صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

پنجشنبه ۱۷ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 08
کد خبر: ۲۷۵۲۹۳
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۸ - ۲۷ مرداد ۱۴۰۰

عقب نشینی همزمان خریداران و فروشندگان مسکن!

وضعیت بازار مسکن در تابستان مشابه ماه های گذشته بود. هم خریداران و هم فروشندگان منتظر چشم انداز روشن تری از آینده این بازار هستند تا تصمیم قطعی برای خرید یا فروش بگیرند.

رویداد۲۴ خریدار کم است. فروشندهها هم اگر پول واجب نباشند ترجیح می دهند تا روشن شدن وضعیت بازار مسکن احتیاط کنند و ریسک فروش را قبول نمی کنند. این سخنان فعالان بازار مسکن است. با وجود آن که آمارهای بانک مرکزی از رشد قیمت مسکن حکایت دارد اما فعالان بازار مسکن می گویند رشد قیمت در این چند ماه نداشته اند اما برخی از فروشندگان که قبلا انعطاف بیشتری برای فروش نشان می دادند حالا بیشتر بر روی قیمت هایشان پافشاری می کنند.برخی با توجه به گران شدن هزینه های ساخت منتظر جهش بالای قیمتی هستند ، هرچند که بسیاری از کارشناسان این پیش بینی را بعید می دانند.

در فایل های فروش دوباره رنگ سبز ( فایل هایی که زیر قیمت بازار پیشنهاد شده اند ) غلبه پیدا کرده است اما هنوز نوسازها در لیست قرمز (فایل هایی که بیش از نرخ میانگین منطقه پیشنهاد شده اند) قرار دارند.بازار بهار و دو ماهه نخست تابستان نزدیک به هم است.

     بر اساس آمارهای منتشر شده از سوی بانک مرکزی در تیرماه میانگین قیمت معاملات انجام شده برای یک مترمربع آپارتمان بیش از ۳۰ میلیون تومان بوده و این رقم نسبت به خرداد ماه ۱.۲۶ درصد رشد داشته است.

    اما در این ماه مناطقی هم با کاهش قیمت رو به رو بودند ، منطقه یک بیشترین ریزش قیمت را با رشد منفی ۶.۴۴ درصدی نسبت به خرداد ماه داشت. میانگین قیمت در این منطقه متری ۶۲ میلیون تومان است. هرچند در فایل های فروش این منطقه کم تر آپارتمانی که زیر متری ۷۵ میلیون تومان پیشنهاد قیمتی داده باشد پیدا می کنیم. مناطق ۸ ( ۰.۳۴-) ،منطقه ۱۱ ( ۳.۲۸-) ،منطقه ۱۲ ( ۱.۶۶-)،منطقه ۱۵ ( ۱.۹۳-) ،منطقه ۱۷ (۲.۷۲-) ،منطقه ۱۹ (۲.۸۶-) و منطقه ۲۱(۱.۳۸-) هم در تیرماه نسبت به آخرین ماه فصل بهار کاهش قیمت را تجربه کرده اند.


    بیشتر بخوانید: کاهش ۵۰ درصدی قیمت مسکن به یک شرط


    برخی مناطق هم افزایش قیمتی بیشتری از میانگین رشد اعلام شده را تجربه کرده اند که منطقه ۲۲ بیشترین رشد قیمت را با افزایش ۱۴.۹۲ درصدی داشت.

    با وجود کاهش قیمت ها در برخی از مناطق و افزایش فایل های مناسب اما هنوز بازار مسکن کم مشتری است. بسیاری از مناطق ریزش معاملات را در تیرماه نسبت به خرداد ماه تجربه کردند. هرچند که سه منطقه یک ، دو و سه هر سه افزایش معاملات را داشتند اما منطقه ۴ ،۷،۸،۱۲،۱۳،۱۵،۱۶،۱۷،۱۸،۲۰،۲۱و ۲۲ کاهش معاملات را نسبت به ماه خرداد داشتند.

    منطقه ۲۰ با کاهش ۳۷.۶۵ درصدی بیشترین ریزش مشتری را در تیرماه نسبت به ماه گذشته داشت. بررسی های میدانی نشان می دهد دومین ماه تابستان رویه ای مشابه تیرماه را دنبال کرده است. قیمت ها تقریبا ثابت و معاملات اندک.

    منبع: اقتصاد نیوز
    نظرات شما