رویداد۲۴ در سیاست ایران، حضور خانوادگی امری پذیرفته شده است. بسیاری از سیاستمداران ایران، فرزند، برادر، داماد و ... وارد عرصه سیاسی میکنند. همین امروز ابراهیم رئیسی به عنوان داماد حجت الاسلام علم الهدی یا مهدی چمران به عنوان برادر مصطفی چمران فعالیت میکنند. محمدرضا خاتمی به عنوان برادر سیدمحمد خاتمی وارد سیاست شد و ...؛ با این حال تفاوت گرایش فکری فرزندان و پدران، نسبتا کمسابقه بوده است. شاید مشهورترین چهرهای که در سالهای اخیر برخلاف مشی پدر رفتار کرده باشد، فاطمه صادقی فرزند آیت الله خلخالی است که البته هرگز درباره مشی پدر سخن نمیگوید. روح الله زم فرزند حجت الاسلام زم هم نمونهای بود که البته او هم برخلاف مشی پدر سخن نمیگفت.
البته در سالهای ابتدایی پیروزی انقلاب، فرزند برخی شخصیتها مثل آیت الله جنتی یا آیت الله گیلانی، جذب گروههای چریکی شده بودند که البته با برخورد جدی حاکمیت مواجه شدند. اما یکی دیگر از این استثناها، فرزندان شهید رحمان دادمان هستند.
رحمان دادمان از نیروهای چپگرایی بود که سابقه عضویت در سازمان مجاهدین خلق را در کارنامه داشت. او در روزهای ابتدایی انقلاب نیز در راه پیمایی جوانان انقلابی تبریز در کنار موسی خیابانی حضور داشت. همین سابقه باعث شد تا با وجود رای بالایی که او در انتخابات مجلس اول به دست آورد، اعتبارنامهاش برای نمایندگی رد شود.
بیشتر بخوانید: خویشاوندان چهرههای نظام در گروههای اپوزیسیون
بعد از آن دادمان به سپاه پیوست و به مرور از بدبینی دستگاههای امنیتی نسبت به او کاسته شد. با آغاز کار دولت هاشمی، رحمان دادمان نیز مانند چهرههای دیگر جریان خط امام، با بورسیه تحصیلی راهی خارج کشور شد. جلایی پور، مسعود نیلی، محسن میردامادی و ... از دیگر مدیران ارشدی بودند که با روی کار آمدن دولت هاشمی، برای تکمیل تحصیلات راهی انگلستان شده بودند. رحمان دادمان با مدرک دکترای راه و ساختمان به ایران بازگشت و بعد از پیروزی سیدمحمد خاتمی، وزیر راه او شد و فعالیت سیاسی خود را این بار به عنوان عضو جبهه مشارکت ایران اسلامی از سر گرفت. ضمن اینکه در آن دوران از مقلدان آیت الله منتظری به شمار میرفت. با این حال در روزهایی که اعضای جبهه مشارکت تلاش داشتند دادمان را به عنوان معاون اول دولت دوم خاتمی معرفی کنند، در آستانه انتخابات ۱۳۸۰ در یک سانحه سقوط هواپیما در کنار چند نفر از نمایندگان استان گلستان، جان سپرد.
آنچه نام دادمان را به سر زبانها انداخته، مواضع عجیب و جدید فرزند اوست. دو دهه بعد از آن روزگار، فرزند دادمان از حذف دختران در دانشگاه سوره سخن میگوید. هنرستان سوره زیرمجموعه حوزه هنری وابسته به سازمان تبلیغات اسلامی است که دانشآموزان علاقهمند به رشتههای هنری مثل گرافیک، نمایش، انیمیشن و موسیقی میتوانند آنجا تحصیل کنند، اما به دستور محمدمهدی دادمان، ثبتنام دختران در رشته نمایش این هنرستانها برای سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ ممنوع اعلام شده است.
دادمان که حالا روی صندلی مدریریتی محمدعلی زم در ریاست حوزه هنری نشسته، به خاطر این مواضع، به شدت مورد شماتت جریانهای فرهنگی و هنری قرار گرفته است.
محمدمهدی دادمان متولد ۱۳۶۷ در تهران است. او فارغالتحصیل مهندسی صنایع از دانشگاه صنعتی شریف است و مشغول به تحصیل دروس حوزوی در حوزه علمیه علیبنموسیالرضا (مشکات) است. او که ۳۳ سال دارد سوابق مدیریتی متعدد دیگری در موسسات فرهنگی حاکمیتی دارد و در زمان دانشجویی نیز مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه شریف و عضو شورای مرکزی اتحادیه جنبش عدالتخواه دانشجویی بوده است.
البته برادر او هم چند سال پیش به خاطر مواضع خاصی که داشت مشهور شد. او در کنار فرزند شهید همت همزمان با فعالیتهای اقتصادی، مواضع انتقادی تندی علیه جنبش سبز مطرح میکرد، سال ۹۵ در اثر یک سرطان پیشرفته درگذشت، اما برخی هم ادعا کردند به خاطر فعالیتهای اقتصادی او در دور زدن تحریمها، علی دادمان ترور بیولوژیک شده است.
فرزند شهید همت درباره وضعیت او نوشته بود «غدهی ایجاد شده در روده موجب انسداد روده گردیده که بخشی از روده را سیاه کرده که دکترها مجبور شدند بخشی از آن را بریده و روده را از چرخه خارج کنند.» بعضی رسانهها آن زمان ادعا کرده بودند «علی دادمان در سفری خارجی که برای پیشبرد اهداف انقلاب اسلامی انجام داده بود، بازداشت و مورد تزریق مشکوک واقع شده بود.» با این حال، بعد از مدتی این ماجرا دیگر پیگیری نشد.
ماجرای خانواده دادمان اگر در آمریکا اتفاق میافتاد، سوژه یک سریال پلیسی تاریخی میشد! اتفاقات عجیبی که ظاهرا پایانی ندارد و این بار، با محدود کردن حضور زنان در رشتههای هنری، فرزند دوم دادمانها بار دیگر به صحنه اول سیاست ایران بازگشته است.
حالا یک بار یک نفر یک اشتباهی کرده، نباید که او را این قدر بکوبید.