صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

جمعه ۰۶ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 July 28
کد خبر: ۲۶۵۹۸۵
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۷ - ۱۹ خرداد ۱۴۰۰

ادامه زندگی مشترک حتی پس از طلاق!

در عقد نکاح دائم، طلاق مهم‌ترین شیوه‌ انحلال رابطه‌ زوجیت خواهد بود که به واسطه‌ عقد نکاح میان زن و مرد ایجاد شده است. طلاق، در دو نوع بائن و رجعی است.

رویداد۲۴ عقد و قرارداد زمانی‌که به وجود می‌آید، آثاری را در پی خواهد داشت. گاه اجرا می‌شوند و گاه نیز بدون اینکه به مرحله‌ اجرا برسند یا با گذشت مدت زمانی از اجرا، به دلایل مختلف از بین می‌روند. طلاق، انواع مختلفی دارد که قانون مدنی در ماده ۱۱۴۳ آن را به دو نوع بائن و رجعی تقسیم کرده است. در این میان، عقد ازدواج دائم ویژگی‌های خاص و برجسته‌ای در میان عقود و قراردادها دارد که همین خاص و متمایزبودن موجب شده است که شیوه‌های خاصی نیز برای از بین رفتن آن پیش‌بینی شود.

مفهوم طلاق رجعی

هر طلاقی که بائن نباشد، رجعی خواهد بود. طبق ماده ۱۱۴۵ قانون مدنی، در موارد ذیل طلاق بائن است:

  • طلاقی که قبل از نزدیکی با زن انجام شود.
  • طلاق زن یائسه.
  • طلاق خلع و مبارات تا وقتی‌که زن رجوع به عوض نکرده باشد.
  • سومین طلاق که بعد از سه وصلت متوالی به عمل آید اعم از این که وصلت در نتیجه رجوع باشد یا در نتیجه نکاح جدید.

پس از واقع‌شدن طلاق، به دلایل مختلفی زن برای مدتی نمی‌تواند ازدواج کند و به عبارت دیگر، شوهر اختیار کند. به این دوره، عدّه گفته می‌شود. رجعی‌ بودن طلاق به این معنا است که شوهر حق دارد و می‌تواند در این دوره، یعنی دوره‌ عدّه به زن رجوع کند و زندگی زناشویی را از سر بگیرد.


بیشتر بخوانید: مشاوره حقوقی آنلاین/ تفاوت حق طلاق با وکالت در طلاق


آثار طلاق رجعی

اگر طلاق رجعی باشد، نکاح به صورت قطعی منحل نمی‌شود. این درحالی است که اگر طلاق صورت‌گرفته بائن باشد، با انجام طلاق، رابطه‌ زوجیت به صورت قطعی منحل می‌‌شود و شوهر دیگر هیچ حقی برای رجوع ندارد.

در واقع در طلاق رجعی، قانون‌گذار این فرصت را به مرد و زن می‌دهد که در ایام عدّه بتوانند تصمیم نهایی خود را برای قطع یا ادامه‌ زندگی مشترک خود بگیرند.

تصمیم به ادامه‌ زندگی مشترک با رجوع مرد صورت می‌گیرد. در طلاق رجعی، رجوع حقی است که برای مرد در نظر گرفته شده است و به صورت عملی و یک جانبه از سوی او انجام می‌شود.

مرد می‌تواند با هر لفظ یا رفتاری که نشان‌دهنده‌ قصد وی برای رجوع و ادامه زندگی مشترک باشد، این کار را انجام دهد.

اگر رجوع واقع شود، طلاق واقع‌شده، دیگر بدون اثر محسوب می‌شود و ازدواج سابق با همه‌ آثاری که قبلا هم داشته است ادامه می‌یابد. درنتیجه، دیگر نیازی به مجدد خواندن صیغه عقد نیست.
یکی از مشکلات این روزهای مردم روند طولانی مراجعه به مراکز حقوقی برای دریافت مشاوره است؛ برای رفع این مشکل می‌توان از مشاوره حقوقی آنلاین استفاده کرد.

نظرات شما