رویداد۲۴ علی جبل عاملی افزود: سهامداران برای سرمایهگذاری در این بازار باید گزارش ماهانه شرکتها، صورتهای مالی فصلی را با دقت زیادی مدنظر قرار دهند تا بتوانند سهام ارزندهای را برای سرمایه گذاری انتخاب و بازدهی قابل توجهی از این بازار کسب کنند.
وی ادامه داد: بازار سرمایه در بین سایر بازارها میتواند فرصت مناسب تری را برای سرمایه گذاری در بین سرمایه گذاران فراهم کند. در صورتی که اشخاص مطلع و دارای حداقلهای تخصص بخواهند به صورت مستقیم وارد بازار سرمایه شوند با انتخاب شرکتهای درست میتوانند بازده مناسبی از این بازار کسب کنند.
جبل عاملی با بیان اینکه اکنون و با توجه به وضعیت فعلی معاملات بورس وزن تحلیل در بازار بیشتر خواهد شد، افزود: سهامداران باید سهامی را که از پتانسیل خوبی برای سرمایهگذاری برخوردارند انتخاب و در نهایت به اصلاح سبد سهام خود اقدام کنند.
این کارشناس بازار سرمایه به راههای تداوم روند صعودی معاملات بورس تاکید کرد و افزود: اکنون تحلیلگران سعی در ارزشگذاری شرکتهای غیر بورسی و هلدینگها دارند، اما ارزشگذاری بسیاری از هلدینگها به دلیل عدم دسترسی به اطلاعات دقیق و شفاف از این شرکتها دقیق نبوده و گاهی ارزش آنها کمتر از ارزش واقعی برآورد میشود که در نهایت این امر منجر به برآورد نادرست ارزش سهام شرکتها شده است.
وی اظهار کرد: از جمله فرصتهای ایجاد رشد در معاملات بازار سرمایه، تسهیل و الزام شرایط برای ورود شرکتهای غیربورسی و هلدینگهای سرمایه گذاری به بازار سرمایه و تامین مالی از طریق این بازار است که باید اقدامات لازم برای ورود شرکتها به این بازار فراهم شود.
به گفته جبل عاملی، انجام اقدامات لازم برای ورود شرکتهای جدید به بازار سهام سبب عمق بخشیدن به بازار سرمایه و توسعه معاملات این بازار خواهد شد.
این کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: یکی دیگر از نکات مدنظر در خصوص بازار سرمایه، اصلاح ساختارهای فعلی مانند دامنه نوسان و حجم مبنا است که حل این موضوع در کنار دیگر مسائل میتواند نقش مهمی را در نقدشوندگی این بازار داشته باشد.
وی پیشنهاداتی را در وضعیت فعلی بازار سهام به سرمایه گذاران ارائه کرد و گفت: نخستین توصیه ما به سهامداران برای کسب بازدهی معقول از این بازار، عدم تکرار تجربه هیجانی در خصوص ورود به بازار و نیز انجام سرمایه گذاری غیر مستقیم از طریق صندوقهای سرمایه گذاری است.
جبل عاملی ادامه داد: در کنار این موضوع یک سرمایه گذار باید درصد معقول و متناسبی از دارایی خود را روانه بازار کند و به هیچ عنوان نباید همه داراییهای خود یا نقدینگی ناشی از وام و استقراضی را برای سرمایه گذاری وارد بازار سهام کند.
این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه نرخ گذاریهای دستوری در سالهای گذشته منجر به کاهش حاشیه سود بسیاری از شرکتها شده است، گفت: سود تعداد زیادی از شرکتها در صورت آزادسازی قیمتها در بازار، اما با رعایت حقوق مصرف کننده و در نظر گرفتن معیشت مردم میتواند با رشد همراه شود و به مراتب روند بازار به مرحله معقول تری از روند کنونی برسد.
وی با بیان اینکه هدف اصلی بازار سرمایه کشف قیمت واقعی کالاها در این بازار است، افزود: تنها شرکتهایی باید در این بازار معامله شوند که نرخ گذاری دستوری بر آنها تحمیل نمیشود، در غیر اینصورت اصلیترین کارکرد این بازار که ایجاد شفافیت در قیمت و معاملات است با اختلال همراه خواهد شد.