رویداد۲۴ سامانه سجام از سال ۹۸ به منظور ارائه خدمات یکپارچه به فعالان و سرمایهگذاران بازار سهام ایجاد شد. از سال شکلگیری این سامانه مقرر شد تا سود سهام عدالت یه صورت مستقیم و غیر مستقیم از طریق این سامانه پرداخت شود و همچنین شرکتهای بورسی هم با آنکه در اوایل ایجاد سجام الزامی در پرداخت سود آنها از این راه نبود اما برای ارائه خدمات یکپارچه برخی از انها از این طریق اقدام به پرداخت سود تقسیمی شرکتهای خود کردند.
اما حالا طبق مصوبه سازمان بورس تمامی شرکتهای پذیرفته شده در بورس موظف هستند تا سودهای تقسمی خود را به حساب شرکت سپرده گذاری مرکزی واریز کرده تا این شرکت نیز این مبلغ را به شماره شبا ثبت شده توسط سهامداران در سامانه سجام پرداخت کند . اما با وجود این مصوبه هم همچنان شرکتهایی هستند که از زیر بار پرداخت سود از طریق سجام شانه خالی میکنند. اما دلیل این پشت گوش انداختنهای پرداختی از سمت شرکتها چیست؟
شواهد نشان میدهد برخی از شرکتها به جای واریز سودهای خود از طریق سامانه سجام از راههای دیگری اقدام به پرداخت میکنند که باعث ایجاد نارضایتیهای زیادی در میان سهامداران شده است.
بیشتر بخوانید: نکاتی از فراز و فرودهای شدید در بورس
طبق پیگیریهای تجارتنیوز از مهدی نعمتی، مدیر روابط عمومی شرکت سپردهگذاری مرکزی و تسویه وجوه نشان میدهد سال گذشته ۱۳۰ شرکت سودهای خود را از طریق سامانه سجام پرداخت میکردند که در سال جاری ۴۰ شرکت به آنها اضافه شده است.
او میگوید: برخی از شرکتها میخواهند طبق قانون تجارت این سود را هشت ماهی در حساب شرکت نگهداری کنند و بعد آن به سهامداران پرداخت کنند. یا برخی از شرکت از ابتدا آدرس یا راه ارتباطی را از سهامداران خود ندارند و سهامداران بی اطلاع اقدامی در جهت دریافت سود خود نمیکنند و این مبلغ هنگفت در حساب شرکتها به عنوان سود انباشته باقی میماند.
وی در این مصاحبه گفت: تنها راهی که میتوانند سهامداران سود خود را از طریق سجام دریافت کنند این است که در مجامع به عنوان مطالبه اصلی خود از هیات مدیره شرکتها بخواهند در غیر این صورت سود پرداختی از راههای دیگری پرداخت میشود یا احتمالا در حساب شرکتها باقی بماند و پرداخت نشود.