رویداد۲۴ صحبتهای امروز صبح وزیر بهداشت درباره وجود ۴۰۰ تخت خالی در سیستان و بلوچستان واکنشهای زیادی در پی داشت. معین الدین سعیدی نماینده چابهار یکی از منتقدان جدی صحبتهای نمکی بود.
وضعیت کرونا در سیستان و بلوچستان روز به روز وخیمتر میشود و تعداد مبتلایان و فوتیها نسبت به یکسال و نیم گذشته بی سابقه است.
این روزها پای صحبتهای هر یک از شهروندان سیستان و بلوچستانی که مینشینی یا داغدار عزیزی است که بر اثر کرونا از دست داده و یا به گونهای درگیر این ویروس خانمان سوز است.
بیماری کرونا در این استان تا حدی ریشه دوانده که مردم یک صدا خواستار واکسن شده اند و کارزاری برای درخواست واکسن در استان راه اندازی کرده و در نامهای با هزاران امضا خواستار دریافت واکسن شدهاند تا جان خود و عزیزانشان را از مرگ نجات دهند. در این میان اما، مسئولان استانی و کشوری نه تنها رنج مردم از این ویروس منحوس را نادیده میانگارند که برخی از آنها به جای حل مسئله، صورت مسئله را پاک کرده و شهروندان را مقصر اصلی قلمداد میکنند.
وزیر بهداشت و درمان گلایههای مردم و رسانهها از وضعیت بهداشت و درمان و این روزهای سیاه کرونایی و کمبود امکانات در سیستان و بلوچستان را بلوا دانسته و معتقد است که با ۴۰۰ تخت خالی در استان هیچ مشکلی در حوزه درمان وجود ندارد. این در حالی است که صحبتهای یکی از نمایندگان مردم و تصاویر منتشر شده از مردم سرم به دست در پارکها و صحبتهای همراهان بیماران کرونایی و خانواده فوتیها، درستی سخنان او را زیر سئوال میبرند.
نماینده مردم چابهار، کنارک، دشتیاری، نیکشهر و قصرقند در مجلس شورای اسلامی میگوید: آقای وزیر بهداشت گفته اند که درخصوص سیستان و بلوچستان بلوا میکنند سئوال من این است که کدام بلوا؟ ایشان بفرمایند اینکه ما در جنوب سیستان و بلوچستان از پهنه جاسک تا راسک کمتر از ۳۰۰ تخت داریم بلواست؟ آیا اینکه حتی یک بخش عفونی در این پهنه وجود ندارد بلواست؟ آیا اینکه فقط یک متخصص عفونی داریم بلواست؟ آیا صف افرادی که پشت در بیمارستانها منتظر یک تخت خالی هستند بلواست؟ نه هیچکدام بلوا نیست واقعیت است.
معین الدین سعیدی میگوید: من حرف وزیر بهداشت درباره تختهای خالی در حوزه انتخابیه خودم را به هیچ وجه تایید نمیکنم، من از زحمات جهادگران سلامت و رسانهها ممنونم، اما صحبتهای آقای وزیر قطعا به دلیل اطلاعات غلطی است که به ایشان داده شده است.
بیشتر بخوانید: پاسخ تند وزیر بهداشت به منتقدان مدیریت کرونا در کشور/ عدهای در سیستان و بلوچستان بلوا میکنند!
نماینده مردم چابهار میگوید: در چابهار بخش CCU به کرونا اختصاص یافته است این یعنی اینکه تختی اضافه نشده بلکه بخشها تعطیل میشوند. در ۵ شهرستان تحت نظر بنده تنها یک پزشک عفونی وجود دارد آیا این کمبود نیست؟ افرادی که در اثر کرونا به بیمارستانها مراجعه میکنند حتی اگر درصد بالایی از ریه هایشان درگیر باشد با وضعیت فعلی، بستری نمیشوند
سعیدی میگوید: کیت تشخیص کرونا در بسیاری از مراکز آزمایشگاهی استان وجود ندارد و، چون در روستاها تعداد زیادی از افراد بدون آنکه مشخص شود کرونا داشتهاند یا خیر فوت میکنند؛ این افراد جزء آمار کروناییها به حساب نمیآیند، بنابراین مسئولان باید همه این مسائل را مد نظر بگیرند.
او میگوید: مگر سیستان و بلوچستان خط مقدم جبهه بهداشتی کشور نیست؟ مگر نقطه ورود بیماریهای عفونی نیست؟ پس چرا وزیر بهداشت به استان نمیآید؟ مسئولین به همه جا سفر میکنند، اما به استانی که بیشترین نیاز برای حضورشان دارد نمیروند. ما نمیتوانیم فقط مجیز گوی آقایان باشیم. در حال حاضر هیچ خانوادهای در کنارک، نیکشهر، قصرقند، دشتیاری و چابهار نیست که به گونهای درگیر این بیماری نباشند. من نمیدانم آمار آقای وزیر بر چه اساسی داده شده است.
نماینده مردم چابهار میگوید: وضعیت شهرستان دشتیاری بسیاری فاجعه بار است و حتی یک بیمارستان محلی هم ندارد. کیت تشخیصی هم وجود ندارد لذا افراد فوت میکنند بدون آنکه ریشه بیماری شان مشخص شود. اگر فوتیهای جنوب سیستان و بلوچستان با مدت مشابه مقایسه شود عمق فاجعه و افزایش فوتیها مشخص میشود.
سعیدی میگوید: باید واقعیتها را گفت، مسئولان تا کی میخواهند صورت مسئله را پاک کنند. روز گذشته آمار فوتیهای کرونای استان را ۲۶ نفر اعلام کردند در صورتی که آمار چند برابر این تعداد است، اما مشخص نمیشود، چون به دلیل نبود کیت تشخیص کرونا، افراد مراجعه نمیکنند و آمار هم نامشخص باقی میماند.
وی میگوید: مردم دارند تلف میشوند بسیاری از افراد بی شناسنامه مبتلا میشوند، اما آمارشان ثبت و ضبط نمیشوند. ما ونتیلاتور، داروی رمدیسیور و اکسیژن ساز به شدت نیاز داریم.
سعیدی در ادامه میگوید: از مردم هم میخواهیم رعایت کنند، اما در بسیاری از موارد نمیتوان کاری کرد برای مثال وقتی روستایی آب ندارد ما نمیتوانیم به مردم بگوییم بیرون نروید و آب مصرفی تان را تامین نکنید.
در حالی که بسیاری از مردم ایرانشهر از کمبود اقلام دارویی و حتی یک سرم قندی و نمکی در این شهرستان و شهرهای زیر نظر دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر خبر میدهند و تصاویر بیماران سرم به دست در پارکهای این شهرستان در شبکههای اجتماعی منتشر شده، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر نظر دیگری دارد و معتقد است که مشکلی در حوزه امکانات درمانی در ۱۲ شهرستان تحت نظر این دانشگاه وجود ندارد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر در این باره میگوید: در دو هفته اخیر ۱۲ شهرستان تحت نظر دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر با افزایش میزان ابتلا به کرونا روبرو بود که در بسیاری از موارد افراد بصورت سرپایی خدمات درمانی دریافت کرده اند.
کامران کردی نیز با اشاره به اینکه مشکلی در حوزه امکانات بهداشتی و درمانی در ایرانشهر وجود ندارد، میگوید: از مجموع ۲۶۲ تخت مخصوص بیماران کرونایی، ۸۱ تخت اشغال است و باقی تختها خالی است.
وی میگوید: امکان ندارد بیماری مراجعه کند و در صورت نیاز به بستری، به دلیل عدم وجود تخت خالی بستری نشود.
کردی میگوید: استان سیستان وبلوچستان جزء استانهایی است که پایینترین میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی را دارد و باید در این مورد اطلاع رسانی و فرهنگ سازی شود.
وی در باره رصد بیماری کرونا در روستاها میگوید: در تمام روستاها خانه بهداشت و بهورز وجود دارد که نمونه برداری را انجام داده و در صورت مثبت بودن تست، افراد قرنطینه و یا به مراکز درمانی منتقل میشوند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر میگوید: با توجه به شایعاتی که درخصوص واکسنها شده، اقبال نسبت به واکسینه شدن کاهش یافته، اما در حال حاضر سن واکسینه به بالای ۵۰ سال در استان رسیده و افراد بالای ۵۰ سال میتوانند برای دریافت واکسن به مراکز مشخص شده مراجعه کنند.