بر اساس گزارش مجمع جهانی اقتصاد
بر اساس تازهترین گزارش مجمع جهانی اقتصاد، رفع شکاف دستمزد بین زنان و مردان، به ۱۱۸ سال زمان نیاز دارد.
رویداد۲۴- بر اساس تازهترین گزارش مجمع جهانی اقتصاد، رفع شکاف دستمزد بین زنان و مردان، به ۱۱۸ سال زمان نیاز دارد.
به گزارش گروه اقتصاد
رویداد ۲۴، مجمع جهانی اقتصاد (World Economic Forum) از سال ۲۰۰۶ میلادی به بررسی شکاف دستمزد بین زنان و مردان پرداخته است.
بر اساس گزارش سال 2015 این مجمع، شکاف جنسیتی جهانی در حوزه فرصت های بهداشتی، تحصیلی، اقتصادی و سیاسی طی 10 سال گذشته تنها چهار درصد کاهش یافته و با توجه به اینکه شکاف اقتصادی در این مدت کاهشی سه درصدی را تجربه کرده، رفع کامل این شکاف بین زنان و مردان به 118 سال زمان نیاز دارد.
این نهاد بین المللی سالیانه گزارشهایی را در همین ارتباط منتشر میکند که منعکس کننده رتبه کشورها از نظر شاخص جهانی تبعیض جنسیتی در پرداخت (Global Gender Gap Index) است.
این شاخص که مقداری بین صفر (نابرابری) و یک (برابری) دارد، چهار زیرشاخص را در مورد زنان و مردان در سطح دنیا مقایسه میکند:
-مشارکت و فرصتهای اقتصادی
-کسب تحصیلات
-بهداشت و ادامه زندگی
-توانمندسازی سیاسی
در جدیدترین گزارش (۲۰۱۵) مجمع جهانی اقتصاد، ایسلند با کسب امتیار ۰/۸۸۱ رتبه اول را در بین ۱۴۵ کشور مورد مطالعه کسب کرده است. به این معنا که در ایسلند کمترین شکاف دستمزد بین زنان و مردان وجود دارد.
جمهوری اسلامی ایران هم با امتیاز ۰/۵۸۰ صد و چهل و یکمین کشور این رتبه بندی است.
بر اساس تازهترین گزارش مجمع جهانی اقتصاد، رفع شکاف دستمزد بین زنان و مردان، نیاز به ۱۱۸ سال زمان دارد.
اقتصاد نیروی کار (Labour Economics) شاخهای از علم اقتصاد است که به مطالعه عوامل موثر بر عرضه و تقاضای نیروی کار میپردازد.
مطالعه این قبیل تبعیضها در دستمزد نیز در حوزه این شاخه از اقتصاد قرار میگیرد. به مرور سعی خواهیم کرد اطلاعات بیشتری در این زمینه ارائه کنیم. درضمن جدیدترین نسخه گزارش مذکور در ادامه آمده است.