رویداد۲۴ برای ارث بردن نوادگان از مادربزرگ یا پدربزرگ خود یک قاعده کلی وجود دارد آن هم این است که برای تحقق این امر فرزندی از متوفی نباید باقی مانده باشد.
بعد از اینکه فردی فوت میکند رابطه وی با اموالش قطع میشود و به طور قهری و غیرارادی اموال و ماترک متوفی به ورثه تعلق میگیرد و به ارث میرسد.
ورثه و کسانی که ارث میبرند به خویشاوندانی گفته میشود که از نزدیکترین درجه و طبقه شروع میشوند و تا دورترین درجات خویشاوندی مثل عموها و عمهها و داییها و خالهها و فرزندان آنها و فرزندان فرزندان آنها پیش میرود.
بیشتر بخوانید: مشاوره حقوقی آنلاین/ سهم ارث ورثه و کسانی که ارث میبرند
باید توجه داشته باشید تا زمانی که فرزندی از متوفی باقی مانده باشد نوبت به نوه نمیرسد.
یعنی اگر شخصی که فوت کرده ۴ فرزند داشته باشد و ۲ فرزند او قبل از پدر فوت شده باشند و در زمان فوت فقط ۲ فرزند او زنده باشند ارث متعلق به فرزندان باقی مانده است و فرزندان پسر و دختر فوت شده قبل از پدربزرگ ارثی نمیبرند.
اگر نوبت به ارث بردن نوهها برسد و هیج فرزندی نباشد نوادگان ارث میبرند و این ارث بین نوه دختری و پسری تقسیم میشود.
نوهها فقط به میزان سهم پدر یا مادر خود ارث میبرند یعنی هر یک از نوههای دختری به میزان سهم الارث دختر متوفی و سهم هر یک از نوههای پسری به میزان سهم الارث پسر متوفی باشد که نسبت پسر دو و دختر یک، بین آنها تقسیم میشود.
طبق قانون مدیریت کشوری مصوب سال ۸۶، شرایط پرداخت حقوق به نوه بازنشستگان به این صورت است که باید پدر و مادر فرد فوت شده باشد و هیچ درآمدی و بیمه پردازی نداشته باشد. در چنین شرایطی افراد با داشتن رای دیوان عدالت میتوانند از حقوق و مستمری پدربزرگ خود بهرهمند شوند.
یکی از مشکلات این روزهای مردم روند طولانی مراجعه به مراکز حقوقی برای دریافت مشاوره است؛ برای رفع این مشکل میتوان از مشاوره حقوقی آنلاین استفاده کرد.