صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

شنبه ۱۸ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 September 09
کد خبر: ۲۷۳۷
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۰ - ۲۱ دی ۱۳۹۴
واشنگتن پست بررسی کرد

نفوذ «شکاف فرقه‎ای خاورمیانه» به دستگاه سیاسی آمریکا

اعدام یک روحانی شیعه در عربستان انفجار قابل پیش بینی درگیری های فرقه ای را در خاورمیانه به دنبال داشت. آنچه که در این میان کمتر مورد توجه قرار گرفت، واکنش های دو حزبی و کم و بیش فرقه ای بود که در واشنگتن رخ داد.
رویداد24- اعدام یک روحانی شیعه در عربستان انفجار قابل پیش بینی درگیری های فرقه ای را در خاورمیانه به دنبال داشت. آنچه که در این میان کمتر مورد توجه قرار گرفت، واکنش های دو حزبی و کم و بیش فرقه ای بود که در واشنگتن رخ داد.

به گزارش گروه بین الملل رویداد24 به نقل از واشنگتن پست، جمهوری خواهان به سرکردگی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری با شتاب بهانه تراشی کردند یا حتی از کشتار بی رحمانه شیخی دفاع کردند که تنها گناهش سخن گفتن به نمایندگی از اقلیت شیعه عربستان که همواره سرکوب شده اند، بود.

سناتور مارک روبیو در اینباره گفت: واکنش ما باید حمایت از متحدانمان باشد. روابط مستحکم با عربستان این امکان را به ما می دهد که به آنها بگوییم شما نباید مردم را به دلیل نوع جرایمی که مرتکب می شوند، اعدام کنید.»

این در حالی است که دولت اوباما در این درگیری ها به سمت دولت شیعه ایران گرایش دارد که اعدام شیخ نمر باقر النمر را به شدت محکوم کرده است. وزارت خارجه با دقت هرچه تمام تر از سرزنش ایران به دلیل حمله به سفارت عربستان امتناع کرد و در این درگیری دوجانبه موضعی بی طرفانه اتخاذ کرد –موضعی که با توجه به دهه ها اتحاد میان آمریکا و عربستان و دشمنی با ایران، غیرمعمول به نظر می رسد.

خیلی زود آشکار شد که اولویت اصلی کاخ سفید معطوف به اجتناب از بیان هرگونه اظهارنظر یا اقدامی است که روند اجرای توافق هسته ای ایران را مختل کند. این اقدام در راستای همان اقدامات گذشته است؛ در سی ام دسامبر باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا در خصوص اعمال تحریم علیه ایران به کنگره هشدار داد و از سوی دیگر به ایران قول داد محدودیت های اعمال شده بر ویزای خارجی هایی که به ایران سفر می کنند را با اقماض اجرا کند.

به طور خلاصه، اگر آنطور که پیتر بینارت در آتلانتیک می نویسد، جمهوری خواهان به سمت عربستان غش کرده باشند، به گفته جاش روگین در بلومبرگ، باراک اوباما و تیم سیاست خارجی اش هم به سمت تهران متمایل شده اند.

در ادامه گزارش واشنگتن پست آمده: مسلما به سختی می توان گفت که دولت اوباما حاکمان سعودی را رها کرده اند؛ از زمان نهایی شدن توافق هسته ای ایران، دولت آمریکا ریاض را با سیلی از تسلیحات تازه تامین کرده است.
نظرات شما