رویداد۲۴ متاسفانه این روزها افراد با تهدیدات و اعمال نسنجیده اقدام به انتشار عکسها و فیلمهای خصوصی دیگران میکنند که این کار باعث نابودی زندگی چندین و چند نفر میشود.
تعداد زیادی از پروندههای مطرح در محاکم قضایی مربوط به سوءاستفاده از فیلم و عکس های خصوصی و خانوادگی افراد است.
گاهی اتفاق میافتد که سارقان تلفن همراه بعد از سرقت آن، از تصاویر و فیلمهای موجود در آن سوءاستفاده میکنند و پس از دستیابی به اطلاعات موجود در تلفن همراه یا رایانه شخص، با تهدید به انتشار تصاویر و اطلاعات شخصی، اقدام به اخاذی میکنند.
در این موارد افراد ناآگاه نسبت به حمایتهای قانونی به دلیل حفظ آبرو و حیثیت خانوادگی به ناچار مجبور به هر نوع باج دادن و قربانی جرایم دیگری مانند تن دادن به ارتباط نامشروع با فرد شیاد میشوند.
طبق ماده ۱۶ قانون جرایم رایانهای مصوب سال ۱۳۸۸: هرکس به وسیله سیستمهای رایانهای یا مخابراتی، فیلم یا صوت یا تصویر دیگران را تغییر دهد یا تحریف کند و آن را منتشر یا با علم به تغییر یا تحریف منتشر کند، به نحوی که عرفا موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از ۹۱ روز تا ۲ سال یا جزای نقدی از ۵ تا ۴۰ میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.
طبق ماده ۱۷ قانون جرایم رایانهای مصوب سال ۱۳۸۸: هرکس به وسیله سیستمهای رایانهای یا مخابراتی صوت یا تصویر یا فیلم خصوصی یا خانوادگی یا اسرار دیگری را بدون رضایت او منتشر کند یا در دسترس دیگران قرار دهد، به نحوی که منجر به ضرر یا عرفا موجب هتک حیثیت او شود، به حبس از ۹۱ روز تا ۲ سال یا جزای نقدی از ۵ تا ۴۰ میلیون ریال یا هر دو مجازات محکوم خواهد شد.»