رویداد۲۴ رییس انجمن فیزیوتراپی ایران با بیان اینکه عامل اصلی مرگ و میر بیماران مبتلا به کرونا مشکلات تنفسی است، گفت: ۸۵ درصد بیماران کرونایی نیاز به بستری پیدا نمیکنند و میتوانند با کمک فیزیوتراپیست در محیط سربسته فعالیتهای فیزیکی و تنفسی را انجام دهند.
احمد موذن زاده روز چهارشنبه به مناسبت روز جهانی فیزیوتراپی در گفتگو با ایرنا افزود: فیزیوتراپیستها در مراحل حاد و تحت حاد کرونا با فیزیوتراپی تنفسی و توانبخشی ریوی نقش آفرینی میکنند.
وی اظهار داشت: روز جهانی فیزیوتراپی روز فرصت مغتنمی است برای معرفی و شناسایی نقش و جایگاه حرفهای بی بدیل جامعه بزرگ فیزیوتراپی در پیشگیری، درمان و توانبخشی طیف وسیعی از بیماریها که امسال شعار جهانی ما “ توانبخشی و کووید ۱۹ طولانی مدت (long covid ۱۹) یا مزمن “ است.
موذن زاده تصریح کرد: فیزیوتراپیستها در شرایط مزمن و طولانی مدت بیمار کرونایی در ارتباط با توانبخشی ضعف مفرط حرکتی و سایر اختلالات اسکلتی عضلانی انجام وظیفه میکنند.
به گفته رییس انجمن فیزیوتراپی ایران، همچنین کرونا در مبتلایان عوارض تنفسی ایجاد کرده و بیماران دچار ناتوانی فیزیکی خواهند شد که در اینجا فیزیوتراپی نقش مهمی در پیشگیری از این ناتوانی دارد، در بخشهای بستری و سرپایی همکاران فیزیوتراپیست در کنار کادر درمان در مراکز درمانی مشغول کار هستند و تاکنون ۴۰۰ نفر از این همکاران به کرونا مبتلا شده و هفت نفر شهید شدند.
موذن زاده ادامه داد: تلاش و کوشش همکارانی که در خط مقدم مبارزه با کووید ۱۹ و حفظ سلامتی بیماران در ۲۰ ماه اخیر جانفشانی کرده اند و یاد و خاطره هفت شهید مدافع سلامت فیزیوتراپیست را نیز همپای صدها شهید مدافع سلامت جامعه پزشکی کشور گرامی میداریم.
وی اضافه کرد: درود بر همت و فداکاری فیزیوتراپیستها که در کنار سایر اعضای جامعه بزرگ پزشکی ایران در سختترین شرایط و در خط مقدم حفاظت از سلامت مردم با ازخودگذشتگی و ایثار کماکان و تا به آخر ایستاده اند.
در ۸ سپتامبر سال ۱۹۵۱ کنفدراسیون جهانی فیزیوتراپی تاسیس شد، به همین دلیل هر سال این روز (۸ سپتامبر) به عنوان روز جهانی فیزیوتراپی گرامی داشته میشود. روز جهانی فیزیوتراپی فرصتی است برای تمامی فیزیوتراپیستها در سراسر جهان تا آگاهی عمومی نسبت به نقش حیاتی حرفه شان در سلامت جامعه را افزایش دهند.
فیزیوتراپیست متخصص حفظ و افزایش توانایی افراد در حرکت و فعالیت است. یک فیزیوتراپیست با دانش خود در مورد آنچه باعث حرکت در بدن میشود، تحرک و استقلال را برای بیماران به ارمغان میآورد و بسیای از مشکلات ناشی از درد، ناتوانیهای حرکتی، آسیبهای ورزشی و شغلی، سالمندی و بی تحرکی را درمان میکند.
فیزیوتراپی شیوهای از درمان بیماریها و اختلالات عصبی-ماهیچهای-اسکلتی با استفاده از تجهیزات مکانیکی، جریانهای الکتریکی، مانورهای دستی، تمرینات ورزشی و عوامل فیزیکی دیگر است. در این روشها از ورزش، نور، پرتوهای فرابنفش و فروسرخ، گرما و جریان برق استفاده میشود.