رویداد۲۴ هنوز دومین مناظره انتخابات ریاست جمهوری شروع نشده بود که واکنشها در توییتر به اظهارات هفت نامزد آغاز شد. هشتکهای متفاوتی در توییتر و اینستاگرام ترند شد و کنایه های نامزدها به یکدیگر به سرعت دست مایه طنز و شوخی کاربران شد.
محسن رضایی و ابراهیم رئیسی سعی کردند دل شهروندان ترک را به دست بیاوردند و مهرعلیزاده هم سعی کرد این آرا را برای خود حفظ کند. در این حین محسن رضایی به اشتباه کلمه ترکی یاشاسین (زنده باد) را یاساشین گفته و حالا مردم در شبکههای اجتماعی خطای لفظی او در مناظره شوخی میکنند. یکی از کاربران نوشته محسن رضایی به اقوام ژاپنی سلام داد رای اونا هم جذب کنه. یک کاربر هم نوشته در مناظرههای بعدی همه با پیراهن تراکتور وارد مناظره خواهند شد بعضی کاربران هم به شدت از قومیتی شدن مناظرهها انتقاد کردهاند.
بیشتر بخوانید:کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری در مناظره دوم چگونه بودند؟
محسن مهرعلیزاده صدا و سیما را صدا و سیمای عشقی خواند. این مسئله هم در شبکههای اجتماعی با استقبال مواجه شد و در شبکههای اجتماعی تبدیل به هشتک شد.
تعدادی از نامزدها به خصوص همتی و زاکانی، از کولبران و سوختبران صحبت کردند. یکی از کاربران نوشته کلا استراتژی همهشون اینه که از همه طبقات، اقشار و اصناف دونه دونه اسم بیارن به این امید که با اسم آوردن ازشون، رای اونها رو کسب کنن.
صحبتهای جلیلی، در نقد صدا و سیما و شیوه مناظره، با استقبال کاربران مواجه شد. حسین مهرزاد سردبیر سابق اعتماد نوشته جلیلی در تمام این سالها پایدارترین سیاستمدار در جغرافیا و اطلس ذهنی خودش بوده. حتی اگه جاش غلط باشه که هست، اما دقیقا میدونه کجا وایساده و چی میخواد.
حسین نورانی نژاد سخنگوی حزب اتحاد هم نوشته رئیسی کاملن منبری صحبت میکنه و بر هیچ برنامهای مسلط نیست. اگر اصولگرا بودم جلیلی را ترجیح میدادم، هرچند گفتمانش را برای ایران خطرناک میدانم.
یکی دیگر از محورهای توییتها، انتقاد از اصولگرایانی بود که بدون توجه به سابقه خود صحبت میکردند. داود حشمتی نوشته آقای رئیسی هم اپوزیسیون قوه قضاییه شد و میگوید عدالت آسیب دیده. در این کشور پای حرف هرکسی مینشینی به جای پاسخگویی خودش منتقد است.
کاربر دیگری هم در پاسخ به زاکانی که از کولبران گفته بود، به حضور نیروهای سپاهی در مرزها اشاره کرده است که اکثر آنها همفکر آقای زاکانی هستند. حسین رزاق هم از ابراهیم رئیسی که از همسان سازی حقوق معلمان و کارگران صحبت کرد، خواسته معلمان و کارگران را آزاد کند.
قاضی زاده هاشمی هم از ضرورت واکسیناسیون صحبت کرده بود. یکی از کاربران صحبتهای شیخی رئیس ستاد قاضی زاده هاشمی را منتشر کرده است که پیش از این گفته بود سازمان بهداشت جهانی قصد دارد با واکسیناسیون، ۱۵ درصد جمعیت دنیا را کم کند.
نقشه بیکاری که قاضی زاده هاشمی نشان داد نیز مورد توجه پدرام سلطانی قرار گرفت. وی در این باره در توییتر نوشت: اقای قاضی زاده هاشمی نقشه نرخ بیکاری کشور را نشان دادند و گفتند: بیشترین بیکاری در این استانهای مرزی است. البته آن استانهایی که گفتند تصادفا اکثریت مردمش اهل تسنن هستند و اتفاقا بیشترین نرخ بی سوادی را دارند و دست بر قضا امنیتی ترین استانهای کشورند.
محسن رضایی در جایی از مناظره از قول یک دستفروش گفت مردم از گرسنگی امید میخورند. این تعبیر را شاهین نجفی هم در یکی از آهنگهای خود اجرا کرده است که این هم سوژه شوخی کاربران فضای مجازی شده است.
محمد حسن نجمی، روزنامه نگار در توییتر هم با اشاره به صحبتهای رئیس قوه قضائیه نوشته ابراهیم رئیسی میگه «۴۰۰ روز است که لایحه صیانت از حقوق بانوان در دولت برای اقدام مانده...». جالب اینکه این لایحه ۲۵ دی ماه ۱۳۹۹ تقدیم مجلس شد و ۲۹اردیبهشت ۱۴۰۰ در مجلس اعلام وصول شد! بقول جلیلی که سال ۹۲ به ولایتی، اگر بقیه اطلاعاتتون هم اینجوری باشه که واویلا
اشاره به موفقیتهای دولت در دهه شصت هم مورد توجه کاربران حامی میرحسین موسوی قرار گرفته است. سعید جلیلی از تاسیس خانههای بهداشت تعریف کرد و محسن رضایی هم گفته بود که در زمان جنگ مردم به این اندازه در سختی نبودند.
اختلاف زاکانی و رضایی هم مورد توجه کاربران فضای مجازی مورد توجه قرار گرفت. یکی از کاربران البته دیدگاه برعکسی دارد. آرش هاشمی نوشته این مدلی که زاکانی به رضایی کنایه زد در انتهای صحبتش؛ تو بازی مافیا بهش میگیم «لپ کشیدن». یعنی یه کوچولو به یارت هم حمله میکنی تا کسی شک نکنه هر دو تا تون مافیا هستین.
در بخشی از مناظره زاکانی در مذمت اشرافیت صحبت کرد که کاربری در توییتر در این باره نوشت: طرف بچه اش سوئیس درس می خونه، در مورد مضرات اشرافیت مسئولان حرف میزنه. چندی پیش اعلام شد که دختر زاکانی در سوئیس تحصیل کرده.
محسن مهرعلیزاده به پیامکهای بدحجابی اشاره کرد و جلیلی در پاسخ به او گفت مشکل زنان پیامک نیست. این مسئله باعث حمله سازماندهی شده کاربران ارزشی به مهرعلیزاده شد. مثلا فامیل دور که از رهبران جریانهای سایبری است نوشته پیامک به دختران و فیلترینگ رو از همتی و مهرعلیزاده بگیرن باید تو مناظرات ما گلهای خندانیم بخونن. تقریبا سایر سایبریها هم از این سرمشق رونویسی کردهاند. احسان سلطانی هم نوشته زاکانی بهش برخورد و عصبانی شد که همتی از لزوم توقف گشت ارشاد و زنانی که سالها بهشون ظلم شده، حرف زده؛ میگه آقای همتی از کدوم زنان حرف میزنی؟ زاکانی داره چهره خطرناک خودش رو یواش یواش نشون میده!
یک کاربر درباره اصطلاحات مطرح شده از سوی مهرعلیزاده در مناظره نیز واکنش نشان داد و نوشت: مهرعلیزاده توی هر مناظره داره واژههای جدیدی خلق میکنه که تا سالها با مردم برای نقد و اعتراضاتشون باقی میمونه.
صحبتهای همتی درباره اعتیاد هم مورد توجه شبکههای اجتماعی قرار گرفته است و به خصوص اصولگرایان با او شوخی کرده اند. یکی از کاربران نوشته است پسر ببین ایران چقدر معتاد داره که همتی روی سبد رایشون حساب کرده.
ضعف رئیسی در طرح مسائل هم موجب شوخی بعضی کاربران شبکههای اجتماعی شده است. یکی از کاربران نوشته حالا اینجا که مناظره کاندیداهاى ریاست جمهورى هستش، ولى مردونه آقاى رییسى تو مناظره خطابت براى امامزاده صالح هم شکست میخوره.
درباره اینکه پیروز و بازنده دومین مناظره انتخابات ریاست جمهوری چه کسی بود نیز توییت های متفاوتی از سوی کاربران منتشر شد. محمدعلی ابطحی رئیس دفتر دولت اصلاحات در این باره نوشت: من به عنوان یک اصلاح طلب خیلی از صحبت پایانی مهرعلیزاده خوشم آمد. به اندازهای که مخالفانش سوختند. مهرعلیزاده در این مناظره گفت که ابر و باد و مه و خورشید و فلک در کارند تا یک کاندیدای مشخص رئیس جمهور شود.
پروانه سلحشوری نیز به مناظره امروز واکنش نشان داد و نوشت: شاید کاندیداهای ریاست جمهوری فکر می کنند برای مردم قابل فهم نیست که چقدر رفتارشان فریبکارانه است. عجیب است تا این اندازه از درک مردم عاجزند.