رویداد۲۴ دستور کار مجلس شورای اسلامی از ابتدای هفته جاری تاکنون در حال بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت سیزدهم است. در روز چهارم نیز از صبح امروز، موافقان و مخالفان محمدعلی زلفی گل وزیر پیشنهادی علوم و فاطمی امین وزیر پیشنهادی صمت به صحبت پرداختند. طبق ماده ۲۰۲ آیین نامه داخلی مجلس، پیش از بیان نظرات نمایندگان مخالف و موافق درباره هر یک از وزرای پیشنهادی، گزارش کمیسیون های تخصصی مربوطه قرائت می شود.
در اقدامی عجیب، تاکنون هیچ یک از کمیسیونها، مخالفتی با وزرای پیشنهادی نداشته و کمیسیونهای تخصصی همگی صلاحیت وزرای پیشنهادی را تایید کردهاند. جملات سخنگوهای کمیسیون آنچنان در حمایت از وزرای پیشنهادی است که اینگونه تصور میشود که کمیسیونها نماینده دولت هستند! برای مثال صبح امروز حاجی پور سخنگوی کمیسیون آموزش درباره نتیجه بررسی صلاحیت زلفی گل وزیر پیشنهادی علوم چنین گفته است: «ایشان مورد اعتماد جامعه علمی کشور بوده و به نظر از مقبولیت لازم برخوردار هستند. همچنین، سوابق علمی وی نشان از اشراف ایشان به تحولات علمی در مقیاس بین المللی می باشد که از جمله خصوصیاتی است که وزیر علوم باید داشته باشد.»
آش آنقدر شور بود که ابراهیم رضایی نماینده دشستان در تذکری آییننامهای اعلام کرد که افرادی به عنوان مخالف ثبت نام میکنند اما در حمایت از وزیر پیشنهادی صحبت میکنند یا فقط سوال مطرح میکنند. رضایی گفته «دلالی رای در شأن دولت رئیسی نیست.»
یکی از مخالفان زلفی گل، ویس کرمی نماینده خرم آباد بود که ظاهرا مخالف بود اما سخنانش را اینگونه تمام کرد: «آقای زلفی گل آنقدر خوب است که من رویم نمیشود به او نگاه کنم!!»
اما تمام ساعات مجلس هم اینگونه نبود و جدال داخلی اصولگرایان کار دست آنها داد؛ آنقدر که برای سوپرانقلابی کردن وزارت علوم، زلفی گل هم مورد قبول برخی نبود و یزدی خواه درباره او گفته «از ایشان شعار مرگ بر آمریکا و اینا نشنیدیم! انگار اعتقاد ندارد. هر وقت میگوییم درباره فتنه موضعات چیه؟ سکوت میکنند. معتقدند از روسای جمور سابق حتی بنیصدر باید مجسمه ساخت! علاقه ویژهای به آقای خاتمی دارد!»
جلسه رای اعتماد زلفی گل البته یکی از پرحاشیهترین جلسات مجلس بود. اگرچه وزیر پیشنهادی چهرهای کاملا اصولگرا و از حامیان محمود احمدی نژاد است، اما نمایندگان سوپرانقلابی او را اصلاح طلب و حامی سیدمحمد خاتمی خواندهاند؛ از جمله نماینده مخالف وزیر پیشنهادی علوم که به سخنان علی افشاری در رادیو زمانه و یک مصاحبه اشرف بروجردی استناد کرده بود. البته این استناد هم بسیار عجیب بود از این جهت که گفته شد علی افشاری مصاحبهای کرده و عمده وزرا را تخطئه کرده اما درباره زلفی گل صحبتی نکرده بنابراین او اصلاح طلب است و اگر بار دیگر «فتنه» رخ داد، زلفی گل نمیتواند آن را مدیریت کند!
ایزدخواه از دیگر مخالفان زلفی گل اینگونه گفت: «زمانی که من ۷ ساله بودم زنگنه وزیر بود، ۲۵ سالگی ازدواج کردم، ۳۰ سالگی فرزند اولم آمد و اکنون بچه سوم ۷ ساله است و هنوز زنگنه وزیر است پس کی میخواهیم مدار بسته مدیریت و وزارت را بشکنیم، چرا به تحلیلهای صد من یه غاز محافل سیاسی دل داده، اما به امر حضرت آقا اهمیت نمیدهیم که فرموده اند دولت جوان حزب اللهی کلید حل مشکلات کشور است.
زلفی گل، وزیر پیشنهادی علوم در دفاع از برنامههای خود و همینطور اظهارات مطرح شده از سوی مخالفان گفت: به عنوان یک سرباز علمی، الگوی خودم را شهید دکتر چمران، شهدای هستهای قرار داده و الگوی نظامی ام را، مصداق گذشت و ایثار و شهادت؛ سردار دل ها؛ سردار سلیمانی قرار میدهم چراکه این عزیزان عاقبت به خیر شدند. بخشی از مدیریت بنده در دانشگاه بوعلی همدان در دوران فتنه ۸۸ بود که به گونهای مدیریت شد که هیچکس آسیبی ندید . فتنه ۸۸ سرآغاز مشکلات خارجی برای ما شد
بیشتر بخوانید: حامی سرسخت پولی شدن دانشگاهها و نخبه حامی احمدی نژاد!/ محمدعلی زلفی گل وزیر پیشنهادی علوم را بهتر بشناسید
جلسه رای اعتماد به فاطمی امین وزیر پیشنهادی صمت (صنعت معدن و تجارت) هم حاشیههای جالبی داشت و فاطمی امین در گام نخست وعده اصلاح قیمت سیمان و میلگرد را مطرح کرد. او گفته «اقلامی مانند سیمان به قیمت قبلی خود باز میگردند البته این موضوع نیاز به همراهی و همکاری مجلس دارد.»
دفاع عجیب موسوی نماینده موافق از فاطمی امین وزیر پیشنهادی صمت
موسوی نماینده موافق فاطمی امین وزیر پیشنهادی صمت گفت: وزیر پیشنهادی فاطمی امین بهترین گزینه برای این وزارتخانه است. دختران حضرت شعیب به پدرشان گفتند از حضرت موسی استفاده کن. ۲ شاخصه دارد. قوی و امین است. دختران شعیب اگر میگفتند «فانه فاطمی الامین»، همهاش تمام شده بود!
قالیباف در حال خط دهی به نمایندگان است؟
یکی از حواشی چهارمین روز بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی دولت، ادعای یکی از نمایندگان درباره تلاش قالیباف برای خط دهی به نمایندگان برای اینکه چه کسی رای بیاورد و چه کسی رای نیاورد بود.
احمدیبیغش، نماینده شازند در تذکری گفته بود: چرا باید رئیسمجلس جلساتی را با برخی نمایندگان منعقد کند و خطدهی کند که چه کسی رای بیاورد یا چه کسی رای نیاورد.
نماینده قم در مجلس نیز در پاسخ به بیغش گفت: اینکه نسبت سویی به مجلس و نمایندگان داده شود که طراحی شده تا ۲ یا ۳ وزیر رای نیاورند، بیانصافی است. جلسات زیادی در مجلس وجود دارد برخی همکاران تا پاسی از شب در حال بررسی هستند تا به حجت شرعی برسند، اینکه بگویند مجلس در حال طراحی است یعنی اختلافافکنی بین دو قوه و آدرس غلط دادن است.
شعار مرگ بر اسرائیل پس از سخنرانی سردار وحیدی
پس از سخنرانی سردار وحیدی به عنوان وزیر کشور، نمایندگان شعار مرگ بر اسرائیل سردادند.
ضرغامی، وزارت میراث فرهنگی و غلط املایی!
مجلس در واپسین دقایق چهارمین روز بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی، صلاحیت ضرغامی رئیس اسبق صدا و سیما برای وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی را بررسی کرد. مخالفان با شعار هرکسی را بهر کاری ساختن، معرفی ضرغامی برای این وزارت را زیرسوال بردند و نسبت به وجود غلط املایی در برنامه های ضرغامی انتقاد کردند. یکی از مخالفین همچنین موافقت ضرغامی با فیلترینگ شبکه های اجتماعی را زیر سوال برد و گفت که چطور خودتان در این فضا حضور دارید اما خواستار فیلترینگ این شبکه ها هستید!