صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

دوشنبه ۱۵ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 05
کد خبر: ۲۶۹۵۶۹
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۴ - ۱۵ تير ۱۴۰۰
محمدرضا خباز:

دولت آینده از شرایطی مشابه دولت نهم و دهم برخوردار خواهد بود/ بیشترین منتقدین دولت آینده از درون اصولگرایان خواهند بود

یک فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: دولت آینده از شرایطی مشابه دولت نهم و دهم برخوردار خواهد بود، چون علاوه بر نهاد‌های انتخابی، نهاد‌های انتصابی نیز با رئیس دولت همراهی و همکاری نشان خواهند داد بنابراین دولت می‌تواند ضمن استفاده از همه ظرفیت‌های کشور با دست بازتری به اصلاح امور بپردازد.

رویداد۲۴ نتیجه انتخابات مطابق میل اصولگرایان رقم خورد. برخی معتقدند با روی کار آمدن دولت سیدابراهیم رئیسی حاکمیت یکدست می‌شود، اما بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران سیاسی این دیدگاه را رد می‌کنند و می‌گویند «شاید در روز‌های نخست چنین وضعیتی را شاهد باشیم، اما به مرور زمان گروه‌های مختلف سیاسی از هر دو جناح اصولگرا و اصلاح طلب شروع به نقادی خواهند کرد تا جایی که امکان دارد یک ائتلافی همچون ائتلاف سال ۹۲ را میان آن‌ها شاهد باشیم.

به گزارش نامه نیوز، محمدرضا خباز، فعال سیاسی اصلاح‌طلب درباره آینده روابط فی مابین گروه‌های منتقد دولت سیدابراهیم رئیسی گفت: عده‌ای دلسوز در هر دولتی نظرات و دیدگاه‌های خود را در قالب نقد‌های صریح و بی پرده بیان می‌کنند تا مجموعه کارگزارانی که در صحنه اجرا هستند و امکان دارد برحسب گرفتاری‌ها، برخی موضوعات از نگاه آن‌ها مغفول بماند، متوجه آن مسائل شوند.

وی نقادی را یک ضرورت خواند و افزود: اگر سیره پیغمبر اسلام (ص) و امیرالمومنین (ع) مطالعه کنید مصادیق زیادی وجود دارد که آن‌ها به صدای منتقد گوش می‌دادند بنابراین این رویکرد می‌تواند درسی برای ما باشد.

این فعال سیاسی اصلاح طلب یادآور شد: دولت آینده از شرایطی مشابه دولت نهم و دهم برخوردار خواهد بود، چون علاوه بر نهاد‌های انتخابی، نهاد‌های انتصابی نیز با رئیس دولت همراهی و همکاری نشان خواهند داد بنابراین دولت می‌تواند ضمن استفاده از همه ظرفیت‌های کشور با دست بازتری به اصلاح امور بپردازد.

وی با بیان اینکه مسئولان اجرایی نباید خودشان را مصون از انتقاد و مسثتغنی از نصیحت بدانند، ادامه داد: به نظر می‌رسد بیشترین منتقدین دولت آینده از درون مجموعه اصولگرایان باشند تا از جریان رقیب، چون آقای رئیسی قبل از انتخابات اعلام کرد «من فراجناحی هستم. اگر کسی می‌خواهد کمک کند انجام دهد، اما منتی بر من نداشته باشد، چون من وامدار گروه خاصی نیستم و خود را وامدار ملت ایران می‌دانم».


بیشتر بخوانید: به سهم خواهی ها از کابینه رسمیت نبخشید/ دولت رئیسی باید خود را برای مقابله با تحریم‌ها و کرونا آماده کند


عضو شورای مرکزی حزب اعتماد ملی اظهار کرد: این حرف آقای رئیسی شاید در آن روز برای اصولگرایان ناخوشایند نبود، اما الان که او در حال تشکیل کابینه است و گفته «به دور از نگاه سلیقه‌ای و جناحی، می‌خواهد براساس شایسته سالاری و برنامه محوری افراد توانمند، متعهد و متخصص را به کار بگیرد و از همه ظرفیت‌های کشور استفاده کند» این رویکرد رئیس جمهور منتخب قطعا مغایر نگاه سهم خواهانه اصولگرایان تندرو است.

وی افزود: البته هرچند اصولگرایان تندرو تا امروز برای همه دولت‌ها مزاحمت ایجاد می‌کردند و خود را طافته‌ای جدا بافته می‌دانستند، اما تیغ این گروه در دولت آینده کُند خواهد بود و نمی‌توانند رفتار‌های کنونی شان با دولت روحانی را ادامه دهند، چون اگر این کار را انجام دهند از سوی خود مجموعه اصولگرایان رانده خواهند شد.

وی افزود: اصلاح طلبان بعد از انتخابات ریاست جمهوری درصدد پوست اندازی و بازنگری در مجموعه خود و نیرو‌های شان خواهند بود و به این فکر خواهند بود که بیشتر وقت شان را روی آموزش و کار‌های فرهنگی برای مجموعه نیرو‌های اصلاح طلب صرف کنند.

خباز با اشاره به گروه‌های منتقد دولت سیدابراهیم رئیسی اظهار کرد: گروهی از درون مجموعه اصولگرایان نقد و انتقاد‌هایی به عملکرد دولت خواهند داشت. از طرفی تعدادی از اصلاح طلبان نیز نظراتی خواهند داشت، اما طرح این نظرات و دیدگاه‌ها برای دولت آینده مانع ایجاد نمی‌کند، چون از سر دلسوزی و خیرخواهی بیان می‌شوند، در واقع قصد دارند کمک کنند تا دولت در شرایط سخت کنونی بتواند بخشی از مشکلات و گرفتاری‌های مردم را برطرف کند.

این فعال سیاسی درباره احتمال شکل گیری یک ائتلاف سیاسی بین طیف‌های منتقد دولت رئیسی همچون سال ۹۲ گفت: هرچند نمی‌توان گفت که حتما این اتفاق می‌افتد، اما شکل گیری این ائتلاف بعید هم نیست و محتمل است. البته باید این نکته را یادآور شد که رویکرد آقای رئیسی کاملا متفاوت با احمدی نژاد خواهد بود. احمدی نژاد در زمان ریاست جمهوری رفتار‌هایی از خود نشان داد که هر دو جناح سیاسی را از خود راند، جریان اصلاح طلب اصلا با او نبودند جریان اصولگرا نیز که با او بودند وقتی ساختارشکنی هایش را دیدند، طبیعتا رهایش کردند و از او فاصله گرفتند. معتقدم این اتفاقات را بعدا در دولت آینده شاهد نخواهیم بود.

نظرات شما