صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

جمعه ۰۹ دی ۱۴۰۱ - 2022 December 30
کد خبر: ۲۶۸۶۵۲
تاریخ انتشار: ۱۴:۲۵ - ۰۸ تير ۱۴۰۰

افزایش فلج صورت در بین مبتلایان به کرونا

ایرنا به نقل از از روزنامه دیلی میل، نوشت: نتایج یک مطالعه نشان می‌دهد که احتمال ابتلا به «فلج بل» که باعث فلج صورت می‌شود در افراد مبتلا به کرونا هفت برابر بیشتر از افرادی است که واکسن کرونا را دریافت می‌کنند.

رویداد۲۴ فلج بل یک بیماری است که باعث فلج موقتی عضلات صورت می‌شود. این بیماری می‌تواند زمانی اتفاق بیفتد که عصبی که عضلات صورت را کنترل می‌کند، ملتهب، متورم یا فشرده شود.

فلج بل به عنوان یک عارضه جانبی و نادر واکسن‌های کووید- ۱۹ گزارش شده است، اما یافته‌های این مطالعه جدید حاکی از آن است که فلج بل در افرادی که به بیماری کووید-۱۹ مبتلا می‌شوند، شایع‌تر است.

محققان مرکز پزشکی بیمارستان دانشگاه «کلیولند» و دانشکده پزشکی دانشگاه «کیس وسترن رزرو» در این مطالعه متوجه شدند که بیماران مبتلا به کرونا مقایسه با افرادی که واکسن این بیماری را دریافت کرده‌اند، هفت برابر بیشتر در معرض ابتلا به فلج بل قرار دارند.

فلج بل تنها در هشت مورد از ۳۷ هزار دریافت کننده واکسن‌های کرونا گزارش شده است و احتمال ابتلا به آن در افراد واکسینه شده، ۱۹ در هر ۱۰۰ فرد واکسینه شده است این در حالی است که احتمال ابتلا به این وضعیت در مبتلایان به کووید- ۱۹، ۸۲ در هر ۱۰۰ هزار نفر است.


 بیشتر بخوانید: کرونای دلتاپلاس چیست؟


در حالی که پزشکان و تولیدکنندگان واکسن به مطالعه و بررسی دقیق عوارض جانبی واکسن ادامه می‌دهند، اما یافته‌های اخیر این گروه از محققان نشان داده فلج بل باید یک دلیل محکم برای واکسینه شدن باشد و نباید به آن به چشم یک عارضه جانبی ترسناک نگاه کرد.

فلج بل وضعیتی است که به طور غیر منتظره‌ای در صورت بیمار نمایان می‌شود. بیمار دچار ضعف عضلانی یا فلج ناگهانی می‌شود که این موضوع باعث می‌شود نیمی از صورت او فلج شود. این وضعیت معمولاً موقتی است و علایم به طور معمول در مدت چند هفته بهبود یافته و طی ۶ ماه نیز بهبودی کامل حاصل می‌شود. تعداد کمی از بیماران علایم بیشتری را برای مدت طولانی تری در خود نشان خواهند داد.

در حالی که دلایل دقیق بروز این وضعیت ناشناخته است، اما محققان تصور می‌کنند علت آن واکنش بیش از حد سیستم ایمنی بدن است که به التهاب یا تورم منجر شده و به عصب کنترل کننده حرکات صورت آسیب می‌رساند.

به گفته محققان دانشگاه «جان هاپکینز»، فلج بل ممکن است با دیابت، فشار خون بالا، آسیب دیدگی، بیماری لایم و برخی از عفونت‌ها در ارتباط باشد. این وضعیت سالانه افراد نسبتاً کمی را تحت تأثیر قرار می‌دهد، برای مثال میزان ابتلا به این وضعیت در آمریکا، ۱۵ تا ۳۰ مورد در هر ۱۰۰ هزار نفر تخمین زده شده است.

به تازگی ابتلا به فلج بل توجه بیشتری را به خود جلب کرده است؛ تعداد اندکی از موارد ابتلا به فلج بل در بیمارانی که واکسن کووید-۱۹ دریافت کرده اند، گزارش شده است، اما نتایج این مطالعه جدید نشان می‌دهد که ابتلا به فلج بل در بیماران آلوده به ویروس کرونا بسیار بیشتر است.

محققان هنوز نمی‌دانند که کووید-۱۹ یا واکسن آن چگونه می‌تواند باعث ابتلا به فلج بل می‌شوند. یک فرضیه نشان می‌دهد که این ویروس مانند ویروس‌های دیگر که با این بیماری ارتباط دارند تعامل بین سیستم ایمنی و سیستم عصبی را مورد هدف قرار می‌دهد.

برای تعیین اینکه کووید-۱۹ چگونه باعث فلج بل می‌شود و آیا خطر قابل توجهی برای واکسن‌ها وجود دارد یا خیر، به تحقیقات بیشتری نیاز است. با این حال نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که بیماران می‌توانند بدون نگرانی در مورد این عارضه بسیار نادر، علیه بیماری کووید-۱۹ واکسینه شوند.

یافته‌های این مطالعه در مجله AMA Otolaryngology - Head & Neck Surgery منتشر شده است.

منبع: ایرنا
نظرات شما