صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

جمعه ۰۹ دی ۱۴۰۱ - 2022 December 30
کد خبر: ۲۷۴۲۰
تاریخ انتشار: ۱۴:۰۴ - ۱۴ مهر ۱۳۹۵

اصغر فرهادی زیر آتش حملات تندروها

المانیتور در گزارشی تحت عنوان «ستایش شده در خارج، زیر اتش در خانه» نوشت: تردید ها پیرامون نماینده ایران در اسکار 2017 بالاخره به پایان رسید و در اواسط ماه سپتامبر فیلم فروشنده به عنوان نماینده ایران در اسکار انتخاب شد.
رویداد۲۴-المانیتور در گزارشی تحت عنوان «ستایش شده در خارج، زیر اتش در خانه» نوشت: تردید ها پیرامون نماینده ایران در اسکار 2017 بالاخره به پایان رسید و در اواسط ماه سپتامبر فیلم فروشنده به عنوان نماینده ایران در اسکار انتخاب شد. فیلم فروشنده برنده بهترین بازیگر مرد فستیوال فیلم کن در ماه می است اما در ایران منتقدان بسیاری از اینکه این فیلم برای فستیوالی آمریکایی انتخاب شده ابراز ناخوشنودی کرده اند. آنها به نحوه نمایش جامعه ایران در این فیلم اعتراض دارند.

به گزارش «انتخاب»، در سال 1997 عباس کیارستمی که در ماه جولای درگذشت برنده جایزه نخل طلای فستیوال کن برای فیلم "طعم گیلاس" شد. او اولین ایرانی ای بود که در فستیوال کن جایزه میگرفت و همین هم توجه ا را به سمت ایران جلب کرد. کیارستمی زمانی که به تهران برگشت به طور عمومی مورد استقبال قرار نگرفت و حتی صف های طویل برای دیدن فیلم او پشت در سینماها تشکیل نشد. در حقیقت فیلم "طعم گیلاس" در ایران توقیف شد. 19 سال بعد این شرایط تغییر قابل توجهی کرده است.

فرهادی به شدت در شبکه های اجتماعی مورد تشویق قرار گرفت و ورود او به تهران بعد از برنده شدن جایزه کن با استقبال شدید مردم و مسئولان همراه بود. مقامات دولتی و چهره های سیاسی و فرهنگی به او تبریک گفتند. فیلم او در اکران عمومی نیز با موفقیت همراه بود و صف های طولانی برای خرید بلیط سینما در ساعت 6 و نیم صبح تشکیل شد. در فرودگاه فرهادی به شهاب حسینی گفت کیارستمی هم با نخل طلا به ایران برگشت و برخی در فرودگاه به استقبال او آـمده بودند تا او را بزنند.

یک منتقد سینما و تلویزیون ایران به المانیتور گفت سینمای فرهادی یک سینمای قصه گوست. این سینما به حضور بازیگران معروف نیاز دارد و برخلاف دیگر اشکال سینما با مخاطب عادی سرو کار دارد. فیلم های او همواره در میان فیلم های پولساز در ایران قرار داشتند از این جهت با فیلم های کیارستمی که توقیف میشدند یا مجوز اکران نمیگرفتند تفاوت های زیادی دارد.

قطبی زاده یکی از منتقدان فروشنده است. او میگوید فیلم فرشنده بهترین فیلم فرهادی نیست و نقاط ضعف فراوانی دارد.

سعید عقیقی فیلمنامه نویس و منتقد سیتما معتقد است سینمای فرهادی بر اساس فیلم نامه های کلاسیک و بر مبنای مفاهیم رئالیستی است.عقیقی که کتابی نیز در خصوص فیلم های فرهادی نوشته به المانیتور گفته که البته سینمای او با انتقادات منفی زیادی چه در داخل ایران و چه در خارج (از جمله در مجله های فیلم فرانسوی) مواجه بوده است. البته آثار او طرفداران فراوانی نیز دازد. فیلم های فرهادی روز به روز وسیع تر و پیچیده تر میشوند. آنها معضلات متفاوتی را نسبت به کارهای کیارستمی دنبال میکنند. فیلم های او ترکیبی از قصه گویی و جامعه شناسی معاصر است که هم برای مخاطبان داخلی و هم خارجی جذاب است.

فیلم فروشنده 31 آگوست در ایران اکران شد. بعد از برنده شدن جایزه نخل طلا، برخی رسانه ها فرهادی را به نمایش تصویر سیاهی از ایران به جهان با هدف برنده شدن جایزه در غرب متهم کرد. علاوه بر این، تندرو ها در روزنامه کیهان در سرمقاله ای گفتند که اصلی ترین دلیل موفقیت این فیلم در جشنواره کن نمایش تجاوز در عین تاهل بوده است.

مسعود فراستی یکی از منتقدان فیلم فروشنده گفته این فیلم یک فیلم ضد خانواده است. او در برنامه هفت فرهادی را به تلاش برای به دست آوردن جایزه های بین المللی به قیمت نمایش تصویر سیاهی از جامعه ایران و خانواده متهم کرد و گفت آخرین کار او نباید در اسکار شرکت داده شود.

برنامه هفت به کارگردانی بهروز افخمی یکی از بزرگترین منتقدان فیلم فروشنده در تلویزیون ایران پخش میشود. پیش از فستوال کن امسال افخمی گفته بود فستیوال کن به جامعه همجنس گرایان تعلق دارد . اظهار نظر او با انتقادات فراوانی همراه بود. بعد از موفقیت فرهادی در فرانسه افخمی در پاسخ به منتقدان گفت فستیوال کن بر اساس ارزش های سینمایی به کسی جایزه نمیدهد.

فروشنده فرهادی چهارمین فیلمی است که برای شرکت در آکادامی اسکار انتخاب شده. بقیه فیلمهای او نظر درباره الی در سال 2009 ؛ درام ایرانی فرانسوی گذشته و فیلم جدایی نادر از سیمین نیز که در سال 2010 اسکار گرفت بوده اند.

قطبی زاده اصولگرا با توجه به آمارهای فرهادی گفته فکر نمیکند فروشنده شانس زیادی برای برنده شدن جایزه در اسکار داشته باشد. او ادامه داد در عین حال اینکه یک فیلم ساز دوبار جایزه بهترین فیلم خارجی را در کمتر از پنج سال بگیرد چیز نادری است.

قطبی زاده گفته فرهادی فیلم ساز بزرگی است اما این بدان معنا نیست که هر فیلمی که او بسازد قرار است در اسکار شرکت داده شود.

او افزوده وگفته توانایی او برای هدایت بازیگران و اهداف محرمانه او یک چیز نادر در ایران است اما فرهادی همه چیز سینمای ایران نیست. بنابراین جای امیدواری هست. اما اگراین جایزه بهاو داده شود او به تنهایی بزرگترین فیلم ساز ایران خود شد.



منبع: انتخاب

نظرات شما