رویداد۲۴ بورس این روزها، با افتوخیزهای متوالی همراه شده که ماحصل این امر، ثبت نوسان مثبت ۳۵/ ۰درصدی این نماگر در هفته گذشته و افزایش ۷/ ۰درصدی از ابتدای شهریورماه تاکنون است. بررسیها نشان از آن دارد که شاخص کل بورس، پس از اصلاح تا محدوده یکمیلیون و ۱۰۰ هزار واحد که در اوایل خردادماه امسال رخ داد، توانست بار دیگر به روند صعودی بازگشته و تا محدوده یکمیلیون و ۵۷۰ هزار واحد نیز رشد کند.
حال پس از صعود قدرتمند شاخص تا محدوده مزبور، چند روزی است، میزان عرضهها در بازار شدت گرفته است. ضمن اینکه محدوده کنونی شاخص مقارن با مقاومتهای متعدد تکنیکی است که تا قبل از عبور قاطع از مرز ۶/ ۱ میلیون واحدی میتواند بهعنوان مانع در مسیر صعود عمل کند. از لحاظ بنیادی نیز پس از عقبنشینی نسبی دلار آزاد از کانال ۲۸ هزار تومان، اندکی از شتاب افزایش انتظارات تورمی کاسته شده و خریداران سهام با احتیاط بیشتری در سمت تقاضا عمل میکنند. ارزش معاملات نیز با حذف اثر عرضههای اولیه، در دو روز پایانی هفته گذشته، برای نخستینبار از ابتدای شهریور در زیر مرز ۱۰هزار میلیارد تومان قرار گرفت.
در همین راستا با یک کارشناس بازار سهام به گفتوگو پرداختیم که میتوانید مشروح این گزارش را بخوانید:
محسن سیف زاده کارشناس بازار سرمایه درباره روند بورس در هفته گذشته اظهار کرد: بازار در هفته پیش کاملا نوسانی بود و ما شاهد یک بازار پر زد و خورد بودیم. به گونهای که بازار در بخش اول مثبت بود و در ادامه معاملات روز منفی میشد.
وی افزود: در هفته گذشته سهامداران روزهای خنثی را تجربه میکردند و بورس بازارن نه آنچنان زیان کردند و نه سود، زیرا که شاخص کل به سقف مقاومت ۱۶۰۰ رسید همچنین شاخص هم وزن نیز به مقاومت خود رسید و در مقاومت هاست که سیر سود به انجام میرسد.
این کارشناس بازار سهام اظهار کرد: نکتهای دیگر که خیلی مهم است در مورد نقدینگی است، که از سهمها خارج و وارد صندوقهای سرمایهگذاری شدهاند و پولهای ریسک گریز وارد این صندوقها شدهاند. ضمن اینکه پول در هفتههای گذشته از سهام بزرگ وارد سهمهای کوچک تر شدهاند. نکته دیگر بازار در هفته پیش دو عرضه اولیهای بودند که در روز چهارشنبه به سرانجام رسیدند.
سیف زاده ادامه داد: در این عرضه اولیه شاهد بودیم که سهامداران خرد برای خرید آن عرضه اولیه شروع به فروش سهام خود کردند و این امر سبب شده بود که قدرت خریدار در بیشتر سهمها مثبت و بزرگ نشان داده شود که این خطایی است که برای تحلیل گران ایجاد میشود.با توجه به عرضه اولیهها انجام شده میتوان با اما و اگر انتظار داشت که بازار روند صعودی داشته باشد. در هفته جاری گمان میرود که تک سهمها و سهام کوچک و متوسط بازار وضعیت بهتری نسبت به بزرگان بازار داشته باشند.
وی در پایان بیان کرد: توصیه مهم به بورس بازان این است که اگر در یک تا ۴ ماه دیگر قصد کسب سود دارند، باید سهم هایی که رشد کردهاند را بفروشند و سهامی را خریداری کنند که در شاخص عقب مانده و در عین حال قابلیت رشد را دارند که اگر بورس ریزشی داشته باشد خیلی دچار ضرر و زیان حاصل از اصلاح احتمالی بورس را تجربه نکنند.
سخن پایانی: از پایان معاملات هفته گذشته تا شروع معاملات هفته جاری یکی از مهمترین متغیرهای حاکم بر بورس دچار تغییر شده است. نرخ دلار که در انتهای معاملات چهارشنبه در محدوده ۲۷۳۰۰ الی ۲۷۴۰۰ تومان قرار داشت در معاملات آخرین روز هفته به ۲۷۹۰۰ تومان رسیده است. مسئلهای که به معنای تداوم انتظارات تورمی و البته رشد درآمد ریالی عمده شرکتها خواهد بود و میتواند اهرم رشد بورس برای گذر از سطوح مقاومتی مهم باشد.
منبع: گسترش نیوز