صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۰۱ دی ۱۴۰۱ - 2022 December 22
کد خبر: ۲۶۸۸۴۱
تاریخ انتشار: ۱۷:۲۷ - ۰۹ تير ۱۴۰۰

این خوراکی‌ها را از یخچال دور بریزید+ دلیل

آیا یخچال خانه شما هم آن‌قدر شلوغ و آشفته است که انتخاب خوراکی‌های کاملا سالم از درون آن واقعا شما را به زحمت می‌اندازد؟ در این زمینه تنها نیستید، چون متخصصان می‌گویند که اکثر مردم پس از باز کردن درب یخچال خانه‌شان واقعا برای انتخاب خوراکی‌های کاملا سالم دچار تردید می‌شوند.

  رویداد۲۴ ما به شما خواهیم گفت که کدام محصولات درون یخچال باید هرچه سریع‌تر دور ریخته شوند تا بتوانید ایمنی غذایی تان را در درازمدت به سطح مطلوبی برسانید.

مواد غذایی بدون درپوش

آن دسته از مواد غذایی که بدون درپوش درون یخچال رها می‌شوند، شدیدا در معرض فسادپذیری قرار می‌گیرند و نباید انتظار داشته باشید که حتی برای دومین وعده مصرفی از ایمنی غذایی مناسبی برخوردار باشند. یخچال درواقع بستر خشک‌کننده‌ای را برای مواد غذایی فراهم می‌کند و درنتیجه هرچیزی که بدون درپوش درون آن قرار بگیرد، سریعا خشک می‌شود و طعم و بوی طبیعی خودش را از دست می‌دهد. برای مقابله با این مشکل رایج باید مواد غذایی باقی‌مانده را درون ظرف‌های نگهدارنده شیشه‌ای یا پلاستیکی بریزید. ضمنا ظروف نگهدارنده باید کاملا بدون درز باشند و هیچ هوایی را به درون خودشان راه ندهند تا کیفیت ماده غذایی در بهترین حالت خودش باقی بماند.

مواد غذایی کپک‌زده

بعضی از مواد غذایی مانند انواع توت‌ها (توت‌فرنگی و...) بدون درپوش درون یخچال قرار می‌گیرند و در این صورت خیلی سریع‌تر فاسد می‌شوند. توت‌ها پس از قرار گرفتن درون ظرف‌های نگهدارنده هم همچنان فسادپذیری بالایی دارند. بعضی افراد عادت دارند که تکه‌های خراب و فاسد توت‌ها را جدا کنند و نیمه ظاهرا سالم‌تر را مصرف کنند، درحالی که چنین کاری به‌هیچ‌وجه توسط متخصصان ایمنی و بهداشت غذایی تایید نمی‌شود. بنابراین، اگر تکه‌های کپک‌زده در قسمتی از یک ماده غذایی نمایان شدند، تمامی محصول مورد نظر را دور بریزید. میوه‌هایی مانند انواع توت‌ها باید درون ظروف نگهدارنده روزنه‌دار قرار بگیرند تا رطوبت درون ظرف به بیرون منتقل شود و همچنین تعادل مناسبی میان اکسیژن و دی‌اکسید کربن درون ظرف شکل بگیرد تا ماده غذایی دیرتر به مرحله فسادپذیری برسد.

مرغ یا گوشت باقی‌مانده بیشتر از ۳ روز

بیشتر باکتری‌های آسیب‌زا نمی‌توانند در دمای یخچال رشد کنند، اما ارگانیسم‌های فاسدکننده این توانایی را دارند. در درجه اول باید بگوییم که اگر هر کدام از مواد غذایی واقعا بوی بدی داشتند، باید از خوردن آن خودداری کنید تا بعدا دچار مشکلات گوارشی یا پیامد‌های ناگوارتر نشوید. با این‌حال، استفاده از ظروف نگهدارنده مناسب و بدون روزنه می‌تواند روند فسادپذیری مواد غذایی خاصی مانند گوشت و مرغ پخته‌شده را آهسته‌تر کند. البته اگر گوشت یا مرغ پخته‌شده بیشتر از ۳ روز در یخچال باقی بمانند، حتی اگر ظاهر خوبی داشته باشند و بوی بدی هم از آن‌ها به مشام نرسد، باز هم باید بدون تردید آن‌ها را دور بریزید.

مواد غذایی شدیدا فسادپذیر

بعضی از مواد غذایی شدیدا فسادپذیر مانند انواع لبنیات (شیر، پنیر، خامه و...) در قفسه‌های درب یخچال نگهداری می‌شوند، درحالی که این کار به تسریع روند فسادپذیری آن‌ها کمک می‌کند. درواقع، یخچال با دمای ثابت خودش از رشد میکروارگانیسم‌ها جلوگیری می‌کند یا سرعت رشد آن‌ها را آهسته‌تر می‌سازد، اما باز و بسته کردن درب یخچال به‌راحتی دمای این قسمت از یخچال را دچار نوسان می‌کند و همین اتفاق به مواد غذایی فسادپذیر آسیب می‌رساند. بنابراین، بهتر است که بطری‌های آب یا بطری‌های نوشیدنی بازنشده را در قسمت درب یخچای نگهداری کنید.

منبع: سایت سلامت
نظرات شما