صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

شنبه ۰۳ دی ۱۴۰۱ - 2022 December 24
کد خبر: ۲۸۱۵۶۷
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۷ - ۱۱ مهر ۱۴۰۰
در آیین تکریم و معارفه مدیرعامل فولاد مبارکه مطرح شد:

ضرورت تحقق توسعه و کمک به زیرساخت‌ها توسط فولاد مبارکه

آیین تکریم و معارفه مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه با حضور وجیه‌اله جعفری معاون وزیر صمت و رئیس هیأت‌عامل ایمیدرو، علی نبوی دستیار ویژه وزیر صمت و رئیس هیأت‌مدیره شرکت فولاد مبارکه، پروین صالحی نماینده مردم شریف شهرستان مبارکه در مجلس شورای اسلامی، مدیرعامل، معاونین و مدیران گروه فولاد مبارکه برگزار شد.

رویداد۲۴ وجیه‌اله جعفری معاون وزیر صمت و رئیس هیأت‌عامل ایمیدرو در این مراسم با بیان این که مسئولیت‌ها رفتنی و آزمونی برای همه ماست، ضمن تقدیر از بنیان‌گذاران شرکت فولاد مبارکه و مدیرانی که مسئولیت اداره فولاد مبارکه را از ابتدای راه‌اندازی قبول کرده‌اند، اظهار کرد: امروز فولاد مبارکه همچون نگینی در خاورمیانه و شمال آفریقا می‌درخشد و با تأمین ۳۰ درصدی فولاد و ۷۰ درصدی ورق کشور، می‌تواند توسعه جدّی‌تری پیدا کند.

تحقق توسعه‌ در فولاد مبارکه با مدیریت جدید

وی در ادامه ضمن تقدیر از کسانی که همواره تلاش کرده‌اند تا فولاد مبارکه به عنوان یک صنعت ملّی در جای‌جای کشور کمک‌رسان باشد، افزود: شرکت فولاد مبارکه اکنون اثر خود را بر اقتصاد ملّی گذاشته است؛ از وزیر محترم صمت که با قبول پیشنهاد ما برای انتخاب آقای طیب‌نیا به عنوان مدیرعامل جدید فولاد مبارکه و فردی از داخل این مجموعه است، قدردانی می‌کنم چراکه قرار است با حضور ایشان توسعه‌های جدّی در فولاد مبارکه محقق شوند.

رئیس هیأت‌عامل ایمیدرو با بیان این که مشکلات زیادی را پشت سر گذاشته‌ایم و می‌توانیم با شرایط جدید تحولات جدّی را رقم بزنیم، خاطرنشان کرد: فولاد مبارکه جایگاه خاص خود را دارد و قطعاً می‌تواند با همتی که در همه فعّالان آن وجود دارد، تحولات بنیادینی در فولاد، زنجیره‌های بعدی و ایجاد ارزش افزوده بالا رقم بزند و افتخارات جدیدی را نیز به دست آورد.

جعفری با اشاره به این که بخش معدن و صنایع معدنی از بخش‌های مهم کشور است و نقش مهمی در حوزه اقتصادی کشور ایفا کرده، تصریح کرد: شرکت‌های بزرگی همچون فولاد مبارکه توانسته‌اند به خوبی این نقش را در ابعاد مختلف و با وجود تحریم‌ها و همه مشکلات موجود، ایفا کرده و به اقتصاد کشور کمک کنند.

نیازمند اکتشافات جدید معدنی هستیم

وی با بیان این که ارزش مواد معدنی برجای کشور حدود ۳۹ میلیارد دلار است، اذعان داشت: این در حالی است که اکتشافات معدنی کامل نشده و نیازمند اکتشافات جدید و در عمق هستیم و در چند سال اخیر نیز به این عدد، حدود ۷ میلیارد دلار اضافه شده است.

معاون وزیر صمت تأکید کرد: اگر بخش معدن و صنایع معدنی را با شرایط موجود در نظر بگیریم و آن را به سرمایه‌گذاری تبدیل کنیم، در سال‌های آتی بیش از هزار و ۵۰۰ میلیارد دلار ارزش ایجاد خواهد کرد.

جعفری ادامه داد: سهم ارزش افزوده معدن و صنایع معدنی کشور حدود ۳۰درصد صنعت بوده و سهم اشتغال آن ۲۶ درصد است؛ سازمان ایمیدرو نیز در این مدت تلاش کرده تا با شرکت‌های وابسته به خود و همکاری آن‌ها، سرمایه‌گذاری‌های زیادی انجام دهد، به طوری که تا پایان سال ۹۹ به میزان ۲۳.۵ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در حوزه معدن و صنایع معدنی از طریق سازمان ایمیدرو و شرکت‌های تابعه آن انجام گردید و تا سال ۱۴۰۴ نیز ۱۲ میلیارد دلار به این عدد اضافه خواهد شد.

وی اضافه کرد: سال گذشته در حوزه صنعت و معدن حدود ۳.۵ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری انجام شده و طرح‌های آن تکمیل شده است؛ در سال ۱۴۰۰ نیز حدود ۲ میلیارد دلار طرح تکمیل و افتتاح خواهد شد که ۱.۲ میلیارد دلار شروع اجرای این پروژه‌ها خواهد بود و ادامه این کار اشتغال‌زایی و رونق تولید را به همراه خواهد داشت و به اقتصاد کشور کمک خواهد کرد.

رئیس هیأت‌عامل ایمیدرو عنوان داشت: شرکت فولاد مبارکه از جمله واحدهای بزرگ صنعتی است که نقش به‌سزایی در ایجاد زیرساخت‌ها داشته است؛ البته همه واحدهای صنایع معدنی در تأمین آب و برق کشور در حال تلاش هستند و این به نفع خود آن‌ها خواهد بود تا زیرساخت پایداری در آینده داشته باشند.

فولاد مبارکه نباید نگران تأمین مواد اولیه باشد

وی تأکید کرد: تأمین مواد اولیه به‌ویژه سنگ آهن و کنسانتره از معضلات فولاد مبارکه است که مدیرعامل جدید این مجموعه باید به آن توجه داشته باشد؛ ایمیدرو نیز قطعاً در برنامه‌های خود به این موضوع توجه داشته تا با حمایت وزارت صمت بسته تأمین مواد اولیه دنبال و به نتایج مثبتی برسد و فولاد مبارکه نیز برای تأمین نیاز مواد اولیه خود نگرانی نداشته و به دنبال ایجاد ارزش افزوده بیشتر در صنعت باشد.

جعفری با بیان این که سهم سنگ آهن در فولاد حدود ۹۸ درصد است، یادآور شد: سهم فولاد در زیربناها و مجموعه شهرسازی حدود ۵۲ درصد، در حمل و نقل ۱۷ درصد و در ماشین‌آلات نیز ۲۷ درصد می‌باشد؛ قطعاً توسعه فولاد کشور را باید به سمتی ببریم که اثر وضعی و اصلی خود را در اقتصاد داشته باشد.

وی با بیان این که توسعه در فولاد مبارکه امری مهم است که باید محقق شود، اضافه کرد: آنچه انتظار می‌رود این است که فولاد مبارکه با تیم جدید و کاری خود بتواند رکوردهای جدید را همچون مدیران قبلی به ثبت برساند.

فولاد مبارکه در حوزه زیرساخت‌ها نیز نقش‌آفرین بوده است

معاون وزیر صمت اذعان داشت: همدلی کارکنان فولاد مبارکه با مدیرعامل و تیم او، همچنین توجه مدیران برای استفاده از توان تخصصی مدیران و کارکنان مجموعه و دقت به معیشت آن‌ها، همگامی و هماهنگی را بیشتر خواهد کرد؛ انتظار می‌رود با حضور مهندس نبوی به عنوان رئیس هیأت‌مدیره شرکت فولاد مبارکه این مهم نیز بیش از پیش تحقق یابد.

وی تأکید کرد: مواردی مانند افزایش سرمایه که در مجمع عمومی به تصویب رسید و طرح‌های توسعه‌ای باید تعیین تکلیف شوند، زمانبندی طرح‌ها اعلام شود و مشکلاتی که برای طرح‌ها وجود دارد در بازه زمانی کوتاهی توسط مدیرعامل جدید شرکت فولاد مبارکه برطرف شوند.

جعفری ادامه داد: در حوزه زیرساخت‌ها، شرکت فولاد مبارکه برنامه‌های مدونی داشته و نقش‌آفرین بوده است؛ لازم است که مدیریت این مجموعه برنامه‌های جدی‌تری را پیشنهاد دهد تا با حمایت از سوی ایمیدرو و وزارت صمت به نتیجه برسد.

ضرورت تحقق توسعه در کنار تأمین مواد اولیه، کمک به زیرساخت‌ها و استفاده از توانمندی کارکنان

وی تصریح کرد: آنچه که در توان ایمیدرو است، از مباحث تخصصی گرفته تا پشتیبانی، می‌تواند توسعه فولاد مبارکه را رقم بزند، مثل همیشه در کنار شما خواهد بود و وزارت صمت نیز بر آن است تا فولاد مبارکه را به نقطه اوج خود برساند.

رئیس هیأت‌عامل ایمیدرو عنوان داشت: فولاد مبارکه باید زنجیره فولاد را تا جایی که ممکن است ادامه داده و در کشور ارزش افزوده ایجاد کند؛ در واقع این شرکت باید سرمایه و نقدینگی خود را هدایت کند تا بتواند توسعه را محقق کند

وی در پایان تأکید کرد: تحقق توسعه در کنار تأمین مواد اولیه، کمک به زیرساخت‌ها و استفاده از توانمندی کارکنان باید سرلوحه کار مدیران فولاد مبارکه قرار گیرد تا در برهه زمانی کوتاه موانع موجود حل و فصل شوند.

طرح‌های توسعه‌ فولاد مباركه ضامن تأمین مواد اولیه صنایع پایین‌دست

علی نبوی رئیس هیأت‌مدیره شرکت فولاد مبارکه و دستیار ویژه وزیر صمت در ادامه این مراسم اظهار کرد: دکتر طیب‌نیا به عنوان یک مدیر جوان انقلابی برای مدیریت شرکت فولاد مبارکه انتخاب گردیده و از ایشان نیز از سوی سایر بخشها حمایت اعلام شده است؛ فولاد مبارکه برای وزارت صمت دارای اهمیت زیادی است و از این رو وزیر محترم صمت نیز گزینه‌های بسیاری را برای مدیریت این شرکت بررسی کردند و تلاش کردیم که انتخاب‌مان از درون این مجموعه صنعتی باشد که این اتفاق نیز رخ داد.

رئیس هیأت‌مدیره شرکت فولاد مبارکه خاطرنشان کرد: امیدواریم موانعی که در مسیر پیشرفت فولاد مبارکه است برطرف شود تا به ظرفیت بالاتری از تولید برسیم و در نتیجه آن دغدغه تأمین مواد اولیه بسیاری از صنایع پایین‌دستی نیز برطرف گردد.

ممنوعیت واردات لوازم خانگی، اهمیت فولاد مبارکه را پررنگ‌تر می‌کند

وی اذعان داشت: تأمین مواد اولیه برای لوازم خانگی که ممنوعیت واردات بر آن حاکم شده است، باید مورد توجه قرار گیرد تا بتوانیم بازار را کنترل کرده و با تولید محصولات داخلی، نیاز کشور را تأمین کنیم؛ پس در ابتدا باید ورق مورد نیاز این صنایع که فولاد مبارکه تولید می‌کند را در اختیار داشته باشیم؛ البته 2 طرح توسعه‌ای نیز برای فولاد مبارکه وجود دارد که امیدواریم خروجی آن‌ها هرچه زودتر به بازار عرضه شود.

نبوی ادامه داد: با انتخاب دکتر طیب‌نیا سعی کردیم به نوعی از عزیزان فعال در شرکت فولاد مبارکه قدردانی کرده و نشان دهیم زحمات و تلاش‌های افراد فعال در داخل مجموعه‌های صنعتی دیده می‌شود.

دستیار ویژه وزیر صنعت، معدن و تجارت در پایان تصریح کرد: طرح‌های توسعه‌ای زیادی برای فولاد مبارکه مطرح شده که امیدواریم با قوت بیشتری این طرح‌ها به سرانجام برسد و شاهد افزایش ظرفیت، افزایش اشتغال و تولید باشیم؛ بنده نیز به عنوان نماینده وزارت صمت در هیأت‌مدیره شرکت فولاد مبارکه از این اقدامات حمایت می‌کنم.

توسعه مداوم كمّی، كیفی و متوازن را در دستور كار خود داریم

محمدیاسر طیب‌نیا مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه نیز در ادامه این مراسم با بیان این که توسعه مداومِ کمّی، کیفی و متوازن را در دستور کار خود خواهیم داشت، گفت: متعهد هستم که با تکیه بر سرمایه‌های انسانی گروه فولاد مبارکه و ایجاد توسعه، انگیزه و امید به آینده محیطی بانشاط ایجاد کنیم و زمینه‌ساز تجلی همه ظرفیت‌ها باشیم.

وی افزود: پیش از هر چیز جا دارد که از زحمات کارکنان صدّیق این مجموعه از ابتدای تأسیس تاکنون و از خانواده‌های عزیزشان که آن‌ها را در مسیر راه‌اندازی و رسیدن به شرایط فعلی همراهی کردند، قدردانی کنم.

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در ادامه ضمن تقدیر از یکایک مدیران عامل پیشین شرکت فولاد مبارکه خاطرنشان کرد: از تمامی کسانی که پیش از این عهده‌دار سکانداری فولاد مبارکه بودند و هرکدام گام‌های مؤثری در پیشبرد اهداف این بنگاه صنعتی داشتند تقدیر می‌کنم؛ همچنین از وزیر محترم صمت، معاون محترم وزیر صمت، اعضای هیأت‌مدیره و سهامداران شرکت فولاد مبارکه نیز که با اعتماد خود توفیق خدمت در این عرصه مقدس را به حقیر دادند قدردانی می‌کنم.

فولاد مبارکه را سنگر خدمت بی‌منت به نظام می‌دانم

وی اذعان داشت: افتخار من این است که با 21 سال خدمت در صنعت فولاد و سابقه 5 ساله در این مجتمع عظیم صنعتی، در این دانشگاه، در کنار شما عزیزان مشغول خدمت بوده و خواهم بود.

طیب‌نیا تصریح کرد: فولاد مبارکه را سنگر خدمت بی‌منت به نظام می‌دانم و اعتقاد دارم همچنان که قدرت تسلیحاتی و موشکی، یک عامل بازدارنده برای جمهوری اسلامی است، قدرت اقتصادی و توان کشورمان در صنعت نیز یک قدرت بی‌بدیل بازدارنده است و مطمئناً فولاد مبارکه در این راستا نقش ویژه‌ای در کشور ما داشته و همچنان می‌تواند داشته باشد.

توسعه مداوم کمّی، کیفی و متوازن را در دستور کار خود داریم

وی ادامه داد: شرکت فولاد مبارکه باید پرچم‌دار توسعه، رشد صنعتی و اقتصادی در کشور باشد چراکه توان رسیدن به این جایگاه را دارد؛ ما باید موتور محرّکه و یکی از پایه‌های اقتصادی کشور باشیم و جهت دستیابی به این جایگاه، قطعاً رکوردزنی در تولید لازم است اما کافی نیست.

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اضافه کرد: توسعه مداومِ کمّی، کیفی و متوازن و همچنین حفظ سهم فولاد مبارکه و افزایش اثر آن در اقتصاد ملّی و صنعت فولاد را در دستور کار خود خواهیم داشت، کما اینکه در گذشته نیز این رویه وجود داشته، امروزه زنجیره فولاد با عدم توازن‌هایی مواجه است.

فولاد مبارکه برای رفع مشکلات زیرساختی به حمایت دولت نیاز دارد

وی عنوان داشت: شرکت فولاد مبارکه با عدم توازن‌ها، مشکلات حوزه‌های زیرساختی آب، برق و گاز و همچنین تأمین مواد اولیّه مواجه است که گاهاً تولید را با مشکل مواجه می‌کند و در صورتی فولاد مبارکه توانایی رفع این مشکلات را خواهد داشت که از حمایت دولت برخوردار باشد.

طیب‌نیا تأکید کرد: اگر مشکلات پیش روی شرکت فولاد مبارکه برای تولید برطرف شود، معضلات زنجیره فولاد نیز در کشور برطرف خواهد شد؛ اگر بخواهیم به جایگاه واقعی خود در اقتصاد کشور دست یابیم، نباید از ساختار سازمانی منسجم، مبتنی بر الگوهای متعالی غافل شویم.

وی با بیان این که فولاد مبارکه همواره بر تقویت دانش و سرمایه‌های انسانی متعهد و متخصص تأکید داشته و در این زمینه الگوی دیگر صنایع بوده است، اظهار داشت: کارگران و کارکنان شرکت فولاد مبارکه، سرمایه‌های بی‌بدیل ما هستند و قطعاً سرمایه‌گذاری ویژه‌ای در این حوزه خواهیم داشت.

حفظ خوشنامی و دوری از حواشی برای دستیابی به اهداف فولاد مبارکه

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه متذکر شد: برای دستیابی به اهداف خود در فولاد مبارکه باید درصدد حفظ خوشنامی و دوری از حواشی به عنوان بنگاه نمونه در تراز جمهوری اسلامی باشیم؛ در تداوم برنامه‌ها و استراتژی‌های گذشته شرکت فولاد مبارکه، برای اصلاح ساختار شرکت‌داری و ضرورت برخی از پایدارسازی‌ها و وحدت‌رویه‌ها برنامه داریم.

وی ادامه داد: در مسیر جدید شرکت فولاد مبارکه، نیازمند استفاده از تجربه پیشکسوتان عرصه صنعت و فولاد هستیم و قطعاً به این مهم اهتمام خواهیم داشت چراکه نیروی جوانان در کنار تجربه پیشکسوتان و بزرگان فولاد یاری‌رسان ما در این مسیر خواهد بود.

طیب‌نیا با بیان این که همه کارکنان در گروه فولاد مبارکه باید در حرکت به سوی پیشرفت نقش ایفا کنند، یادآور شد: ما موظفیم تا بستری فراهم کنیم که همه سطوح بتوانند در این توسعه‌ها، رویکردها و برنامه‌ها، خودشان را سهیم بدانند و ایفای نقش کنند.

ضرورت درک صحیح جایگاه فولاد مبارکه در اقتصاد کشور و زنجیره فولاد

وی افزود: رهبر معظم انقلاب در یکی از سخنرانی‌های خود فرموده‌اند:«در جمهوری اسلامی در هر جایگاهی قرار گرفتید تصور کنید آنجا مرکز دنیاست و همه کارها متوجه شماست»؛ هر یک از ما در هر جایگاهی که هستیم اگر بخواهیم سازمانی متعالی، متحول و پیشرفته داشته و همچنان شاهد رکوردزنی‌ها باشیم، باید تصور کنیم که در همان سطح سازمانی که هستیم و هر وظیفه‌ای که به ما واگذار شده، در مرکز دنیا قرار داریم.

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه گفت: شرکت فولاد مبارکه در حال حاضر شرایط مناسبی دارد و من معتقدم که این یک شانس محسوب نمی‌شود و فقط جزو الطاف الهی به گروه فولاد مبارکه است.

وی خاطرنشان کرد: این نکته که وزیر محترم صمت، دستیار ویژه خود را در سمت ریاست هیأت‌مدیره شرکت فولاد مبارکه مأمور کرده‌اند، نشان از درک صحیح ایشان از جایگاه فولاد مبارکه در اقتصاد کشور و زنجیره فولاد دارد و نشان می‌دهد در این زمان اگر فولاد مبارکه جهت‌گیری درستی داشته باشد و شرکت‌های زیرمجموعه خود را در جهت اهداف ملی بسیج کند، می‌توان گام‌های بزرگی برداشت که خوشبختانه این مسأله به درستی درک شده است.

باید با ایجاد توسعه و امید به آینده زمینه‌ساز تجلی همه ظرفیت‌ها باشیم

طیب‌نیا با بیان این که به آینده‌ای روشن برای مجموعه بزرگ فولاد مبارکه امیدوار هستم، اذعان داشت: با نیت خالص، حمایت‌های همگان و استعانت از خداوند متعال، مشکلات را پشت سر خواهیم گذاشت؛ وظیفه خود می‌دانیم با تکیه بر سرمایه‌های انسانی مجموعه فولاد مبارکه و ایجاد توسعه، انگیزه و امید به آینده محیطی بانشاط ایجاد کنیم و زمینه‌ساز تجلی همه ظرفیت‌ها باشیم.

مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در پایان تأکید کرد: متعهد هستم امانت‌دار نظام مقدس جمهوری اسلامی، شرکت و سهامداران باشم و در راستای تحقق انتظارات میلیون‌ها سهامدار فولاد مبارکه از همه ظرفیت های موجود کشور تا آنجا که ممکن است، استفاده کنم.

فولاد مباركه علی‌رغم همه مشكلات توانست میزان تولید خود را حفظ كند

پروین صالحی نماینده مردم شریف شهرستان مبارکه در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم گفت: شرکت فولاد مبارکه علی‌رغم همه مشکلات پیش رو توانست میزان تولید خود را در حد مطلوب حفظ کند.

وی افزود: طرح فولاد مبارکه به عنوان دستاورد نظام مقدس جمهوری اسلامی در سال ۶۲ یعنی بعد از انقلاب اسلامی کلید خورد و در سال ۷۲ فعالیت خود را آغاز کرد؛ این صنعت بزرگ طی سال‌های گذشته خوش درخشید و به نقطه اوج خود در کشور رسید؛ از دکتر طیب‌نیا به عنوان یک مدیر جوان و پرانرژی انتظار داریم سکان فولاد مبارکه را با قوّت در دست گیرند و در تراز نظام جمهوری اسلامی حرکت کنند که درس عبرتی برای دشمنان خارجی ما باشد.

نماینده مردم شهرستان مبارکه در مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: مردان فولادی، امروز بر شماست تا پشت سر دولت مردمی و ریاست محترم جمهوری که مردی از جنس اقتدار است و تأکیدش بر توان و ظرفیت داخلی کشور بسیار بالاست، هم‌دل و یک‌صدا حرکت کرده و بدرخشید تا این مجتمع بزرگ صنعتی را در کل دنیا سرآمد کنید.

حمیدرضا عظیمیان مدیرعامل پیشین شرکت فولاد مبارکه نیز در این مراسم با اشاره به تحریم‌های آمریکا علیه کشور ما و شرکت فولاد مبارکه اظهار کرد: این تحریم‌های ویژه چالشهای زیادی ایجاد کرد و منجر به قطع ارتباط ما در حوزه تکنولوژیک با کشورهای برتر صنعت فولاد گردید.

وی در ادامه افزود: شرکت فولاد مبارکه با مدیریت و شرایط مناسب و حمایت ایمیدرو، در آستانه پرواز در اوج بوده و جهش خواهد یافت.

مدیرعامل پیشین شرکت فولاد مبارکه ضمن تقدیر از همه کارکنان این مجموعه در پایان گفت: امیدوارم به وعده‌ای که برای تأمین معشیت و حفظ ایمنی به کارکنان دادم عمل کرده باشم.

بنا بر این گزارش، در پایان این‌ مراسم، با اهدای لوح تقدیر از خدمات مدیرعامل پیشین شرکت فولاد مبارکه در زمان مدیریت وی تجلیل به عمل آمد.

نظرات شما