سردار محمدرضا جلالی با اشاره به قابلیتها و تهدیدهای تلفنهای همراه هوشمند، اظهار کرد: این تلفنهای همراه امکان برداشت اثر انگشت کاربر را دارند و از دیگر سو با دوربینهایشان از قرنیه چشم افراد تصویر میگیرند و در همین راستا به دو عنصر اساسی برای شناسایی افراد دسترسی دارند.
وی با بیان اینکه رمزعبورهای مورد استفاده در حوزههای مالی و شخصی به وسیله تلفن همراه در صورت استفاده ضبط میشود، گفت: شنود صوتی مکالمات در این گوشیها امکانپذیر است و در این گوشیها برای استفاده از برخی اپلیکیشنها و برنامهها از شما میخواهند که اجازه دهید به دفترچه تلفنتان دسترسی داشته باشد و در همین چارچوب آنها علاوه بر اینکه به این اطلاعات دسترسی دارند به گالری عکسهای خصوصی شما نیز دسترسی پیدا میکنند.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل به قابلیت این تلفنهای همراه برای مکانیابی اشاره کرد و گفت: مثلاً رهبران «چچنی» توسط روسها به وسیله قابلیت مکانیابی تلفن همراهشان شناسایی و سپس کشته شدند.
جلالی با بیان اینکه این تلفنهای همراه علاوه بر دسترسی به مجموع اطلاعات شخصی افراد، در برخی از مواقع در صورت استفاده از آن جهت انجام کارهای اداری به این نوع اطلاعات نیز دسترسی خواهند داشت، ادامه داد: از دیگر سو معمولاً سرورهای این نوع گوشیها درکشور وجود ندارد و این اطلاعات دراختیار کشورهایی قرار می گیرد که این گوشیها را ساخته اند.
وی با اشاره به اینکه در سازمان پدافند غیرعامل کمیته دائمی هفتنفرهای با حضور تعدادی از مقامات تشکیل شده است، افزود: در دبیرخانه این کمیته، طرحی در ارتباط با دستورعمل استفاده مسئولان از تلفن هوشمند تهیه و در همین چارچوب از نظرات مسئولان مختلف در عرصههای اجرایی اطلاعاتی، انتظامی استفاده و در ادامه جهت بررسی به کمیته دائمی تشکیل شده در سازمان پدافند غیرعامل جهت بررسی و تصویب ارسال شد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل با بیان اینکه این دستورالعمل با امضای رئیس ستاد کل نیروهای مسلح به تمام دستگاهها ابلاغ شده است ادامه داد: مسئولانی که از اطلاعات محرمانه خیلی بالا برخوردار هستند، مجاز نیستند که تلفن همراهشان را همه جا با خود ببرند .
جلالی در پایان تأکید کرد: هیأت دولت نیز نسبت به این موضوع حساسیت به خرج داده است و قرار شده که دستور العمل تهیه شده درجلسه هیأت دولت نیز مورد بررسی قرار بگیرد تا اگر لازم باشد نکاتی به آن اضافه شود.