صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

چهارشنبه ۱۰ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 March 01
کد خبر: ۲۷۵۵۷۴
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۳ - ۳۰ مرداد ۱۴۰۰
تعداد نظرات: ۲ نظر

پیش‌بینی تلخ از آینده بازار مسکن

یک کارشناس بازار مسکن گفت: چهار بازار اصلی در ایران شامل بورس، ارز، طلا و مسکن زمانی به رونق می‌رسند که منابع مالی قابل توجهی وارد آن شود که فعلا چنین چیزی نمی‌بینیم.

رویداد۲۴ عباس زینعلی کارشناس بازار مسکن اظهار کرد: رشد نسبی بازارهای موازی مسکن همچون ارز و بورس به معنای رونق نیست. به هر حال این حوزه‌ها مدتی راکد بوده و الان به خاطر انتخاب دولت جدید تکانی خورده که نرمال است اما نمی‌تواند شروع یک دوره رونق تلقی شود. بازارهای دیگر هم مثل مسکن در رکود به سر می‌برند تا یک اتفاق یا سیاست‌گذاری جدید، بخصوص در حوزه‌های بین المللی رخ دهد.

وی افزود: معتقدم دولت رئیسی باید یک طرح فوری را برای بخشهای سیاسی و اقتصادی ارایه دهد. مثلا با یک حرکت پرفشار، بخشهای تولیدی را به تحرک وادار کند. همزمان مسائل سیاسی بین‌المللی را با جدیت دنبال کند تا فضای اقتصادی مقداری تلطیف شود. اگر جامعه اینطور برداشت کند که این اقدامات در جریان است احتمالا در شهریور نشانه‌های رونق در بخشهای اقتصاد بروز پیدا می کند.

    این کارشناس بازار مسکن با بیان اینکه ادامه روند بلاتکلیفی کنونی ممکن است به خروج سرمایه‌ها از کشور منجر شود گفت: اگر سرمایه‌ها وارد حوزه ساخت و ساز وارد شود با توجه به پیشران بودن بخش مسکن برای اقتصاد و بازار مسکن خوب است. اما رشد ساخت و ساز به حجم معاملات بستگی دارد.


    بیشتر بخوانید: عقب نشینی همزمان خریداران و فروشندگان مسکن!


    سازنده به بازار نگاه می کند وقتی می‌بیند ممکن است برای سود، مدتها در انتظار بنشیند طبیعتا اقدام به ساخت و ساز نمی‌کند. کما اینکه هم اکنون پروژه‌های زیادی را در سطح شهر تهران می‌بینیم که نیمه‌کاره رها شده است.

    زینعلی تصریح کرد: کارخانجات تولید مصالح ساختمانی مثل سیمان و فولاد نیز با توجه به نیازشان به ارز در شرایط رکودی ایران تمایل به صادرات دارند. دولت باید کاری کند که این واحدهای تولیدی ابتدا به تامین نیاز داخلی بپردازند اما پیش‌نیاز چنین مساله ای ایجاد تحرک در بازار مسکن است.

    وی، ورود تقاضای موثر در بازار مسکن را منوط به افزایش قدرت خرید مردم دانست و گفت: دست متقاضیان به قیمتهای فعلی نمی‌رسد. بنابراین یا باید نرخها تا مدتی ثابت بماند یا توان خرید از طریق تسهیلات و برخی ابزارهای مالی بالا برود اما هم‌اکنون با توجه به قرار گرفتن دولت در دوره گذار، چنین شرایطی حاکم نیست.

    نظرات بینندگان
    انتشار یافته: ۲
    در انتظار بررسی: ۰
    غیر قابل انتشار: ۰
    ناشناس
    ۱۳:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۵/۳۰
    قیمت مسکن در اثر سوداگری چندین برابر رشد نقدینگی و ارز رشد کرده و این قیمتها ارتباط چندانی به بازار های موازی ندارد
    علیرضا
    ۱۰:۲۹ - ۱۴۰۰/۰۵/۳۰
    چگونه و با چه طرح و تسهیلاتی می توان این معادله ی افزایش چند برابری قیمت مسکن را که بیشتر توسط مشتی سودجو به مانند هیولای درآمده ، حل کرد ، آن هم در زمانی که درآمد و پس انداز مردم ازبین رفته ، به نظر من تنها راه ، ثبات و تقویت ارزش پول ملی و تعدیل قیمتهاست ، چرا که تا عموم مصرف کنندهای نهایی مسکن ، قدرت خرید پیدا نکنند ، حتی اگر میلیونها واحد هم ساخته شود بازهم رکود حاکم بازار خواهد بود
    نظرات شما