صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

دوشنبه ۲۶ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 16
کد خبر: ۲۶۸۹۵۷
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۴ - ۱۱ تير ۱۴۰۰
سخنگوی اسبق وزارت خارجه:

رئیسی ادامه مذاکرات را تایید کرد/ برجام در مسیر توافق پیش می‌رود

سخنگوی اسبق وزارت خارجه گفت: تغییر روش و رفتار آمریکا طبعا در سیاست خارجی ما و مسئولان ما بی اثر نخواهد بود.

رویداد۲۴ محمود محمدی سخنگوی اسبق وزارت خارجه، در رابطه با "اولویت های دولت سید ابراهیم رئیسی در بحث سیاست خارجی" گفت: با توجه به شرایط فعلی و مسیری که پیش روی کشور قرار گرفته، بحث مذاکرات وین و مسئله برجام در مسیر تفاهم و توافق پیش می رود.

در کنار این موضوع از اولویت های مهم دیگر که در سیاست خارجی وجود دارد و می توان به آن اشاره کرد مناسبات و روابط دوستانه ایران با همسایگان خود است؛ آنچه که تاکنون در صحبت های رئیس جمهور منتخب بیان شده و به نوعی رویکرد ایشان با همسایگان تلقی می شود تعامل، مودت، دوستی و همکاری با کشور های منطقه است.

نماینده اسبق مجلس شورای اسلامی ادامه داد: تنظیم روابطی مبتنی بر احترام و منافع متقابل با کشورها از موضوعات دیگری است که  در زمره رویکرد تعاملی با جهان در اولویت باید قرار گیرد، البته برای چنین رویکردی کافی نیست که فقط ایران تعامل لازم را داشته باشد بلکه دیگر کشورها نیز باید رویکرد تعاملی را مدنظر قرار داده و به  سیاست خارجی ایران توجه کنند، یعنی باید شرایطی ایجاد شود که رفع ابهام دو سویه بین ایران و دیگر کشورها انجام شود، هم ایران برای رفع ابهام تلاش کند و هم دیگر کشورها برای رفع ابهامات بوجود آمده تلاش خود را بکار گیرند. به همین دلیل از جمله این اولویت ها می تواند درک متقابل نسبت به واقعیات و کنار زدن اتهامات و دروغ هایی باشد که نسبت به ایران روا داشته اند و اصطلاحاتی مانند ایران هراس و یا رئیسی هراسی را اغاز کرده اند.

سفیر اسبق ایران الجزایر با اشاره به چالش هایی پیش روی سیاست خارجی رئیس جمهور منتخب بیان کرد: دولت سیزدهم با چالش های دشوارتر از دولت های قبلی مواجه است، موضوعات و چالش هایی که از گذشته تاکنون بر روی هم انباشته شده که رفع آنها نیازمند بکارگیری همه اهرم ها و ظرفیت های ملی، دیپلماسی و اقتصاد در مراودات خارجی مانند برجام، مسئله حقوق بشر، FATF رقابت ژئوپلیتیک در منطقه  است.

ایران همیشه به دنبال یک منطقه امن بوده اما بعضی از قدرت ها دنبال ناامنی منطقه هستند. مسایل در سیاست خارجی دولت سیزدهم باید با درک متقابل برطرف شوند و کافی نیست که فقط  ما بخواهیم دنبال رفع ابهام و برطرف کردن این چالش ها باشیم بلکه باید به گونه ای عمل شود تا دیگر کشورها و بازیگران منطقه ای هم دنبال رفع ابهام از سیاست های خود و رعایت منافع و احترام متقابل با جمهوری اسلامی ایران باشند.


بیشتر بخوانید: اگر مذاکرات وین شکست بخورد، چه خواهد شد؟


در چنین شرایطی می توان گفت که اولویت های بیان شده در مصاحبه های رئیس جمهور منتخب، تعامل و همکاری در سطح جهانی با سازمان های بین المللی است کما این که در خصوص برجام هم ایشان ادامه مذاکرات و گفتگو را تایید کردند.

سفیر ایران در سوئیس در خصوص انتقادهای زودهنگام به نحوه رویکرد سیاست خارجی دولت سیزدهم و با اشاره  به واکنش ها به عدم تمایل رئیسی برای دیدار با بایدن مطرح کرد: برخی پیش داوری ها، سوالات و انتقادات زود هنگام شایسته سیاستمداران داخلی نیست گر چه در روابط خارجی با مشکلات و اتهامات و پیش داوری ها و قضاوت های غلط و غیرمنصفانه ای مواجه هستیم اما  طبیعی است، رئیس جمهور منتخب در برابر برخی سوالات که هنوز زمان وقوع آن اتفاق نیفتاده پاسخ مشخص و روشنی ندهند و طبعا شرایط آمریکا در مقطع کنونی به هیچ ایرانی و بخصوص سیاستمدار ایرانی این ذهنیت را نمی دهد که برابر چنین سوالی بخواهد پاسخ مثبت، بیان شود.

او در همین راستا افزود: دلیلی وجود ندارد در شرایطی که آمریکا بیش از 4 سال بر اساس یک توافق مورد قبول جامعه جهانی و سازمان ملل متحد و قطعنامه شورای امنیت از برجام خارج شده و هنوز هم موضع خود را نسبت به برجام و لغو تحریم ها مشخص نکرده، انتظار داشته باشند که یک رویکرد مثبت از جانب ایران توسط رئیس جمهور و وزیرخارجه اتخاذ شود. بنابراین من فکر می کنم اگر تغییر رفتاری در نظام سیاسی آمریکا و سیاستمداران آمریکا اتفاق افتد ایران هم متناسب با آن تغییر رفتار، ادبیات و گفتمان خود را انتخاب می کند.

دیپلمات با سابقه کشورمان در پاسخ به این سوال که در صورت بازگشت امریکا به برجام و رفع تحریم ها و تغییر سیاست آمریکا در برابر کشورمان به نظر شما ایا آقای رئیسی بنا خواهند داشت دیداری با بایدن داشته باشند، گفت: من اینطور بیان می کنم کسی از آینده خبر ندارد، همانطور که بارها مقامات ایران بیان کردند ما با مردم آمریکا مشکلی نداریم، و مشکل سیاست، سیاستمداران آمریکا است که پیوسته به دنبال تهدید، تحریم و فشار بر ملت ایران و کشور ایران بودند و طبیعی است که اگر یک تغییر رفتاری در سیاست آمریکا صورت بگیرد، مانند تغییر رفتاری که در برابر چین و ویتنام داشتند که آمریکا پس از سیاست خصمانه خود در برابر این کشورها به مذاکره و تعامل و همکاری گسترده در همه زمینه ها روی آورد و بعد از سال‌ها، مناسباتشان را عادی کردند، بنابراین عادی سازی روابط و مناسبات در آینده چیز بعیدی نیست، در روابط خارجی و سیاست بین الملل و همه  کشورها می توانند با هم همکاری داشته باشند و حتی اگر یکدیگر را به رسمیت، نشناسند.

منبع: برنا
نظرات شما