رویداد۲۴ ایلاد علوی در خصوص بیماری قارچ سیاه گفت: موکورمایستها (قارچ سیاه) در سراسر محیط به ویژه در گرد و غبار، خاک، چوب پوسیده و محیطهای مرطوب وجود دارد و پیوسته از طریق تنفس وارد بدن ما میشود، اما در افراد سالم قادر به ایجاد عفونت نیست.
وی خاطرنشان کرد: قارچ سیاه در افراد مبتلا به دیابت کنترل نشده، سرطان، نوتروپنی، پیوند عضو و در صورت مصرف طولانی مدت با دوز بالای استروئیدها میتواند منجر به موکورمایکوزیس شوند.
فلوشیپ بیماریهای عفونی در بیماران مبتلا به نقص ایمنی و پیوند، تشخیص به موقع را در کنترل و مدیریت این بیماری که همراه با مرگ و میر بالایی است، بسیار مهم عنوان کرد.
علوی یادآور شد: برای تشخیص موکورمایکوزیس از روشهای آزمایشگاهی، نمونه برداری بافتی و روشهای تصویربرداری مغز، سینوسها و ریهها استفاده میشود.
وی، مدیریت ریسک فاکتورها و تجویز داروهای ضد قارچ از جمله آمفوتریسین B لیپوزومال و در صورت نیاز اقدامات جراحی را جزو برنامههای درمانی این بیماری عنوان کرد.
علوی برای بهبود پیامدهای بیماری، تاکید کرد: شروع درمان منوط به نتایج تستهای تشخیصی نبوده و لازم است درمانهای مناسب در اسرع وقت شروع شود.
وی خاطرنشان کرد: مدیریت ریسک فاکتورها به ویژه کنترل دقیق قند خون بیمار و تجویز منطقی و مناسب کورتیکواستروئیدها در کووید ۱۹ علاوه بر کمک به درمان موکورمایکوزیس، نقش مهمی در پیشگیری از بروز این بیماری دارند.