توانایی هستند، آهن‌ربای انسانی گفته می‌شود. هر چند اکثر این افراد، قادر هستند اجسام فلزی را به پوست خود بچسبانند، با این حال علاوه بر فلز، اجسامی از جنس‌های گوناگونی همچون شیشه، چوب و پلاستیک نیز امکانِ چسبیدن به پوستِ این افراد را دارند. افزون بر این، اجسامی بدون خواص فرومغناطیس همچون برنج و آلمینیوم نیز چنین قابلیتی دارند.

این اپیدمیولوژیست، بیان کرد: از مجموع صحبت‌های ذکر شده باید نتیجه گرفت که در واکسن‌های کرونا که توسط وزارت بهداشت تایید شده نه آهن، نه آهن‌ربا و ... قرار ندارد و مردم عزیز نگران آن نباشند. متاسفانه برخی افراد که با نفس واکسیناسیون مخالف هستند دنبال سوژه‌هایی عوام پسند برای القای نظر غیرعلمی خود به مردم هستند. این افراد فراموش کرده‌اند که اگر واکسیناسیون نبود معلوم نبود تا کنون چند صد میلیون نفر به خاطر آبله، سل، کزاز و سایر بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن فوت کرده بودند.

او گفت: لازم به ذکر است که هیچ دارو، واکسن یا محصول بیولوژیک ۱۰۰ درصد ایمن نیست، ولی لازم است به معادله سود و زیان ناشی از زدن یا نزدن واکسن کرونا توجه کنیم و آن موقع راحت‌تر تصمیم برای تزریق واکسن کرونا، بدون وسواس و حساسیت داشتن در نوع و کشور سازنده آن تصمیم گرفته و در اولین فرصت خود را واکسینه خواهیم کرد.

مغناطیسی شدن پس از واکسیناسیون کرونا مبنای علمی ندارد

زالی رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در خصوص کلیپ‌هایی که اخیرا در فضای مجازی درخصوص مغناطیسی شدن پس از واکسیناسیون کرونا منتشر شده است، گفت: این موضوع مبانی علمی ندارد و ارتباطی هم بین این پدیده و بروز عوارض جانبی ناشی از واکسن مطلقا وجود ندارد.

او تاکید کرد: این موضوع هیچ نکته‌ای ندارد که نشان دهنده بروز عارضه کوتاه مدت و یا بلند مدت واکسن باشد.

به گفته زالی پس از تلقیح واکسن، مواد تزریق شده از طریق مکانیسم انتشار بافتی در بدن پخش می‌شود و به تدریج غلظت واکسن در محل تلقیح به کمتر شده و نهایتا به سمت حداقلی خواهد رفت.

او بیان کرد: در محل تزریق واکسن معمولا واکنش‌ها و عوارضی نظیر درد و التهاب و قرمزی ممکن است بروز کند. در گذشته گاهی این عوارض به صورت جدی‌تر نیز بروز می‌کرد مثلا در واکسیناسیون کودکان در سال‌های گذشته ممکن بود دست کودک ورم کرده یا شاهد تورم غدد لنفاوی زیر بغل وی تا مدت‌ها پس از واکسیناسیون باشیم که گاهی نیاز به مداخله جراحی نیاز داشت.

نظرات شما