صفحه نخست

سیاسی

جامعه و فرهنگ

اقتصادی

ورزشی

گوناگون

عکس

تاریخ

فیلم

صفحات داخلی

جمعه ۲۳ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 13
کد خبر: ۲۸۲۸۶۰
تاریخ انتشار: ۰۷:۵۶ - ۲۲ مهر ۱۴۰۰

توییت‌های اخیر روحانی به چه معناست؟

من فکر می‌کنم آنچه آقای روحانی الان دنبالش است و با لحن هشدارگونه آن را مطرح کرده، این است که یک احساس خطری احتمالا ایشان کرده است.

رویداد۲۴ فعال سیاسی اصولگرا گفت: با توجه به توییت‌های روحانی، فکر می‌کنم ایشان یک احساس خطری کرده‌اند.

 محمد مهاجری فعال سیاسی اصولگرا، توییت جدید حسن روحانی را اینگونه تحلیل کرد: «شاید یکی از دغدغه‌های آقای روحانی به عنوان کسی که از ابتدای انقلاب عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس بوده، دوران جنگ مسئولیت داشته و در سال‌های ۸۲-۸۳ که مذاکرات اولیه ایران و اروپاییان شروع شد عضو شورای عالی امنیت ملی و نماینده رهبری در این شورا بوده و حتی در فیلمی هم اخیرا منتشر شد که رهبری در یک جلسه‌ای از تلاش‌های ایشان تشکر می‌کنند و یک ویژگی از ایشان نام می‌برند که آن ویژگی عاقلانه بودن و خردمندانه بودن است، من فکر می‌کنم آنچه آقای روحانی الان دنبالش است و با لحن هشدارگونه آن را مطرح کرده، این است که یک احساس خطری احتمالا ایشان کرده است.»
بیشتر بخوانید: توئیت حسن روحانی به مناسبت سالگرد تاسیس شورای عالی امنیت ملی
وی ادامه داد: «همانطور که در سال‌های خیلی دور ما در برخورد‌های نظامی که در منطقه انجام می‌شد خودمان را دور نگه داشتیم و کشور را وارد جنگ نکردیم. از جمله زمانی که امریکایی‌ها به عراق حمله کردند و برخی از افراد اصلاح‌طلب اعتقاد داشتند ما باید در مقابل امریکا به صدام کمک کنیم. در یک مقطعی و شاید الان هم برخی اصولگرایان معتقدند ما باید با طالبان همراهی کنیم، اما این اتفاقات نیافتاد و ما وارد جنگ نشدیم؛ یا زمانی که آقای جلیلی در تیم مذاکره احمدی نژاد حضور داشت آن قطعنامه‌هایی که به صورت رگباری علیه ایران صادر می‌شد و ایران در واقع می‌شد که در ذیل بند هفت قرار گیرد که این بدان معنا بود که کشور بالقوه در معرض جنگ خواهد بود و غربی‌ها و امریکایی‌ها می‌توانستند وارد جنگ با ما شوند و اگر این اتفاق می‌افتاد، به باور من تقریبا نه چین و نه روسیه حاضر به دفاع از ما نبودند.»

مهاجری اضافه کرد: «مجموعه این اتفاقاتی که باعث شد جنگ بر ما حاکم نشود، رفتار خردمندانه‌ای بود که در کشور ما به هر تقدیر حاکم شد. اگر در یک نقطه‌ای قطعنامه‌هایی علیه ما صادر شد، در سال ۹۲ آقای روحانی رییس جمهور شد و با مذاکراتی که انجام شد یا در قالب برجام یا غیر آن سایه جنگ از کشور بداشته شد.»

این فعال سیاسی درباره نگرانی که این روز‌ها وجود دارد، عنوان کرد: «این نگرانی‌ها، همان نگرانی قدیمی است. یعنی باز هم ماجراجویی‌های عده‌ای در داخل و رفتار‌های ناشیانه‌ای که افراد ممکن است از خود نشان دهند، ممکن است باعث شود که رفتار‌های پر خطر علیه ایران شکل گیرد و این رفتار‌ها عملا باعث ایجاد مزاحمت‌هایی شود که همین الان ادامه دارد و در بخش تحریم کشور ما لطمات زیادی را دارد می‌بیند. در نتیجه اگر با درایت و با همان عاقلانه بودنی که در تعابیر مقام معظم رهبری وجود دارد، وارد نشویم و اسیر احساسات افراد تندرو شویم این احتمال که دچار دردسر‌های تازه‌ای شویم.»

مهاجری در پاسخ به این پرسش که آیا ممکن است در آینده نزدیک شاهد یک همکاری دو جانبه از سوی علی لاریجانی با حسن روحانی همچون رهبری جریان اعتدال باشیم، گفت: «من چندان به این چیز‌ها خوشبین نیستم. دلیلش هم این است که هرگاه فضای جامعه به لحاظ سطح شعور سیاسی و مقام‌داران سیاسی کاهش پیدا می‌کند و جامعه به شکلی سطحش پایین می‌آید، در این صورت افرادی که از سطح بالا‌تری برخوردار هستند عملا حذف می‌شوند. این مسئله را از اول انقلاب تا الان هم بار‌ها دیده‌ایم.»

وی در پایان تاکید کرد: «قطعا اگر بخواهد توافقی بین افراد هم شکل گیرد باید احساس خطری از جانب نهاد‌های بالادستی نظام، به منظور مهار افراد احساسی و تندرو تصمیم گرفته شود و افرادی که نگاهی متعادل و اعتدال‌گرایانه به جامعه دارند، وارد عرصه سیاسی شوند. من فکر نمی‌کنم آن احساس خطر الان برای کشور بوجود آمده باشد.»
منبع: انتخاب
نظرات شما