دانههای چیا را میتوان به شکل خام، خیس خورده یا پودر مصرف کرد. چیا مزهای مشابه خشکبار با طعمی ملایم دارد که به راحتی میتوان خام آن را به عنوان چاشنی در غذاهای مختلف استفاده کرد.
رویداد۲۴ دانههای چیا را میتوان به شکل خام، خیس خورده یا پودر مصرف کرد. چیا مزهای مشابه خشکبار با طعمی ملایم دارد که به راحتی میتوان خام آن را به عنوان چاشنی در غذاهای مختلف استفاده کرد. همچنین با این دانهها میتوان، دسرهای خوشمزهای مانند پودینگ چیا درست کرد که بسیار برای سلامتی مفیدند.
خواص دانه چیا
این دانههای به ظاهر کوچک، سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ ضد التهابی میباشند. برای این که از فواید دانههای چیا بهرهمند شوید؛ میتوانید روزانه ۱ اونس) حدود ۲ قاشق چایی خوری از این دانهها را در غذاهای مختلف استفاده کنید و به مرور زمان به میزان مصرفی تان بیفزایید تا آستانه تحمل تان بالا رود.
روشهای مصرف دانه چیا
دانه چیا را میتوان به شکل کامل و خشک مصرف کرد. بر خلاف تخم کتان، لازم نیست که این دانهها را به شکل پودر در بیاورید تا از مواد مغذی آن بهرهمند شوید. این دانه به شکل خام نیز انرژی و مواد مغذی فراوانی را در اختیار انسان میگذارند. اگر میخواهید دانههای چیا را به شکل خام مصرف کنید؛ میتوانید به طور مستقیم یک قاشق کامل از این دانهها را بخورید.
توجه داشته باشید که این دانهها به راحتی به دندانها میچسبند و در هنگام هضم، آب زیادی را به خود جذب میکنند؛ پس بهتر است که پس از مصرف، به میزان کافی آب بنوشید.
همچنین میتوان با افزودن دانههای کامل چیا به ماست، اسموتی، شیک، وافل و مافین دسرهای بسیار خوشمزه و سالمی را تهیه کرد که سرشار از مواد مغذی میباشند.
بسیاری از افراد بر این باورند که بهتر است دانههای چیا را قبل از مصرف خیس کرد. این کار منجر به جوانه زنی دانه و آزاد شدن آنزیمهای مهاریای میشود که از دانه محافظت میکنند.
به این ترتیب دانههای چیا راحتتر هضم میشوند و مواد مغذی داخل آنها سریعتر جذب بدن میشوند. در نتیجه بهتر است قبل از مصرف، این دانهها را خیس کرد. برای این کار باید دانههای چیا را به نسبت ۱ به ۱۰ با آب مخلوط کرد و به مدت ۳۰ دقیقه الی ۲ ساعت مخلوط را در دمای اتاق قرار داد.
این نسبت معادل ۱.۵ قاشق چای خوری دانه چیا در یک لیوان آب میشود. مخلوط شما نباید بیش از حد سفت یا آبکی باشد. دانههای چیا خیس خورده را میتوان برای ۵ روز در یخچال نگه داری کرد.
با ترکیب دانههای چیا با آب و میوه میتوان مرباهای خانگی بسیار سالم و مغذی تهیه کرد. همچنین با مخلوط کردن این دانهها با شیر بز یا شیر نارگیل میتوان پودینگهای بسیار خوشمزه درست کرد و به عنوان میان وعده یا دسر مصرف کرد.
برخی از افراد ترجیح میدهند تا دانههای چیا را به شکل پودر شده مصرف کنند. از پودر چیا میتوان به عنوان آرد در بسیار از خوارکیهای فاقد گلوتن مانند پنکیک، مافین، نان و پاستا استفاده کرد. پودر این دانههای غنی از امگا ۳ را میتوان داخل ظروف شیشهای درب دار قرار داد و برای مدتها در یخچال یا فریزر از آنها نگهداری کرد.
آیا مصرف دانه چیا باعث کاهش وزن میشود؟
یکی از مفیدترین مزایای مصرف دانههای چیا، کاهش وزن میباشد. باید توجه داشت که این دانهها جادویی نیستند و نمیتوانند در یک هفته ۳۰ کیلو از وزن شما بکاهند؛ اما با مصرف مداوم میتوانند اثرات قابل توجهی بر وزن شما داشته باشند.
دانههای چیا یکی از بهترین منابع پروتئین گیاهی میباشند. مطالعات نشان میدهد که میزان پروتئین دریافتی در رژیم روزانه، رابطه مستقیمی با کاهش وزن و تناسب اندام دارد.
صبحانه بهترین زمان برای مصرف دانههای چیا میباشد. تحقیقات انجام شده نشان میدهد که میزان هورمون گرلین، محرک گرسنگی، در افرادی که صبحانههای غنی از مواد پروتئینی مانند دانه چیا مصرف میکنند؛ کمتر از دیگر افراد میباشد.
همچنین دانههای چیا سرشار از چربیهای مفید و فیبر نیز میباشند. مطالعهای در سال ۲۰۱۵ نشان داد که مصرف روزانه ۳۰ گرم فیبر میتواند به کاهش وزن، فشار خون و حساسیت انسولین کمک کند. ۲ قاشق چای خوری چیا حدود ۱۲ گرم فیبر دارد که میتواند ۳۴ الی ۴۸ درصد از نیاز روزانه افراد به فیبر را برطرف کند.