رویداد۲۴ دکتر جماعتی درباره برنامه ستاد ملی کرونا برای بازگشایی دانشگاهها گفت: بیشترین برنامه ریزیها در ستاد ملی کرونا برای دانش آموزان در حال انجام است، چون حساسیت بیشتری دارد. در مورد دانشگاهها مشکل کمتر است، چون بزرگسال هستند و از برنامه واکسیناسیون عمومی پیروی میکنند. البته در بسیاری از دانشگاهها نیز واکسیناسیون دانشجویان به طور جداگانه شروع شده و در حال انجام است.
دبیر کمیته علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا افزود: برای بازگشایی دانشگاهها منتظریم تا میزان واکسیناسیون کل جامعه به هدف تعیین شده که واکسیناسیون حدود ۷۵ درصد جمعیت کشور است برسد. احتمالا طی یک تا دو ماه آینده به این هدف میرسیم. بعد از آن درباره بازگشایی دانشگاهها در ستاد ملی کرونا تصمیم گیری میشود.
وی ادامه داد: تا زمانی که واکسیناسیون عمومی کشور به ۷۵ درصد جمعیت کشور برسد، تصمیم بر این است که عمده کلاسهای دانشگاهها به صورت آنلاین باشد. واکسیناسیون دانشجویان هم به طور جداگانه در دانشگاهها در حال انجام است و هم بر اساس برنامه واکسیناسیون عمومی گروههای سنی انجام میشود.
وی همچنین در پاسخ به پرسش دیگری درباره اعمال محدودیتهای اجتماعی برای افرادی که واکسن نزده اند گفت: این برنامه ملی است که در واقع برنامه پیگیری هوشمند واکسیناسیون است. بعد از اینکه واکسیناسیون عمومی به هدف ۷۵درصدی پوشش عمومی جمعیت رسید. ممکن است با افرادی برخورد کنیم که نخواهند واکسن بزنند. وجود این افراد میتواند برنامه واکسیناسیون عمومی و اثربخشی آن را تحت تاثیر قرار دهد و باعث ادامه چرخش ویروس در جامعه بشوند و پاندمی یا آندمی بیماری کووید۱۹ در جامعه باقی میماند و همچنان شاهد مرگ و میر و پیکهای جدید کرونا خواهیم بود. به همین علت برنامه این است که در آن زمان این موضوع بررسی میشود که چگونه همه افراد جامعه را به زدن واکسن ترغیب کنیم.
دبیر کمیته علمی ستاد ملی کرونا ادامه داد: این تصمیم برای این است که همه افراد جامعه واکسن بزنند. به همین علت موضوعی که در آن زمان در ستاد ملی کرونا درباره آن تصمیم گیری میشود این است که افراد واکسن نزده احتمالا از برخی خدمات اجتماعی مثل استفاده از هواپیما، قطار و اتوبوس برای سفرها، همچنین استفاده از خدمات بانکی یا ادارات یا خدمات آموزشی در دانشگاهها با محدودیتهایی مواجه میشوند.