صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

دوشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 02
کد خبر: ۲۷۴۱۳
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۱ - ۱۴ مهر ۱۳۹۵

روحانی یک مرحله‎ای پیروز انتخابات می‎شود

مصطفی هاشمی‌طبا*
بیش از سه سال است که از عمر دولت تدبیر و امید می گذرد و در این بین ما شاهد ضعف و قوت هایی در امور اجرایی کشور بودیم. هرچند نقاط مثبت در این دولت به مراتب بیشتر از کاستی ها بوده است و بسیاری از ضعف ها ریشه در گذشته و یا مشکلات ساختاری کشور دارد. برخی معتقدند دولت برای رضایت مردم باید روی به کارهای ضربتی و کوتاه مدت بیاورد تا شاید بتواند کمی بیشتر از گذشته دل مردم را به دست آورد که من اسم آن را حرکت های عوام فریبانه می گذارم.

رییس جمهور و دولتمردان باید موضوعاتی را دنبال کنند که ظرفیت اجتماعی کشور بهبود پیدا کند نه آنکه با رفتارهای پوپولیستی برای خود فضاسازی کند. وضعیت کنونی ایران به هیچ وجه آمادگی حرکت های عوام فریبانه را ندارد. به طور مثال اگر رییس جمهور بخواهد به مانند رییس دولت گذشته به مردم پول بدهد با مشکل نقدینگی مواجه می شود و باید یارانه ها را قطع کند که قطع آن باعث می شود بسیاری از افراد کم بضاعت جامعه از دولت روی بگردانند.

اگر دولت بخواهد به سمت اتمام پروژه های عمرانی و نیمه تمام کشور برود تا از این راه برای خود در بین مردم محبوبیتی را به وجود آورد باید گفت این کار هم شدنی نیست و نه امکان این روند وجود دارد و نه مردم به آن باور دارند. تحریم های وارده بر ایران و پایین آمدن قیمت نفت به قدری دست دولت را بسته که آن ها تحت هیچ شرایطی نمی توانند به سمت افتتاح ضربتی پروژه ها حرکت کنند. در شرایط کنونی بهتر است دولت و افراد تصمیم گیر در مقابل تخریب و تصمیماتی که کشور را دچار برگشت به عقب می کند ایستادگی کنند تا وضع از این چیزی که است بدتر نشود و آنگاه با یک روال منطقی و پیوسته کشور را در مسیر عقلانی قرار دهند.

برخی معتقدند که روند رو به رشد کشور به دلیل نبود مدیران همسو با دولت در دست انداز افتاده است. به نظر من مدیرانی که اکنون در راس کار هستند مجبورند خود را با سیاست های دولت وقف دهند و خیلی نمی توانند علیه تصمیمات دولت عمل کنند. به طور مثال ما در حال حاضر در کشور با مشکلاتی مانند کمبود آب، آلودگی هوا، وجود گرد و غبار و یا ترافیک در کلان شهرها و غیره مواجه هستیم و حل این معضلات اساسی با تغییر چند مدیری که از دولت گذشته همچنان روی کار هستند قابل حل نیست.

روحانی برای آنکه در انتخابات 96 موفق شود باید تمام امورات کشور را به طور یکنواخت به پیش ببرد. اینکه ما فکر کنیم رسیدگی بیشتر به حوزه بهداشت و درمان و یا آموزش و پرورش می تواند سبد رای رییس جمهو را در انتخابات آتی پربار کند تصوری صد درصد غلط است. برخی وزرا در این دولت نتوانستند به درستی به وظایف خود عمل کنند. اگر امروز شاهد بهبود وضعیت بهداشت و درمان در کشور هستیم به خاطر آن است که بودجه ای بالا از کشور به این حوزه تزریق شده است.

امروز وزارتخانه ها کارشان به 100 جای دیگر وصل است. مثلا وزارت نفت در روزهای بی پولی خود بسر می برد و بخش عمده ای از درآمدش را باید به یارانه های واریزی مردم اختصاص دهد یا گاهی اوقات که می خواهد قرارداد خارجی ببندد، مجلس یقه‎اش را می گیرد. امروز عده ای به دنبال رنگ و روغن دادن به کار هستند و از طرف دیگر عده ای با میخ در حال خط کشیدن روی همین کارها هستند. تصمیمات غلط در گذشته زیاد گرفته شده و خیلی زمان می برد تا وضعیت به حالت عادی برگردد. زیرساخت ها در سال های گذشته آسیب دیده و از طرفی دیگر مشکلات بین المللی هم به کشور وارد شده است.

مثلا وزارت آموزش و پرورش که 90 درصد بودجه اش را صرف حقوق کارمندانش می کند چه کار خاصی را می تواند برای بهبود شرایط اجتماعی ایجاد کند؟ اکثر وزارتخانه ها درگیر کار اداری هستند اما برای بوجود آوردن کار جدید باید هم امکانات و هم پول مهیا باشد. برای سر و سامان دادن به اوضاع باید یک همکاری دوستانه و دوطرفه ای از سمت دولت و مجلس صورت بگیرد. سوال و استیضاح وزرا حق نمایندگان است فقط نمایندگان باید دقت کنند این سوال و استیضاح درست و منطقی باشد. از طرف دیگر دولت هم باید بداند که این طرح سوال و یا استیضاح از حقوق به حق نمایندگان است و نباید این تصمیمات را به دیده سیاسی بنگرد.

بی شک تعامل دوستانه دولت و مجلس راهی باپشتوانه برای کشور خواهد بود. در کل و با شرایط کنونی، عملکرد دولت قابل قبول بوده است و پیش بینی من بر این است که آقای روحانی در انتخابات سال 96 کار سختی را برای پیروزی در انتخابات پیشرو ندارد و به احتمال زیاد با رای بالا و یک مرحله‎ای ایشان انتخاب خواهند شد.

*فعال سیاسی
نظرات شما