رویداد۲۴ دکتر مریم حضرتی معاون پرستاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سومین نشست تخصصی کرونا در سال ۱۴۰۰ با عنوان «تجربه مدیریت مراقبت بیماری کووید ۱۹ در کشور» که ویدئوکنفرانسی برگزار شد، اظهار کرد: بیش از ۳ میلیون نفر تاکنون در کشور درگیر کرونا شده اند و بیش از ۸۵ هزار نفر را در این مدت از دست داده ایم و بیش از ۳ میلیون نفر هم از چنگال این ویروس منحوس نجات یافته اند که از تیم پزشکی و پرستاری سراسر کشور به خاطر ایثار و فداکاری که در این عرصه از خود نشان داده اند، تشکر ویژه میکنیم.
وی به وظایف ذاتی وزارت بهداشت اشاره و خاطرنشان کرد: از وظایف ذاتی وزارت بهداشت و به تبع آن، معاونت پرستاری، ارائه خدمات سلامت در همه زمانها از جمله «قبل، در حین و پس از بحران ها» است. برای اطمینان از این امر بسیار مهم است که همه مبادی ذیربط، آمادگی پاسخگویی به بحرانها را داشته باشند.
حضرتی با اشاره به این که معاون پرستاری وزارت بهداشت افزود: پاندمی کووید۱۹ به عنوان یک بحران، قریب ۱۷ ماه است که نظام سلامت و به تبع آن، معاونت پرستاری را تحت تاثیر قرار داده است، گفت: پرستاران و پزشکان در خط مقدم مبارزه با کووید۱۹ هستند و حضور ۲۰۰ هزار نفر از گروههای پرستاری در مقابله با کووید۱۹، بیش از ۷۰ هزار مبتلا و بیش از ۱۱۰ نفر جانباخته گواهی بر این مدعا است.
حضرتی گفت: پرستاری ترکیبی از مجموعه ارزشهای اخلاقی و فضائل انسانی از جمله شفقت، دلسوزی، اهتمام، مسئولیتپذیری، صبر و بردباری در برابر بیتابیها و کجخلقیها و استقامت و دلزده نشدن از مشاهده سختیها است.
حضرتی با تأکید بر پیشگیری در چرخه مدیریت بحران گفت: معاونت پرستاری با توجه به نقش کلیدی خود در پیشگیری، به آموزش گسترده و عمومی جهت پیشگیری و آمادگی در مقابل بحران پرداخته است.
وی ادامه داد: مشارکت بیش از ۷۰۰ پرستار و استفاده از همه ظرفیتها به ویژه پرستاران بازنشسته، اعضای هیات علمی و دانشجویان پرستاری در سامانه پاسخگویی۴۰۳۰ یا سامانههای دیگر که در دانشگاهها برای آموزش و مشاوره به مردم در خصوص کووید۱۹ ایجاد شده بود، از اقدامات شاخص وزارت بهداشت بوده است.