رویداد۲۴ همچنین هدررفت زمان و فرسودگی منابع انسانی ناشی از انجام فعالیتهای اداری طولانی، عدم النفعهایی را در پی داشته که میتوان از آنها به عنوان یک چالش بزرگ در نظام اداری کشور یاد کرد.
دغدغه حفظ محیط زیست، کاهش آلاینده ها، افزایش سرعت در فعالیتهای اداری و نیز استفاده از روشهای نوین خدمت رسانی با حفظ ملاحظات زیست محیطی، موضوعاتی است که از سالها پیش در نظام دیوانسالاری کشور مورد بحث بوده و هست، اما باید پرسید در این زمینه چه کسانی، چه اقداماتی را انجام داده اند؟ راهکار کاهش آلودگی هوا چیست و چگونه میتوان با کاهش مصرف کاغذ، به حفظ درختان کمک کرد؟ بانک ملی ایران که از ابتدای فعالیت تا کنون، همه اقدامات خود را با پیوستهای محیط زیستی همراه کرده است، به تازگی گامهای بلندی در این مسیر برداشته که نه تنها توجه ویژه به الزامات زیست محیطی در آنها به خوبی دیده میشود، بلکه به طور قطع ریشه بسیاری از ناملایمات در این حوزه را نیز خشکانده است.
امروز بخش مهمی از انرژی مصرفی در واحدهای مرکزی بانک ملی ایران از طریق پنلهای خورشیدی تامین میشود. در شرایطی که کشور در روزهای کم آبی با دشواری در حال تامین برق مصرفی مشترکان است، بانک ملی ایران تلاش کرده است به سهم خود و تا حد امکان، استفاده از برق شبکه را کاهش داده و نیازهای خود را از انرژی پاک تامین کند. ارائه چند خدمت دیجیتال مبتنی بر اپلیکیشنهای پیشرفته، راهکار دیگر بانک ملی ایران برای کمک به حفظ محیط زیست بوده است. همه اطلاع دارند که مشتری یک بانک برای دریافت تسهیلاتی حداقلی، باید چه حجمی از مدارک کاغذی را به شعبه ارائه داده و در طول فرایند تشکیل پرونده تا دریافت تسهیلات، باید چند بار به صورت حضوری به شعبه مراجعه کند. بانک ملی ایران در اقدامی بزرگ، این فرایند طولانی، حضوری و کاغذی را از طریق پلتفرم «نشان بانک» به فرایندی بسیار سریع، غیرحضوری و بدون مصرف کاغذ تبدیل کرده است، به طوری که حتی احراز هویت افراد را نیز به صورت غیر حضوری انجام میدهد.
چنین اقدامی نه تنها رفت و آمد مشتری به شعبه را به صفر میرساند و در نتیجه اثر محسوسی بر کاهش مصرف بنزین، کاهش آلودگی هوا و نیز کاهش فرسودگی نیروی انسانی شاغل در بانک دارد، بلکه نظمی نوین را در فرایندهای اداری کشور ایجاد کرده است. در نمونهای دیگر، پروژه «تفکیک پسماند» در همه واحدهای بانک ملی ایران در حال پیاده سازی است. بر اساس این پروژه که به صورت پایلوت آغاز شده و در آینده نزدیک تا سطح شعب نیز ادامه خواهد یافت، با استقرار مخازن جمع آوری زباله به صورت تفکیک شده، گام بزرگی در راستای بازیافت زبالههای تولید شده و نیز کمک به حفظ محیط زیست برداشته خواهد شد.
بانک ملی ایران، حفاظت از محیط زیست را یک شعار نمیداند، بلکه در عمل آن را ثابت کرده است. بدون تردید اگر از تجربه بانک ملی ایران در این زمینه استفاده شود، میتوان روزهای بهتری را برای محیط زیست کشور انتظار کشید.
*محمد رضا حسین زاده، مدیرعامل بانک ملی ایران