رویداد۲۴ بخشش مهریه توسط زن در عقد نکاح، گاهی تحت تاثیر احساسات و در مواردی نیز تحت اجبار شوهر صورت میگیرد که گاهی پیامدهای نامطلوبی برای زن به همراه دارد. زن به محض عقد ازدواج، مالک مهریه است و میتواند هر تصرفی که بخواهد در آن بکند، در نتیجه زن میتواند تمام یا بخشی از مهریه خود را به همسرش ببخشد و از دریافت آن صرفنظر کند.
زن میتواند مهریه خود را اعم از آنکه وجه نقد، مال منقول، مال غیرمنقول، طلا و هر آنچه که بهعنوان مهریه مهر او قرار گرفته است را در دفتر اسنادرسمی یا روی کاغذ عادی همراه با امضای شهود به شوهرش ببخشد.
بخشش مهریه از جانب زن گاهی در اثر ناآگاهی از عواقب آن، صورت میگیرد و در مواقعی پیامدهای نامطلوب بخشش مهریه، ضرر و زیانهای مادی و معنوی بسیاری را متوجه زن میکند. زنی که به هر دلیلی قصد بخشیدن مهریه خود را دارد باید تمام جوانب را در نظر گرفته و بعد تصمیم بگیرد.
زن حق رجوع به مهریهای که بخشیده ندارد همچنین پشیمانی او تاثیری در بخششی که انجام داده است ندارد و تا انحلال زمان نکاح نیز دیگر نمیتواند مهریهاش را مجددا از شوهرش مطالبه کند و مهمترین حق مالی وی را از دست داده است.
اگر زن مهریه خود را ببخشد و پس از مدتی تصمیم به طلاق بگیرد چون طلاق خلعی خواهد بود باید مالی را برای این موضوع به شوهرش پرداخت کند و این باعث میشود زن از نظر مالی مجددا متضرر شود.
بیشتر بخوانید: مشاوره حقوقی آنلاین/ آیا با فوت زن مهریه ساقط مىشود؟
بخشش مهریه به سه صورت هبه غیرمعوض، هبه معوض و ابراء انجام میگیرد:
در هبه غیرمعوض زن همیشه میتواند نسبت به آنٰچه که بخشیده رجوع کند اما در هبه معوض در صورتیکه عوض هم داده شده باشد طبق ماده ۸۰۳ قانون مدنی، قابل رجوع نیست اما در مورد بخشش مهریه در مقابل طلاق، اگر زن در دوران عده به مهریه رجوع کند شوهر نیز حق رجوع به زوجیت (برگشت از طلاق) را خواهد داشت.
یکی از مشکلات این روزهای مردم روند طولانی مراجعه به مراکز حقوقی برای دریافت مشاوره است؛ برای رفع این مشکل میتوان از مشاوره حقوقی آنلاین استفاده کرد.