صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

جمعه ۱۸ آذر ۱۴۰۱ - 2022 December 09
کد خبر: ۲۸۱۹۳۵
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۰ - ۱۵ مهر ۱۴۰۰

گفت‌وگوی معاون وزیر خارجه کره و رابرت مالی درباره مذاکرات وین

معاون وزیر امور خارجه کره جنوبی و رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران روز پنج‌شنبه مکالمه‌ای تلفنی داشتند که در آن درباره همکاری‌ها در زمینه مذاکرات احیای توافق هسته‌ای گفتگو کردند.


رویداد۲۴ وزارت امور خارجه کره جنوبی اعلام کرد که معاون وزیر امور خارجه این کشور در مکالمه‌ای تلفنی با نماینده ویژه آمریکا در امور ایران درباره از سرگیری مذاکرات احیای توافق هسته‌ای در وین گفتگو کرده است.

به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه کره هرالد، وزارت امور خارجه کره جنوبی اعلام کرد چوی جونگ کان معاون وزیر امور خارجه کره جنوبی و رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران روز پنج‌شنبه مکالمه‌ای تلفنی داشتند که در آن درباره همکاری‌ها در زمینه مذاکرات احیای توافق هسته‌ای گفتگو کردند.

در بیانیه وزارت خارجه کره آمده است که چوی «با توجه به اهمیت داشتن روابط سئول- تهران» بر تعهد کره نسبت به ارائه حمایت لازم برای ازسرگیری مذاکرات، تاکید کرد.

مالی از سئول خواست به ایفای نقشی «سازنده» در تلاش‌ها برای ازسرگیری مذاکرات ادامه دهد.

بر اساس این گزارش، گفت‌وگوی رابرت مالی و این مقام کره‌ای درباره ازسرگیری مذاکرات احیای توافق هسته‌ای در وین در پی این مطرح می‌شود که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در کارزار‌های انتخاباتی‌اش وعده‌ی بازگشت به توافق هسته‌ای را داده بود.

قدرت‌های جهانی تاکنون شش دور مذاکرات پیرامون احیای توافق هسته‌ای در وین را برگزار کرده اند. این مذاکرات میان ایران و دیگر اعضای کمیسیون مشترک برجام و با حضور آمریکا در محل مذاکرات برگزار شدند. البته ایران و آمریکا مذاکرات مستقیمی نداشتند و تنها از طریق نمایندگان دیگر کشور‌های حاضر در مذاکرات در جریان مواضع یکدیگر قرار می‌گرفتند.

برگزاری دور هفتم این مذاکرات تا پس از تشکیل دولت سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان به تاخیر افتاد. زمان دقیق از سرگیری مذاکرات مشخص نیست، اما ایران اخیرا گفته است که این مذاکرات می‌تواند ظرف چند هفته آتی از سر گرفته شود.

این مذاکرات در راستای بازگشت دوجانبه ایران و آمریکا به پایبندی کامل به توافق هسته‌ای برگزار شده است که دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا در سال ۲۰۱۸ از آن خارج شد و ضمن بازگردانی تحریم‌های قبلی علیه ایران، تحریم‌های متعدد جدیدی را نیز بر آن اعمال کرد. ایران با گذشت یک سال و نیم پس از متحمل شدن این تحریم‌ها و تعلل کشور‌های اروپایی در عمل به تعهداتشان در راستای پیدا کردن راهکار‌های عملی برای کاهش تاثیر تحریم‌ها و عادی سازی روابط اقتصادی با ایران، در چند گام تعیین شده از تعهدات داوطلبانه اش در توافق هسته‌ای فاصله گرفت.

منبع: ایسنا
نظرات شما