رویداد۲۴ پیام طبرسی، رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری در برنامه «تهران ما سلامت رادیو تهران» با اشاره به نیاز مبرم مردم به واکسن،گفت: ما تا واکسن نزنیم از منجلاب کرونا خارج نمیشویم.
وی ادامه داد:تزریق واکسن مقام معظم رهبری با واکسن کووایران برکت طلیعه بسیار خوبی برای تسریع روند واکسیناسیون در کشور خواهد بود و امیدواریم مسئولان به توصیههای ایشان عمل کنند؛ چون رهبری استفاده از واکسن خارجی در کنار واکسن ایرانی را بدون اشکال دانسته و بر روند واکسیناسیون تاکید کردند. واکسن کوو برکت اولین واکسن کرونای ایرانی است که مجوز تزریق اضطراری را دریافت کرده است.
مرحله دوم کارآزمایی بالینی واکسن مشترک ایران و استرالیا در حال انجام است
محقق اصلی واکسن مشترک ایران و استرالیا درباره ساخت این واکسن، خاطرنشان کرد: این واکسن از نوع پروتئینهای نوترکیب است. تولید اولیه آن و مطالعه فاز حیوانی و یک بالینی آن در استرالیا انجام شده و مورد تایید وزارت بهداشت استرالیا قرار گرفته است.
طبرسی ابراز داشت: بر اساس تفاهم نامه مشترک بین دو شرکت سیناژن و وکسین استرالیا فاز 2 و 3 بالینی در ایران انجام میشود و تولید نهایی هم در ایران انجام خواهد شد. فاز 2 با تزریق بر 400 نفر در ایران به پایان رسیده است.
وی متذکر شد:منتظریم تا 2 هفته دیگر نمونه خونهای مجدد این 400 نفر گرفته شده و مطالعات کامل آن انجام شود و در صورت تایید وزارت بهداشت وارد فاز سوم شویم تا تزریق بر روی 16 هزار نفر از هموطنانمان انجام شود.
استاد بیماریهای عفونی اضافه کرد: امیدواریم تا آخر تیرماه گزارش فاز 2 را به وزارت بهداشت تحویل دهیم تا در صورت تایید وزارت بهداشت از اوایل مرداد فاز 3 آغاز شود و در صورت موثر بودن و نتایج خوب از شهریورماه در دسترس مردم قرار گیرد.
طبرسی یادآور شد: در صورت دریافت مجوز اضطراری وزارت بهداشت این واکسن به صورت ماهانه 5 میلیون دز توسط شرکت سیناژن تولید میشود.
کشور در موج پنجم کرونا قرار گرفته است
رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری با اظهار نگرانی و تاکید بر اینکه کشور در موج پنجم کرونا قرار گرفته است، گفت: موج پنجم شروع شده است. شهرهای جنوبی کشور قرمز است و ما 32 شهر قرمز داریم.
وی افزود: فیروزکوه و دماوند که در همسایگی تهران هستند قرمز هستند و تهران هم نمیتواند وضعیت عادی داشته باشد. در یک تا دو هفته آینده با موج جدیدی از بیماری در تهران مواجه خواهیم شد.
طبرسی بیان داشت: ویروس جدیدی که در حال چرخش است به احتمال زیاد ویروس هندی دلتا است که کشورهای دیگر را هم درگیر کرده است و سرایت پذیری آن بسیار شدید است و هر شخص بیمار میتواند 8 تا 12 نفر را درگیر کند.
رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری ابراز داشت: امیدواریم این موج مثل موج های قبلی شدت نداشته باشد اما اگر تمهیداتی برای آن اندیشیده نشود با موج شدیدی از بیماری مواجه خواهیم شد.
بیشتر بخوانید: هشدار افزایش شهرهای قرمز کرونایی در ایران +فیلم
کرونا تعویض دولت نمیشناسد
وی با اظهار بی اطلاعی از تمهیدات ستاد ملی کرونا، اظهار داشت: در دوره تعویض دو دولت هستیم اما کرونا تعویض دولت نمیشناسد. این هفته برگزاری کنکور در پیش است و علاوه بر بچهها، پدرها و مادرها هم درگیر هستند. باید تمهیدات جدی اندیشیده شود تا بچهها درگیر نشوند. پدر و مادرهایی بوده اند که برای امتحان نهایی فرزندانشان به محل آزمون رفتهاند و به بیماری مبتلا شده و متاسفانه فوت کردهاند و این تجربه تلخی است.
طبرسی با بیان اینکه موضوع فقط کنکور نیست،گفت: فصل تابستان، فصل ازدواج و مسافرت هم هست؛ بر خلاف آنچه میگویند کرونا در حال کاهش نیست. دو هفته پیش رو به کاهش بود و متاسفانه به ویژه در شهر تهران در حال افزایش است و مردم همچنان باید رعایت کنند.
ایده ایمنی گلهای هم رنگ باخته است
عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا، تصریح کرد: پوشش واکسیناسیون ما به دلایل متعدد ضعیف است و چون واکسن نزدیم نباید انتظار داشته باشیم کرونا کنترل شود. ایده ایمنی گلهای هم رنگ باخته است و نباید فکر کنیم تعداد زیادی از مردم به بیماری مبتلا شدهاند و جامعه ایمن خواهد بود.
وی اضافه کرد: پیش از عید نورز، برخی مسئولان هم فریب خوردند و ما دچار موجی از بیماری شدیم که به شدت بدتر از موج قبلی بود. هر فرد میتواند چندین مرتبه به کرونا مبتلا شود.
ویروس دلتا، مطمئنا در تهران و شهرهای دیگر هم وجود دارد
رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری افزود: بر اساس فرمولهای اپیدمیوژیک انتقال ویروس ووهان 2 تا 4 بود و ویروس دلتا(هندی) بین 8 تا 12 است. بنابراین قدرت سرایت آن بسیار بالاتر از ووهان است. در حال حاضر ویروس هندی، ویروس غالب در کشورهایی مثل روسیه و بسیاری از کشورهای اروپایی است.
طبرسی ادامه داد: در جنوب ایران هم این ویروس ردیابی شده است و مطمئنا در تهران و شهرهای دیگر هم وجود دارد. ویروسی که شهرها را قرمز کرده ویروس هندی است. مردم نسبت به ویروسهای قبلی ایمنی نسبی پیدا کردهاند؛ چون مردم زیادی به آنها مبتلا شدند.تفاوت ویروس دلتا با ویروسهای قبلی قدرت انتقال بیشتر است و اینکه تعداد بستریها در این نوع افزایش یافته است.
افراد واکسینه شدهای که علائم منطبق با کرونا دارند، تست بدهند
رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری در پاسخ به این پرسش که «آیا افراد واکسینه شده در صورت داشتن علائم باید تست کرونا دهند؟»، گفت: فردی که دو دز واکسن زده و دو هفته از تزریق دز دوم وی گذشته احتمال اینکه دچار کرونا شود بسیار پایین است. اما به صورت کلی ابتلاء افرادی که واکسینه شدهاند را رد نمیکنیم .
وی متذکر شد: اگر فردی که واکسینه شده علائم منطبق بر کرونا دارد باید تست دهد ولی اگر علائم منطبق ندارد نیازی نیست کرونا بدهد.