«اسماعیل رضوان» عضو ارشد جنبش حماس در سخنانی به بیان آخرین مواضع این جنبش در قبال تحولات داخلی و منطقه ای پرداخت.
بر اساس این گزارش «اسماعیل رضوان» عضو ارشد حماس در سخنانی اظهار داشت: با اسکان دائمی پناهندگان فلسطینی در لبنان مخالفیم و از دولت لبنان درخواست می کنیم که از فلسطینی ها استقبال کند و برای آنها حقوق شهروندی و انسانی قائل شود.
وی در ادامه تصریح کرد: مقاومت فلسطین در وضعیت خوبی به سر می برد و از ۲ سال پیش قوی تر و بهتر است. همچنین تجاوز به نوار غزه در آینده نزدیک را بعید می دانیم. زیرا مقاومت دارای قدرت بازدارندگی است. بنابراین اشغالگران پیش از هرگونه تجاوز به نوار غزه باید در معادلات خود تجدیدنظر کنند.
عضو ارشد حماس گفت: پرونده تبادل اسرا بسته شده است و پیش از هرگونه سخن از مذاکرات، باید افراد بازداشت شده پس از قرارداد وفاء الاحرار، آزاد گردند.
وی در خصوص انتخابات شهرداری ها نیز بیان داشت: علت تاخیر در برگزاری انتخابات شهرداری ها، فشارهای خارجی و اختلافات داخلی در جنبش فتح است. همچنین برخی از پیروزی حماس در انتخابات شهرداری ها هراس دارند و این موضوع نیز یکی از علل تعویق انتخابات است.
رضوان تاکید کرد: هرگونه انتخابات ریاست جمهوری و قانون گذاری در فلسطین باید بر اساس توافقی ملی صورت گیرد و این موضوع در زمان کوتاه دست یافتنی نیست. همچنین دیدار میان گروه های فتح و حماس در دستور کار نیست. زیرا حماس خواهان برگزاری نشستی عمومی میان تمامی گروه های فلسطینی است نه فقط دیدار میان فتح و حماس.
عضو حماس افزود: پرونده آشتی و مصالحه در دستان قاهره است و محمود عباس می تواند توافق نامه های آشتی قبلی را اجرا کند. زیرا کلیدهای حل این موضوع در دستان وی است. خالد مشعل خواهان تحقق آشتی میان فلسطینی ها است.
وی تصریح کرد: حماس یک جنبش مشورتی و دموکرات است و انتخابات داخلی در این جنبش در مقابل رسانه ها مورد بحث و تبادل نظر قرار نمی گیرد. در حال حاضر گزینه ای برای ریاست حماس وجود ندارد و انتخابات داخلی حماس تحت نظر مداخله های خارجی و یا منطقه ای نیست.
رضوان گفت: مراکز قدرت و یا اختلافات در داخل جنبش حماس وجود ندارد. حماس با گروه اخوان المسلمین ارتباطی ندارد. حماس برای رابطه با تمامی پایتخت های عربی به ویژه قاهره و أمان حریص است. حضور رهبران حماس در سفارت عربستان در دوحه پایتخت قطر به منظور تحکیم روابط با ریاض صورت گرفت.
وی در همین راستا تاکید کرد: روابط حماس با تهران قطع نشده است و حماس برای تداوم آن حریص است. حماس به ادامه حمایت ایران از مقاومت فلسطین نیازمند است. همچنین مصر از حماس برای مبارزه با داعش در صحرای سیناء درخواستی را ارائه نداده است.
عضو ارشد حماس در پایان گفت: حماس به اعتدال و پرهیز از افراط گرایی دینی دعوت می کند.