صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

چهارشنبه ۰۵ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 January 25
کد خبر: ۲۶۶۱۵۴
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۷ - ۲۰ خرداد ۱۴۰۰

بحران کرونا و افزایش خشونت

محققان اظهار کردند: خشونت، آزار و اذیت و تبعیض در جوامع در حال افزایش است.

رویداد۲۴ به نقل از سایکولوژی نیوز، بر اساس نتایج نظرسنجی، ۱۹ درصد شرکت‌کنندگان، خشونت در جوامع خود را در همه‌گیری گزارش کردند. همچنین عنوان کردند: خشونت نسبت به زنان و کودکان، آزار و اذیت جنسی در فضای مجازی و تبعیض نیز افزایش یافته است و ممکن است با عوامل استرس‌زا و خانه‌نشینی کرونایی مرتبط و در پساکرونا نیز ادامه داشته باشد.

در ابتدای شیوع بیماری همه‌گیر کووید- ۱۹، بسیاری از روان‌شناسان، مربیان و رهبران، درباره خانه‌نشینی و محدودیت‌های مرتبط با این بیماری و افزایش عوامل استرس‌زا ابراز نگرانی کردند و گفتند که افراد با چالش‌هایی مواجه خواهند شد. مشکلات مرتبط با آموزش از راه دور و اشتغال مورد بررسی قرار گرفت، اما خشونت، یکی از نگرانی‌های مهم مورد بررسی قرار نگرفت و سوال این است که آیا افزایش استرس‌های مرتبط با همه‌گیری و خانه‌نشینی کرونایی می‌تواند عاملی برای افزایش خشونت باشد؟

نتایج بررسی‌ها افزایش خشونت و همچنین موارد تبعیض را نشان داد.

محققان دانشگاه سن‌دیگو در کالیفرنیا و سازمان NORC (یکی از بزرگ‌ترین سازمان‌های تحقیقات اجتماعی مستقل در ایالات‌متحده) در دانشگاه شیکاگو در ابتدای شیوع بیماری همه‌گیر کووید- ۱۹، در مارس ۲۰۲۰ نظرسنجی انجام دادند و سپس در مارس ۲۰۲۱ این نظرسنجی را تکرار کردند. در این نظرسنجی از شروع محدودیت‌های مرتبط با همه‌گیری و سپس یک‌سال بعد، امکان مقایسه مستقیم داده‌ها فراهم شد.

در این نظرسنجی ۲۲ هزار و ۲۰۳ بزرگسال کالیفرنیایی شرکت کردند و نتایج آن نشان داد که علاوه بر مشکلات مردم در اثر بیکاری یا از دست‌دادن شغل (۵۷ درصد)، مواردی مانند تبعیض، آزار و اذیت و خشونت و تهدید با سلاح از ۴ درصد در سال ۲۰۲۰ به ۷ درصد در سال ۲۰۲۱ افزایش یافته است. گزارش‌های مربوط به خشونت برای زنان نیز از ۳ درصد در سال ۲۰۲۰ به ۶ درصد در سال ۲۰۲۱ رسیده است. علاوه بر این، ۱۶ درصد از پاسخ‌دهندگان افزایش خشونت شریک زندگی علیه زنان را اعلام کردند.

نگرانی‌ها در مورد امنیت کودکان نیز افزایش یافته است. ۱۱ درصد از شرکت‌کنندگان این بررسی، افزایش خشونت خانوادگی علیه کودکان و ۲۰ درصد نیز افزایش خشونت محله را در جوامع خود گزارش کرده‌اند. با توجه به این‌که بسیاری از افراد از زمان شیوع بیماری همه‌گیر در فضا‌های آنلاین فعالیت داشته‌اند، آزار و اذیت در این فضا نیز بررسی شد و نتایج نشان داد که آزار و اذیت جنسی در فضای مجازی از ۳ درصد در سال ۲۰۲۰ به ۶ درصد در سال ۲۰۲۱ افزایش یافته است.

شایان‌ذکر است، این بررسی درباره شرکت‌کنندگان بزرگسال است، بنابراین آزار و اذیت آنلاین برای کودکان یا نوجوانان در این دوره زمانی به داده‌های جدیدی نیاز دارد.

دکتر آنیتا راج، محقق اصلی این بررسی گفت: طی همه‌گیری بیماری در سال گذشته، خشونت، آزار و اذیت جنسی در فضای مجازی افزایش قابل‌توجهی داشته است و خانه‌نشینی‌ها در این مدت ممکن است به کاهش موارد ابتلا کمک کرده باشد، اما ممکن است به افراد آسیب‌پذیر نیز صدمه وارد کند. علاوه بر افزایش موارد مرتبط با خشونت، بیش از ۲۶ درصد کالیفرنیایی‌ها عنوان کردند:با موارد تبعیض مواجه شده‌اند. تبعیض به خودی خود نوعی خشونت علیه توانایی دسترسی کامل انسان به حقوق بشر است و باید به‌عنوان شاخص مهم رفاه جامعه در نظر گرفته شود.

دانستن این‌که خشونت در همه‌گیری افزایش یافته به این معنا نیست که در پساکرونا کاهش خواهد یافت و ممکن است این خشونت‌ها تا مدت‌ها بعد از بحران نیز ادامه داشته باشد. بنابراین، شبکه‌های روان‌شناسی جامعه علاوه بر ارائه آموزش مبتنی بر پیشگیری باید به افراد آسیب‌دیده از خشونت نیز خدمات ارائه کنند. همچنین بازماندگان تبعیض به پشتیبانی عاطفی نیاز دارند.

محققان اظهار کردند: باید به نتایج این بررسی‌ها توجه جدی کرد، زیرا هرگونه افزایش خشونت به‌طور مستقیم با رفاه افراد و جامعه در ارتباط است.

منبع: ایسنا
نظرات شما