صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

جمعه ۱۴ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 February 03
کد خبر: ۲۷۶۵۰۴
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۸ - ۰۵ شهريور ۱۴۰۰

دلایل ابتلا به کرونا بعد از تزریق واکسن

هفته گذشته گزارشی منتشر شد که در آن ادعا شده بود نرخ فوتی‌های واکسینه شده در ایران ۷۵ برابر میانگین جهانی است. برخی می‌گویند این گزارش فقط برای این است که کم‌کاری وزارت بهداشت در واکسیناسیون را توجیه کند.

رویداد۲۴  هفته گذشته گزارشی از وزارت بهداشت منتشر شد که در آن ادعا شده بود، نرخ فوت ایرانی‌هایی که دو دز واکسن دریافت کرده‌اند حدود ۷۵ برابر میانگین جهانی بوده است.

آنطور که در این گزارش آمده ۲۰۷۲ نفر که تاریخ شروع بستری آن‌ها حداقل دو هفته پس از دریافت نوبت دوم واکسن بوده، فوت کرده‌اند.

با این حال کارشناسان زیادی این گزارش را ناقص یا نادرست تشخیص دادند و اعلام کردند موارد زیادی وجود دارد که می‌شود به این گزارش ایراد وارد کرد. از جمله اینکه واکسن کرونا مانع ابتلا به این بیماری نمی‌شود و فقط احتمال مرگ را کاهش می‌دهد.

اما دلیل اینکه در ایران نسبت به کشورهای دیگر آمار فوتی واکسینه‌ها بالاتر بود، چیست؟


بیشتر بخوانید: صحبت‌های شنیده نشده‌ لاریجانی؛ وزارت بهداشت اجازه ورود واکسن را نداد


علیرضا ناجی، عضو کمیته علمی کووید کشور در این مورد گفت: «ایران باید واکسن بهتر و با کیفیت‌تری وارد می‌کرد. همچنین ما زمان واکسیناسیون را از دست دادیم. باید در بازه زمانی بهتر و زودتر واکسیناسیون را انجام می‌دادیم.»

ناجی با بیان اینکه در زمینه کنترل کووید۱۹ در کشور چندصدایی داریم، گفت: «واکسن‌های خوب دنیا را به دلیل مشاوره‌های بد به مقامات سیاسی منع کردیم. از سوی دیگر افراد مختلفی که تضاد منافع داشتند، صحبت‌های مختلفی کردند. مثل کسانی که در شرکت‌های واکسن‌سازی داخلی بودند.»

البته گزارش منتشر شده درباره تعداد فوتی‌های واکسینه‌ها به معنای این نبود که واکسن بی‌تاثیر است. بلکه در حال حاضر تنها راه برون رفت از این بحران، واکسیناسیون هرچه زودتر در کشور است.

نظرات شما